Γνωριστήκατε, βγήκατε επαναλάβατε την έξοδό σας και προχωρήσατε τη γνωριμία σας σε επόμενο επίπεδο ή τουλάχιστον φαίνεται να πηγαίνει κατά ‘κει. Εσένα, όμως, σε τρώει ακόμη η αμφιβολία αν σε θέλει ή όχι. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το καταλάβεις χωρίς να μπεις στη διαδικασία άσκοπων κι άβολων, αρκετές φορές, συζητήσεων. Πάμε να δούμε μαζί 6 τρόπους με τους οποίους στο δείχνει πως σε θέλει, ενώ δεν το λέει.

 

1. Γλώσσα του σώματος

Είστε σε μια παρέα, μπορεί να κάθεστε αντιδιαμετρικά στο τραπέζι, όμως, όταν μιλάς, στρέφει όλο το σώμα του ή σώμα της προς εσένα, σημάδι πως θέλει εκτός από το να σε ακούει, να σε παρατηρεί και να γνωρίζεις ότι έχεις την προσοχή του/της. Με τη στροφή όλου του σώματος, δείχνει πως βρίσκει ενδιαφέροντα όσα λες. Επιπλέον, ίσως όσο μιλάτε, παρατηρείς πως αντιγράφει τον τρόπο ομιλίας σου, τη στάση του σώματός σου, μέχρι τις χειρονομίες που κάνεις. Αυτός είναι ένας τρόπος να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και να συνδεθεί μαζί σου, όπως αναφέρει και ο ειδικός σ3ξουαλικής ευεξίας Tattyannah King.

 

2.Τακτικές συναντήσεις

Επιδιώκει τακτική επαφή κι επικοινωνία κι όχι ένα ραντεβού μία φορά τη βδομάδα κι αν. Ο άνθρωπος που σε θέλει, θα σε βάλει στο πρόγραμμά του ή θα βρει ευκαιρία μέσα στη μέρα του να σε δει. Εκτός αυτού, θα σε συμπεριλάβει στα σχέδιά του, ακόμα και τελευταία στιγμή. Παραδείγματος χάρη, αν έχει κανονίσει εκδρομή το σαββατοκύριακο με παρέα και προτείνεις ξαφνικά συνάντηση, δε θα φτάσει στο ακραίο σημείο να μην πάει, αλλά θα σου προτείνει να συμμετάσχεις στην εκδρομή. Το ίδιο ισχύει και για ένα απλό άραγμα μετά από μια δύσκολη μέρα, που αντί να αράξετε ο καθένας σπίτι του, σου ρίχνει την πρόταση να αράξετε μαζί. Το άτομο που σε θέλει, θα βρίσκει πάντα τρόπο να σε δει, και δε θα τρομάξει με το πόσο χρόνο περνάτε μαζί.  Άλλωστε, όσο είστε μαζί είναι πολύ πιθανό να μην καταλαβαίνει καν πώς περνάει η ώρα.

 

3. Ξέρει και κυρίως θυμάται πράγματα για σένα

Μιλάς, αλλά ακούγεσαι; Πόσες φορές έχεις μόλις αναφέρει κάτι και ο συνομιλητής σου δεν το έχει ακούσει καν; Έλα όμως που όποιος ενδιαφέρεται για σένα, όχι απλά αφουγκράζεται, αλλά καταγράφει μέσα του και θυμάται όσα λες. Ναι, μιλάω και γι’ αυτήν τη λεπτομέρεια που θα ήθελες να μην τη θυμάσαι εσύ καλά-καλά. Ο άνθρωπος που σε θέλει, σε ακούει πάντα προσεκτικά και θα σε εκπλήξει με το πόσα πράγματα θα θυμηθεί για σένα, όσο ασήμαντα και να φαίνονται σε σένα. Άσε που πολύ πιθανό να θυμηθεί κάτι που έχεις να κάνεις κι εσύ το έχεις αμελήσει ή και ξεχάσει ακόμη.

 

4. Σου κάνει κερκίδα

Έχεις εξετάσεις για κάποιο μεταπτυχιακό ή συνέντευξη για κάποια δουλειά που σε ενδιαφέρει πολύ, σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο άνοιγμα στα επαγγελματικά σου και γενικότερα να αλλάξεις τη ζωή σου, αλλά φοβάσαι κι έχεις αγχωθεί. Απόλυτα φυσιολογική απόκριση. Όσο εσύ αγχώνεσαι και η αυτοπεποίθησή σου πιάνει πάτο, ο άνθρωπός σου είναι εκεί, να σε στηρίζει και να σου δίνει θάρρος. Να ένας ακόμη τρόπος που σου δείχνει πως σε θέλει και μάλιστα πολύ, καθώς νοιάζεται για την πορεία σου και σε ενθαρρύνει να κυνηγήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.

 

5. Κοινές διακοπές

Θέμα ταμπού, καθώς είναι κίνηση που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, ή να σας καταστρέψει. Οι κοινές διακοπές λένε πολλά και για την πορεία της σχέσης σας. Ειδικά οι πρώτες, που σου δείχνουν πως πέρα από το ότι σε θέλει, σε επιλέγει, αφού μπαίνει στη διαδικασία να περάσει τις διακοπές, μια περίοδο χαλάρωσης δηλαδή, με σένα. Άλλωστε, από τη στιγμή που θα στο προτείνει και μάλιστα σε μέρος που δεν έχει επισκεφτεί ακόμη κανένας σας, δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο κοινές πρώτες αναμνήσεις και δένεστε λίγο περισσότερο.

 

6. Κοιμάστε και ξυπνάτε μαζί

Κακά τα ψέματα, ο ύπνος είναι ιερός για τον καθένα μας και η προοπτική να τον μοιραστούμε δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για αυτό και ο ύπνος μαζί είναι μια ακόμη απόδειξη πως σε θέλει και δε νοιάζεται να χαλάσει λίγο η βόλεψή του στο κρεβάτι, αν είσαι κι εσύ δίπλα. Άλλωστε δεν είναι μόνο ο ύπνος μαζί, αλλά και το γεγονός ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσετε μαζί και θα ξεκινήσετε μαζί τη μέρα σας, με μια καλημέρα που δε θα ειπωθεί μέσα από ένα τηλεφώνημα, αλλά κοιτώντας ο ένας τον άλλο.

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις πως μπορεί να μη στο λέει, αλλά στο δείχνει με πολλούς τρόπους, μάλιστα. Οπότε, την επόμενη φορά που θα αμφιβάλλεις δεν έχεις παρά να προσέξεις τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου, για να καταλάβεις. Ακόμα όμως κι αν δε βεβαιωθείς, κάνε εσύ την επόμενη κίνηση. Τι είναι ο έρωτας χωρίς λιγάκι θάρρος, άλλωστε;

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου