Τι ωραίες και γεμάτες που είναι εκείνες οι μέρες που κάθεσαι συντροφιά με τον εαυτό σου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι το απίστευτο. Απλώς απολαμβάνεις τον εαυτό σου, τόσο απλό κι ευχάριστο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια βεράντα, ένα απόγευμα και μία κούπα καφέ.

Μία κούπα με τον αγαπημένο σου, μυρωδάτο καφέ να σου σπάει τη μύτη και να σε ταξιδεύει μέσα σε χιλιάδες αναμνήσεις. Μια βεράντα με θέα για να χάνεσαι και να κάνεις όνειρα με το μυαλό σου. Να σε κυριεύει ο ουρανός κι ο αέρας. Ν’ ανασαίνεις βαθιά και να νιώθεις το μέσα σου να γεμίζει με ζωή.

Μια ξεκούραση απ’ την καθημερινή σου ρουτίνα. Ένα διάλειμμα απ’ τη βαβούρα, απ’ τη φασαρία, χρόνος μόνο για σένα. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο για να μην μπορείς να το κάνεις. Είναι κάτι τόσο εύκολο και καθόλου δύσκολο. Στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στο σπίτι. Απλά τα σβήνεις όλα και νιώθεις επιτέλους λίγη ηρεμία. Κάτι τόσο μικρό, που σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά. Είναι κάτι που το αξίζεις και πρέπει να κάνεις συχνά. Κανένας δε θα σε κρίνει κι αν το κάνει δε σε νοιάζει, διότι δε θα επιτρέψεις σε κανένα να σου χαλάσει αυτές τις λίγες ώρες.

Στο χέρι σου είναι όλα. Τίποτα δεν υπάρχει που δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό πάρε την πρωτοβουλία και κάνε αυτό που θες. Μην κρύβεσαι πίσω απ’ το δάχτυλό σου. Βάλε στην άκρη τα πάντα και σκέψου εσένα. Απόλαυσε ένα απόγευμα μόνο με σένα.

Κάτσε παρέα με τον καφέ σου, στη βεράντα σου και απόλαυσε τη γαλήνη. Κάνε μία βουτιά στις αναμνήσεις. Θυμήσου πράγματα που σε έκαναν ευτυχισμένο και σου δημιουργούσαν ένα χαμόγελο. Σκέψου εκείνα τα όνειρα που έκανες κι αν τα έχεις πετύχει. Απόλαυσε κάθε γουλιά απ’ τον καφέ σου σαν να είναι ο πιο ωραίος καφές, που έχεις γευτεί στη ζωή σου. Αναπόλησε στιγμές. Κάνε ένα ταξίδι και δες όλα εκείνα που έχεις κάνει, μέχρι πού έχεις φτάσει. Να νιώσεις περήφανος για όλα όσα έχεις καταφέρει.

Η συνταγή της ευτυχίας ήταν τόσο κοντά σου και δεν το ήξερες. Στιγμές ηρεμίας, ένα όμορφο απόγευμα, στη βεράντα σου με τον καφέ σου. Χωρίς να σε ενοχλεί κανείς. Κανένας να μη σου λέει τίποτα. Ν’ απολαμβάνεις την κάθε στιγμή χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι υποχρεώσεις. Εκείνη η στιγμή είναι μόνο δική σου. Μαζεύεις ενέργεια. Γεμίζεις τις μπαταρίες σου και είσαι ανανεωμένος κι έτοιμος για όλα. Μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα. Αποκτάς μέσα σε λίγες ώρες ηρεμίας καθαρό μυαλό. Κατανοείς τι χρειάζεσαι στη ζωή σου. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.

Έρχεσαι πιο κοντά με εκείνο το άτομο, που είναι το πιο σημαντικό για σένα. Με εσένα τον ίδιο. Πρέπει να σε προσέχεις και να σου χαρίζεις στιγμές. Στιγμές ξεκούρασης και γαλήνης. Τίποτα καλύτερο από λίγες στιγμές χαλάρωσης απ’ όλα εκείνα που σε πνίγουν και σε κάνουν να χάνεσαι καθημερινά. Γι’ αυτό απλώς απόλαυσε το απόγευμά σου με τον αγαπημένο σου καφέ παρέα.

Χαμογέλα και πέρνα ευχάριστα αυτές τις στιγμές. Το αξίζεις. Μη βιάζεσαι για τίποτα. Άσε τους άλλους λίγο να τρέχουν. Εσύ απλώς απόλαυσέ το και μάθε πώς να φτιάχνεις τον αγαπημένο σου καφέ, ακόμη καλύτερο.

 

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου