Έψαχνες καιρό να βρεις τον άνθρωπο εκείνο που στα μάτια σου θα μοιάζει ιδανικός. Απ’ τη στιγμή που γνωριστήκατε κατάλαβες ότι ταιριάζετε σε πολλά, απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, αισθάνεστε άνετα και χαλαρά όταν είστε μαζί. Είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς σας να βρίσκεστε, να ανταλλάζετε απόψεις σε ζητήματα που σας αφορούν, να συζητάτε για τη σχέση σας και για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί ώστε να μη βαλτώσει. Με λίγα λόγια συμφωνείτε ότι το μεταξύ σας χρειάζεται ενέσεις τόνωσης για να διατηρήσετε τη φλόγα ζωντανή.

Η καθημερινότητα όμως παραμένει καθημερινότητα, ξέρετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου, οπότε λίγο πολύ γνωρίζετε την επόμενη κίνηση και ατάκα που θα ειπωθεί στον μεταξύ σας διάλογο. Σκέφτεστε λοιπόν ότι χρειάζεται μια προσπάθεια εκατέρωθεν να αλλάξετε λίγο τη ρουτίνα με στόχο να γίνει πιο συναρπαστική. Δε μιλάμε για σπουδαίες ή ακραίες αλλαγές αλλά για μικρά πράγματα που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά και να βοηθήσουν να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Μην επαναπαύεσαι στο ότι είσαι καλά με τον σύντροφό σου. Παρατήρησέ τον -όχι τόσο εξωτερικά αλλά εσωτερικά- για να μπορέσεις να καταλάβεις τι έχει ανάγκη. Μπορεί αυτό που χρειάζεται να είναι ακριβώς κάτω από τη μύτη σου και απλώς εσύ να μην το βλέπεις. Το να προσφέρουμε στον σύντροφό μας στιγμές χαλάρωσης με όμορφες πράξεις μπορεί να κάνει καλό τόσο στον ίδιο όσο και στη σχέση, αφού θα τον βοηθήσει να αποφορτιστεί από την πίεση της καθημερινότητας και να νιώσει πιο όμορφα όταν είναι μαζί μας.

 

 

Μπορεί σε προηγούμενες σχέσεις να μην είχαμε συνηθίσει σε περιποιήσεις και πολλές φορές να αναλωνόμασταν σε τσακωμούς, ζήλιες και σενάρια που φτιάχναμε με το μυαλό μας. Όμως αυτή τη φορά νιώθουμε πως με το ταίρι τα πράγματα είναι διαφορετικά και θέλουμε αυτό που έχουμε να κρατήσει. Το να δίνουμε απλόχερα αγάπη και φροντίδα είναι κάτι που μάθαμε από τους γονείς μας. Εκείνοι μας έμαθαν το χάδι και τη στοργική αγκαλιά που ως δια μαγείας βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα.

Μια έκπληξη στον σύντροφό σου θα ήταν υπέροχη ιδέα. Μπορείς να μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό και να το σερβίρεις, έχοντας  φτιάξει και την απαραίτητη ατμόσφαιρα, μια μέρα που θα γυρίσει εξουθενωμένος από τη δουλειά. Το να φέρεσαι στο ταίρι σαν να είναι ένα κουρασμένο παιδί που χρειάζεται φροντίδα δε σημαίνει ότι το κακομαθαίνεις ή χάνεται η μαγεία ανάμεσά σας αλλά ότι το νοιάζεσαι και θες η σωματική και ψυχική του υγεία να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Ένα λίγο πιο καχύποπτο μυαλό ίσως σκεφτόταν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο, αν σκεφτείς ότι ο άλλος μπορεί να το περιμένει πιο συχνά και να χαλιέται κάθε φορά που δε συμβαίνει κάποια αλλαγή. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις προσδοκίες που έχει κανείς και εύκολα μπορεί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με μια απλή συζήτηση.

Το να ξαφνιάσεις ευχάριστα τον σύντροφό σου είναι κάτι πολύ όμορφο και συνοδεύεται από ανυπομονησία και λαχτάρα, αλλά πρέπει να υπάρχει και μέτρο. Δε χρειάζεται οι εκπλήξεις και οι προσπάθειες εντυπωσιασμού να είναι έντονες αλλά στα πλαίσια του εφικτού γιατί μετά χάνεται κάπως το νόημά τους. Το αναπάντεχο και το απρόσμενο είναι πάντα πιο γλυκά για εμάς και τον σύντροφό μας. Το νόημα είναι να ξέρεις πότε κάνεις κάτι και γιατί, διαφορετικά καλύτερα να μη γίνει.

Συντάκτης: Ιωάννα Μελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.