Τώρα τι θέλεις και με τρελαίνεις στα τηλέφωνα; Νόμιζα ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που συνέβη μεταξύ μας. Ήταν μια βραδιά μόνο και τίποτα περισσότερο. Δηλαδή τι περίμενες; Ότι μετά θ’ άλλαζαν ξαφνικά όλα και θα γινόμασταν χαρούμενο ζευγαράκι;

Πότε ακριβώς συζητήσαμε αυτό το ενδεχόμενο; Πριν απ’ αυτή τη βραδιά αμφιβάλλω κι αν σου είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό να κάνεις κάτι μαζί μου.

Ήταν η σωστή στιγμή· ήταν η ατμόσφαιρα, ήταν αυτό που θέλαμε κι οι δυο. Χωρίς ποτέ πριν να έχει υπάρξει η παραμικρή υπόνοια για κάτι ερωτικό ανάμεσά μας, εκείνο το βράδυ αρχίσαμε να νιώθουμε μια ακατανίκητη έλξη ο ένας για τον άλλο. Η όλη ιστορία ξεκίνησε στο μπαρ και κατέληξε στο κρεβάτι. Κι εκεί ήταν κι ο τελικός προορισμός του.

Τι περίμενες; Να ετοιμάσω και πρωινό; Γιατί ξαφνικά θα πρέπει να φερθώ λες κι έχουμε σχέση; Ήταν απλώς σεξ. Ωραίο, υγιές σεξ. Κανένα συναίσθημα, παρά μόνο επιθυμία για σάρκα. Περάσαμε καλά και μετά τέλος.

Δεν υπογράψαμε και κανένα συμβόλαιο. Η αλήθεια είναι ότι με άναψες όπως με κοιτούσες και μετά μου έδωσες αυτό που είχα ανάγκη. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι σ’ εκμεταλλεύτηκα και μαλακίες. Σου έδωσα κι εγώ αυτό που χρειαζόσουν.

Όμως μη θεωρήσεις ότι μ’ ένα βράδυ αποκτάς το δικαίωμα να έχεις απαιτήσεις. Δεν καταλαβαίνω πώς σου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα ότι θα συνεχίσει αυτό μεταξύ μας. Δηλαδή, πραγματικά, αν δεν το σηκώνεις, μην το κάνεις. Αν δεν αντέχεις να φεύγεις την επόμενη μέρα χωρίς αξιώσεις, μην ξεκινάς το παιχνίδι.

Γιατί η φάση φαινόταν πεντακάθαρα. Απ’ το πουθενά αρχίσαμε να ψήνουμε κατάσταση και μετά το πράγμα έδειχνε από χιλιόμετρο ότι θα οδηγήσει απλά σε σεξ. Οπότε δεν υπήρχε περιθώριο να φανταστείς ότι θα πάει κάπου παραπέρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία σου. Αλλά είναι δικό σου λάθος να περιμένεις συντροφικότητα όταν ξεκινάς κάτι έτσι. Και με την καμία δεν μπορείς να εκβιάσεις καταστάσεις με χειρισμό και ψυχολογικό πόλεμο. Όσο κι αν κλαίγεσαι, δεν πρόκειται να νιώσω τύψεις.

Δεν ήρθες με το ζόρι, δε σε πίεσα για τίποτα. Το ‘θελα και το ‘θελες. Περάσαμε ωραία· δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεις μια κακή ανάμνηση και να με κάνεις να μετανιώσω που το προχώρησα μαζί σου.

Κι έστω ότι παρεξήγησες, παρ’ όλο που δε σου άφησα τέτοιο περιθώριο· όταν σου έκοψα τη φόρα μετά το πρώτο τηλεφώνημα, γιατί να το συνεχίσεις; Φτάνει με την αυτολύπηση. Βρες τη χαμένη σου αξιοπρέπεια και μάθε να φεύγεις από εκεί που δε σε θέλουν.

Δεν το απολαμβάνω να σου φέρομαι τόσο σκληρά, αλλά ειλικρινά μ’ έχεις κουράσει μ’ αυτή σου την επιμονή. Δε θ’ αλλάξει κάτι. Ακόμη κι αν άλλαζε θα ήταν επειδή σε λυπόμουν και στην ουσία θα σε κορόιδευα. Όμως δεν είμαι έτσι. Όταν δε φταίω, δεν παίρνω ευθύνες και δεν κάνω ποτέ κάτι που δε θέλω.

Δε θέλω να ‘μαι μαζί σου, κατάλαβέ το. Αν το σκεφτείς θα δεις ότι ούτε κι εσύ θέλεις να ‘σαι με μένα. Έστησες στο μυαλό σου μια εικόνα και νομίζεις οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως εγώ δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος.

Μακάρι να βρεις αυτό που ψάχνεις και ν’ αρχίσεις να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Όμως μην ψάχνεις την αγάπη στο σεξ της μιας βραδιάς και μην περιμένεις να πιαστείς από κάποιον που δε θέλει να σου δώσει το χέρι του. Κι επιτέλους, πάψε να τηλεφωνείς.

Συντάκτης: Μαρία Βαή
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κεχαγιά