Κλαις, χτυπιέσαι κι αδειάζεις μισή κάβα ακούγοντας Οικονομόπουλο στο τέρμα. Όσο είσαι στα πατώματα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κι εκεί που έχεις περάσει τη φάση σου κι είσαι έτοιμος ν’ ανοίξεις τα φτερά σου και να βγεις στο πολυπόθητο παιχνίδι των ραντεβού- για να τεστάρεις και λίγο αν έχεις game- ακούς έναν γνώριμο ήχο κι η οθόνη του κινητού σου αναβοσβήνει, λίγο ενοχλητικά αυτή τη φορά. Γιατί αυτή δεν είναι μια τυχαία ειδοποίηση, αλλά ένα μήνυμα από εκείνον που ήρθε να ταράξει τα νερά, πάνω που είχες ηρεμήσει από την τρικυμία. Οι ομαδικές παίρνουν φωτιά πριν καν ανοίξεις το μήνυμα και τα σενάρια πολλά και τόσο περίπλοκα, που μέχρι κι ο πιο λαμπρός σεναριογράφος θα ζήλευε. Μέσα σου αναρωτιέσαι τι στο καλό θέλει: επανασύνδεση ή μια τελευταία φορά να θυμηθείτε όλα εκείνα τα παλιά, που κάποτε σαν ένωναν;

Ένα από τα σημάδια τα οποία σίγουρα θα φανερώσουν τις προθέσεις του είναι κατά πόσο νιώθει άνετα να συζητάτε το ενδεχόμενο να είστε με άλλους. Εντάξει, ας το παραδεχτούμε, όλοι νιώθουμε μια αμηχανία εάν συναντήσουμε πρώην μας με άλλον άνθρωπο αλλά αυτή ξεπερνιέται στα πρώτα λεπτά αν μας έχει τελειώσει οποιοδήποτε ερωτικό συναίσθημα προς το πρόσωπό του. Εάν όμως δεν αντέχει στη σκέψη και στην ιδέα ότι εσύ μπορεί να είσαι με κάποιον άλλο, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά κι ίσως πρέπει να σκεφτείς να κάνετε μια συζήτηση.

Ένα άλλο σημάδι το οποίο φανερώνει ότι θέλει να γυρίσει πίσω, είναι το να σου στέλνει για να δει τι κάνεις κι όχι με σκοπό να βρεθείτε. Ξέρεις τώρα, εκείνα τα μηνύματα που ουσιαστικά είναι χαζές προφάσεις, ότι θυμήθηκε ότι ξέχασε σπίτι σου, ή για να σχολιάσει κάτι που είδε κι ανακάλεσε στη μνήμη στιγμές που είχατε ζήσει μαζί.

Ακόμη, τυχαίο δεν μπορεί να είναι ένα μήνυμα όταν στέλνεται με αφορμή τις σημαντικές για σένα στιγμές. Από την ορκωμοσία για το πτυχίο σου και την προαγωγή στη δουλειά σου, μέχρι τη μετακόμιση και την αλλαγή πορείας σε διαφόρους τομείς της ζωής σου. Αν ψάχνει συνεχώς εκείνη τη χαραμάδα για να τρυπώσει και να χαρεί μαζί σου, να αποτελεί μέρος αυτής της ξεχωριστής για σένα μέρας κι ίσως να φροντίσει να την κάνει και με έναν τρόπο λίγο περισσότερο ξεχωριστή, δε θέλει μόνο ένα βράδυ ξανά μαζί σου.

Αν πάλι το μήνυμα εξηγεί πως μπορεί να βρεθείτε μόνο βράδυ -το συγκεκριμένο βράδυ- γιατί έχει δουλειές, μην περιμένεις και πολλά. Όσο πολυάσχολος και να είναι κάποιος, όσες υποχρεώσεις κι αν έχει μέσα στην ημέρα, εάν όντως θέλει επανασύνδεση πάντα θα βρίσκει χρόνο να σε δει και να προσπαθήσει να σε έχει πίσω. Έτσι ακριβώς όπως μπορεί να κάνεις και εσύ. Δε θα ενδιαφερθεί για το αν κοιμηθεί λίγο λιγότερο προκειμένου να κανονίσει μια έξοδο ή να αναβάλει μία έξοδο με τους φίλους για να συζητήσετε το μέλλον της κοινής σας πορείας. Ένα παρόμοιο σημάδι με το παραπάνω είναι και το ζητάει άκρα μυστικότητα. Να κρύβει την επικοινωνία σας, λέγοντας συνεχώς ψέματα σε τυχόν κοινούς φίλους και περιορίζοντας τη δραστηριότητα μόνο σε dms. Τίποτα δημόσιο, ούτε like, ενώ το unfollow δεν έχει γίνει ξανά follow.

Τέλος ένα ακόμη τέτοιο σημάδι είναι και το περιεχόμενο της συζήτησης ή το ύφος που επιλέγει να έχει. Αν τονίζει συνεχώς τη χημεία που είχατε μαζί σ’ έναν συγκεκριμένο τομέα κι αποφεύγει κάθε είδους συζήτηση η οποία θα έχει ως στόχο να σας φέρει πιο κοντά για να συνδεθείτε ξανά με έναν τρόπο πιο ρομαντικό και οικείο, δε θέλει και πτυχίο για να καταλάβεις ότι το πάει κάπου πολύ συγκεκριμένα.

Πάντως, όποια κι αν είναι τα σημάδια, οφείλεις είτε στην περίπτωση της επανασύνδεσης είτε στην περίπτωση της μιας ακόμη νύχτας να πάρεις την καλύτερη απόφαση για σένα και την ψυχική  σου ηρεμία. Θα πρέπει να ζυγίσεις αν όλα αυτά τα βήματα προόδου που έχεις κάνει για να ξεπεράσεις έναν άνθρωπο αξίζει να θυσιαστούν για να είστε ξανά μαζί, όπως κι αν είναι αυτό. Κι αν τελικά αποφασίσετε να είστε μαζί, πρέπει να θυμάσαι ότι όλο αυτό πρέπει να είναι απαλλαγμένο απ’ ό,τι σας είχε χωρίσει στο παρελθόν.

Συντάκτης: Βαρβάρα Αθανασίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου