Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ανήκουν σε μια κατηγορία μοναδική, σπάνια και λίγο ιδιαίτερη. Είναι εκείνοι που σου έρχονται πρώτοι στο μυαλό όταν τα συναισθήματά σου είναι στο ζενίθ τους, ή στο ναδίρ. Μ’ αυτούς τους ανθρώπους έχεις ενωθεί με τρόπο περίεργο. Αδυνατείς να εξηγήσεις πώς στο καλό έχει συμβεί αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ένα, πως δεν μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς αυτούς. Δεν μπορείς να εξηγήσεις -και να σου πω και κάτι μεταξύ μας ούτε πρόκειται- να βρεις την αφορμή που ξεκίνησε. Σημασία έχει ότι έχει συμβεί.

Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν στη ζωή σου, διεκδίκησαν με περισσή χαρά και φυσικά με μπόλικη δόση θράσους μια θέση και την κέρδισαν επάξια. Ήρθαν και σου άνοιξαν νέους δρόμους, έζησες μαζί τους μοναδικές στιγμές και μοιράστηκες από το πιο ενδόμυχο κρυφό σου μυστικό μέχρι την πιο βαθιά και σκοτεινή σου αμαρτία- αν δεν τα έζησες μαζί τους όλ’ αυτά.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το μοναδικό χάρισμα να είναι πολυσχιδείς. Μετατρέπονται ανά πάσα ώρα και στιγμή σε φίλους, απλήρωτους ψυχολόγους και καμιά φορά σε αδέκαστο κριτή για να σου υπενθυμίσουν ποιος είσαι και να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο. Σε αποδέχονται γι’ αυτό που είσαι, αλλά και γι’ αυτό που δείχνεις, όπως και γι’ αυτό που οι άλλοι αδυνατούν να δουν, αλλά παράλληλα σε βοηθούν να γίνεις αυτό που θέλεις να γίνεις.

Αυτές οι φιλίες δε μετρώνται με το πόσα χρόνια, μήνες ή μέρες ξέρεις κάποιον. Μετράνε σε «ήρθα για να μείνω» και «σου μαγείρεψα», ή ακόμα και σε «θα έρθω μαζί σου στον γιατρό» ή «βάλε να πιούμε» . Γιατί είναι εκεί για σένα ακόμη κι όταν εσύ δεν είσαι εκεί για τον εαυτό σου και στο αποδεικνύουν καθημερινά.

Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να θυμώσεις ό,τι κι αν σου κάνουν. Ενωθήκατε για να βγάζει ο ένας στον άλλον όλη τη μαγεία που κρύβει μέσα της μια φιλία κι όλη την τρέλα που σας επιτρέπει να λύνεστε στα γέλια όταν θυμάστε τις πιο αστείες και ντροπιαστικές στιγμές που ζήσατε μαζί. Τη δική μου σπάνια φιλία εγώ τη διάλεξα και με διάλεξε, κλείνοντάς μου το μάτι για να γίνουμε ζευγάρι σε μια εργασία σε κάποιο αμφιθέατρο σε κάποιο πανεπιστήμιο. Κάποιος άλλος μπορεί να τη γνώρισε σ’ ένα χαλαρό ποτό που εξελίχθηκε στην πιο τρελή βραδιά της ζωής του ή σε εκείνες τις διακοπές που δεν ψηνόταν και πολύ να πάει. Σημασία έχει ότι κοιταχτήκατε κι ύστερα δεν κοιταχτήκατε ποτέ ξανά, λες κι είστε δυο ξένοι, γιατί γίνατε οικογένεια.

Ίσως το να βρεις έναν άνθρωπο που να είναι το σπίτι σου, να είναι κάτι απλό. Πράγματι είναι κάτι απλό γιατί έρχεται από το πουθενά χωρίς να φαντάζεσαι ότι μπορεί να συμβεί σε σένα και δεν απαιτεί ειδική προσπάθεια για να συμβεί. Ταυτόχρονα, είναι τόσο σπάνιο να βρεθεί, που όποιος το καταφέρει, πρέπει να θεωρεί το εαυτό του από τους πιο τυχερούς στη γη. Κι αν δεν έχει συμβεί ακόμη για σένα που τώρα διαβάζεις, μη σκύβεις κεφάλι. Υπάρχει εκεί έξω ένας άνθρωπος, που από το πρώτο λεπτό που θα τον συναντήσεις θα ξέρεις πως βρήκες ένα μέρος που μπορείς πάντα να γυρνάς όταν ο κόσμος γύρω σου διαλύεται, μα κι όταν φοράει τα καλύτερά του χρώματα.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Βαρβάρα Αθανασίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου