Είναι εκείνες οι στιγμές που μένουν αξέχαστες, χαραγμένες μέσα στο μυαλό σου κι αποτυπωμένες σαν τατουάζ στην καρδιά σου, ένα τατουάζ που δε θα ξεθωριάσει ποτέ. Αναφέρομαι σε εκείνες τις στιγμές έρωτα, εκείνος ο έρωτας που έζησες ή και που ζεις ακόμη.

Έχεις κλάψει, έχεις βροντοφωνάξει, έχεις βρίσει έχεις φτάσει σε σημείο να κάνεις όλο τον κόσμο άνω-κάτω, έχεις μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που πήγες κι ερωτεύτηκες κι ο μεγάλος έρωτας που ζούσες, έφυγε μαζί με τον άνεμο. Δεν το φανταζόσουν, δεν το χωρούσε ο νους σου.  Πώς μπόρεσε εκείνος ή εκείνη που εσύ, με όλο το είναι σου αποκαλούσες μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σου, να σε προδώσει, να σου παίξει τέτοιο άσχημο παιχνίδι.

Συγγνώμη όμως που θα σου χαλάσω τα όνειρα, αλλά μεγαλύτερος έρωτας είναι εκείνος που ζεις τώρα. Απολαμβάνεις τη στιγμή μαζί του, δε σκέφτεσαι το αύριο ούτε το χθες, δε σε νοιάζει αν είναι βράδυ ή πρωί, αν βρέχει ή αν έχει λιακάδα, αν το μέλλον είναι σκληρό, αν έχεις προβλήματα, όλα εκείνη τη στιγμή είναι τέλεια με τον τρόπο που εσύ θέλεις να είναι.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί είσαι εσύ και ο έρωτάς σου, κανένας άλλος. Αλλά το μυστικό είναι ότι το ζείτε μαζί, τώρα, αυτή είναι η μαγεία.

Και γιατί τώρα, θα ρωτήσεις. Γιατί όλα παίζονται στο εδώ και τώρα, μάτια μου, πρέπει να έχεις το θάρρος να δίνεις ό,τι έχεις στο παρόν, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Αν δεν μπορείς να φροντίσεις να γεμίσεις το παρόν σου, τότε δε θα μπορείς να ζήσεις κανένα μεγάλο έρωτα με όλη τη χάρη του. Μόνο αν είσαι διατεθειμένος να τα αφήσεις όλα και να ζήσεις τώρα, τότε επάξια μπορείς να λες ότι ζεις τον μεγάλο έρωτα.

Αυτή η αίσθηση, όταν ζεις τα πράγματα και τις καταστάσεις στο τώρα και το πιο συναρπαστικό όταν το ζεις στα άκρα, με το άτομο που αγαπάς πιο πολύ, η αδρεναλίνη σου να βρίσκεται στα ύψη. Μόνο αυτή η αίσθηση σε κάνει να θυμάσαι για πάντα τον μεγάλο σου έρωτα και θα λες με περηφάνια ότι όντως ήταν μεγάλος κι ας τελείωσε με όποιον τρόπο τελείωσε, αλλά πολύ πιθανόν να μην τελειώσει και ποτέ.

Αν έχεις τα κότσια να το ζήσεις τώρα, φίλε μου, μην το σκέφτεσαι, μην περιμένεις να πεις πράγματα την κατάλληλη στιγμή, δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή, στον έρωτα υπάρχει μόνο το σήμερα, η στιγμή. Ο έρωτας είναι το πιο όμορφο και πικρό συναίσθημα σε αυτόν το κόσμο, αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να τον ζεις ακραία για να νιώσεις την απαράμιλλη ομορφιά του, αλλά και την πικρία του.

Αυτό πρέπει να το θυμάσαι πάντα. Ζήσε τώρα, όχι αύριο.  Μη σκέφτεσαι τι θα έκανες, απλά κάνε τις μεγάλες επιθυμίες σου, πραγματικότητα. Άφησε το παρελθόν, οι μεγάλοι έρωτες δεν έχουν ανάγκη το παρελθόν και δεν τρομάζουν απ’ το μέλλον, δεν έχουν χώρο για αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις, σιχαίνονται να δειλιάζεις, το μόνο που θέλουν για να ζήσουν είναι το ρίσκο του τώρα.

Τι να κάνουμε, έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες, απαιτητικοί, το μόνο που απαιτούν όμως είναι να ζήσεις την κάθε στιγμή και να την απολαύσεις, μόνο αυτό.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη