Article of the day: Η Άννα Μετόχη μάς μιλά για την εμπειρία της πρώτη φορά σε sex shop. Διάβασέ το εδώ!

pillow344

Αν παρομοιάζαμε τις σχέσεις με ένα άθλημα, αυτό θα ήταν σκυταλοδρομία με εμπόδια. Οι αθλητές θα ήταν το ζευγάρι και η σκυτάλη που αντιπροσωπεύει τα βάρη της σχέσης θα περνούσε από τα χέρια και των δύο. Τα εμπόδια θα ήταν οι εξωτερικοί παράγοντες που εισβάλλουν στον δεσμό και ίσως στη θέση των ψηλότερων εμποδίων να βάζαμε τα τρίτα πρόσωπα. Λίγο-πολύ όλοι έχουν κάποια εμπειρία από άτομο που προσπάθησε να εισβάλλει στη σχέση τους. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό τυχαίνει στα αρχικά στάδια που δεν έχει επιβεβαιωθεί ο δεσμός;

Το αν θα καταφέρει το ζευγάρι να ξεπεράσει αυτές τις δοκιμασίες δείχνει τη δυναμική του και τα θεμέλια των συναισθημάτων. Δείκτες αξιολόγησης αποτελούν τα δύο μεγάλα «Ε» του ζευγαριού, η Ειλικρίνεια και η Εμπιστοσύνη. Ειδικά η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τον χρόνο και προσδίδει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν βρίσκεσαι όμως στην αρχή και ακόμα γνωρίζεις τον άλλον χωρίς τα πράγματα να είναι ακόμη ξεκάθαρα, δεν μπορείς να του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη. Ιδιαίτερα αν έχεις φάει το κεφάλι σου σε προηγούμενες σχέσεις θα είσαι περισσότερο επιφυλακτικός και καχύποπτος. Μια εμπλοκή σε αυτό το στάδιο μπορεί να αποβεί καταλυτική. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο να στραφεί σε άλλο πρόσωπο ο εν δυνάμει σύντροφός σου αλλά στην περίπτωση που ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν μέλι-γάλα, ένα τρίτο άτομο προσπαθήσει να εισβάλλει στη σχέση σας. Είτε είναι πρόσωπο του παρελθόντος είτε κάποιο άτομο που απλώς ζηλεύει, μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη που έχει εδραιωθεί.

Στη εποχή του διαδικτύου οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αν θέλει να χωθεί κάποιος σε ένα ζευγάρι μπορεί να τους ενοχλήσει με μηνύματα, φωτογραφίες και αν πρόκειται για εμμονή ακόμα και να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα, λογαριασμούς και συζητήσεις. Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που δημιουργεί και πλαστές συνομιλίες για να πετύχει αυτό που επιδιώκει. Αν βρεθείς σε αυτήν την καταιγίδα ποιον υποστηρίζεις; Τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει ή έναν άγνωστο που προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα;

Προτού γίνει η επιλογή προσπάθησε λίγο να μπεις στη θέση του παρατηρητή. Παρατήρησε συγκεκριμένα τη στάση του άλλου και πώς χειρίζεται την κατάσταση. Σε τέτοιες περιστάσεις δεν αρκούν μονάχα λόγια και εξηγήσεις. Είναι μία από αυτές τις στιγμές που πρέπει έμπρακτα να σου δείξει ότι σε επιλέγει αλλά κυρίως σε σέβεται. Δυστυχώς λόγω του πρώιμου σταδίου, θα χρειαστεί να προσπαθήσει διπλά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου αλλά είναι μία δοκιμασία που σίγουρα αξίζει αν τα συναισθήματα σάς βγάλουν αλώβητους. Παρατήρησε επίσης και τη μεριά του τρίτου προσώπου και δες τι έχει να κερδίσει και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Τα κολλήματα μερικές φορές οδηγούν σε ακραίες εκδηλώσεις. Η αρχική ταραχή θα επιφέρει μεγάλο μπέρδεμα στις επιθυμίες σου και θα σε αφήσει να αμφιταλαντεύεσαι.

Πέρα από τη διαλεύκανση της υπόθεσης, φρόντισε να ακούσεις και το ένστικτό σου. Βέβαια μέσα στη σύγχυση και το μούδιασμα, πολλές φορές δεν ξέρουμε ούτε η διαίσθησή μας τι μας λέει. Μπορεί να περνάνε διαστήματα που να μη νιώθουμε την εσωτερική φωνούλα να μας καθοδηγεί. Δε μας εγκαταλείπει όμως. Το ένστικτο είναι στιγμές. Θα εμφανιστεί εκείνα τα λίγα λεπτά που θα έχουμε πάρει το μυαλό μας από την υπόθεση και θα ταξιδεύει σε πιο ήρεμα μέρη. Με το που επανέλθει ο νους στο όλο μπέρδεμα, η πρώτη αστραπιαία διάθεση θα είναι η διαίσθηση. Κι αυτή η στιγμή θα σου δώσει την απάντηση στο «Δεν ξέρω τι θέλω».

Συντάκτης: Ιωάννα Μ.
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα