Διχασμένη προσωπικότητα, δεν ξέρεις τι θέλεις, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου, δεν ξέρω πώς να σε χαρακτηρίσω. Πάντως σίγουρα θα υπάρχει μια λογική εξήγηση γύρω απ’ όλο αυτό το χάος. Όλοι οι άνθρωποι κάποιες φορές στη ζωή μας κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, προκειμένου να αποφύγουμε κάτι. Δημιουργούμε περίεργες καταστάσεις, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. Που πιθανότατα κάποιος δεν μας κάλυψε ή λόγω ανασφάλειας. Κάποιος πληγώθηκε ή πλήγωσε και τώρα το παίζει χαλαρός για να καλύψει τα κενά του. Αλλά κατά βάθος έχει πολλά άλυτα θέματα μέσα του, γι ‘αυτό επικρατεί και αυτό το μπάχαλο. Άλλα ντι άλλων δηλαδή.

Έχεις σχέση, μιλάς με άλλον για επιβεβαίωση, δεν έχεις σχέση, μιλάς με κάποιον για να ξεπεράσεις κάποιον άλλον. Στέλνεις μηνύματα, κάνεις παιχνιδάκια με κάποιους που στην πραγματικότητα δε γουστάρεις. Οι λόγοι βέβαια που συμβαίνει αυτό, είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι ότι θες απλά να περάσεις την ώρα σου. Άλλος, το γεγονός ότι δεν μπορείς να μιλήσεις με αυτόν που θες πραγματικά. Αυτοί που σου μιλάνε σε έχουν κερδίσει με τα λόγια τους και σε κάνουν να νιώθεις μοναδικός. Ότι κάποιος είσαι τέλος πάντων. Οπότε συμβιβάζεσαι με αυτό, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις να χάσεις και τίποτα. Το θέμα είναι να μην το παρακάνεις, γιατί προφανώς αυτοί που σου δίνουν σημασία, όλο και κάτι παραπάνω θα νιώθουν από εσένα. Δεν υπάρχει λόγος να πληγώνουμε άλλους, επειδή και εμάς κάποιος μας φέρθηκε έτσι.

Τώρα αυτός  που γουστάρεις, μάλλον δεν αισθάνεται το ίδιο. Άρα μιλάμε για καψούρα. Και η καψούρα φίλε μου πολύ δύσκολο πράμα. Βέβαια εσύ την έχεις δαγκώσει γερά. Ξεροσταλιάζεις στα στέκια του για ένα και μόνο του βλέμμα. Δεν  μπορείς να συγκεντρώσεις την σκέψη σου λεπτό. Πώς να χωρέσει τίποτα άλλο μέσα στο μυαλό σου, αφού στο έχει πάρει. Εδώ δε χωράει καμιά επιβεβαίωση, κανένας εγωισμός. Σε αυτό το παιχνίδι δυστυχώς δεν είσαι πρωταγωνιστής, είσαι το πιόνι του. Εντάξει νομίζω λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Ως πότε θα γουστάρεις κάποιον που δεν σου δίνει καμία απολύτως σημασία; Κάποια στιγμή θα ξενερώσεις και ίσως τότε πάρεις το παιχνίδι στα χέρια σου. Γιατί όπως λένε, όλοι θέλουν το φτύσιμό τους.

Αυτός που σου λείπει, δεν έχω καταλάβει ποιος είναι. Ίσως μια τελειωμένη σχέση από το παρελθόν, που είναι λογικό να σου λείπει. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν την τάση να κρατάνε κάποιους ανθρώπους πίσω. Θες η ρουτίνα, θες η συνήθεια, θες η ασφάλεια; Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια σχέση και δεν μπορείς έτσι εύκολα να τα πετάξεις από την μια μέρα στην άλλη. Οπότε σου λείπει όλο αυτό που είχες με τον άλλον και δυσκολεύεσαι πολύ να το βρεις σε κάποιον καινούργιο σύντροφο. Σου λείπουν στιγμές, που με το φτωχό μυαλό σου πιστεύεις πως δεν θα ξαναζήσεις. Μεγάλο λάθος. Από την άλλη μήπως σου λείπει κάτι το οποίο έχεις πλάσει μέσα σου; Κάτι το οποίο έχεις φανταστεί πώς θα ήθελες να είναι, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχει κιόλας. Έχουμε την τάση να πλάθουμε φανταστικές ιστορίες και ανθρώπους και μετά να πέφτουμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ας προσγειωθούμε καλύτερα.

Κατ’ επέκταση αυτό που συμβαίνει, είναι ότι δεν ξέρεις τι θέλεις. Και αυτό που θες στην πραγματικότητα, δεν ξέρεις πώς να το αποκτήσεις.  Επικεντρώσου σε ένα από αυτά και ασχολήσου μόνο μαζί του. Μην ανοίγεις πολλά μέτωπα, γιατί κάνεις μεγαλύτερο κακό πρώτα σε εσένα και μετά σε όλους τους άλλους. Έχει γεμίσει ο τόπος πληγωμένους και ανασφαλείς, επειδή κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Βρες τον εαυτό σου μην χάνεις χρόνο. Και τότε θα μιλάς, θα γουστάρεις και θα σου λείπει μόνος ένας. Αυτός που αξίζει για εσένα.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Μαλλιάσα: Κατερίνα Κεχαγιά

 

Συντάκτης: Αγγελική Μαλλιάσα