Το πρώτο, αν όχι το μοναδικό που περιμένουμε βλέποντας μια ρομαντική κομεντί στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, είναι το happy end. Δηλαδή, το ζευγάρι μας να καταλήγει μαζί, ερωτευμένο κι αγαπημένο και να φανταζόμαστε εμείς το δικό τους happily ever after. Προσωπικά, λατρεύω τις ρομαντικές ταινίες και φυσικά πεθαίνω για τα ρομαντικά τέλη τους. Υπάρχει, όμως, και μια κατηγορία ζευγαριών που όσο και να μας άρεσε ότι κατέληξαν μαζί, βλέποντας τα ξανά σκεφτόμαστε μήπως τελικά δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή, μήπως να το ξανασκέφτονταν. Πάμε να σου δείξω οχτώ τέτοια ζευγάρια.

 

Bella-Edward (Twilight saga)

Twilight: 10 Things That Make No Sense About Bella and Edward's Relationship

Την περίοδο που εκδόθηκαν τα βιβλία της σειράς Twilight και οι ταινίες τους, μας είχε πιάσει μια μικρή εμμονή με τους βρικόλακες και γενικότερα με πλάσματα που ζούνε πέρα από την ανθρώπινη διάσταση. Και φυσικά, όσοι παρακολουθήσαμε την ιστορία αγάπης τους, χαρήκαμε με τον γάμο αλλά και την απόκτηση της κόρης τους, αφού κατέκτησαν το παραμυθένιο τέλος τους. Μιλάμε για άτομα με διαφορετική φύση, ωστόσο. Αυτό αλλά και η εμμονή του Έντουαρντ με την Μπέλα από την αρχή, μέχρι που την παρακολουθούσε ώρες να κοιμάται, απλά και μόνο για να βεβαιωθεί πως είναι καλά και η απόλυτη εξάρτηση της Μπέλας από τον Έντουαρντ, σε σημείο που έθετε εσκεμμένα τον εαυτό της σε κίνδυνο, οδηγούν να σκεφτούμε πως το love story τους αγγίζει τα όρια της ψύχωσης.

 

Vivian-Edward (Pretty woman)

Edward and Vivian Moments | Pretty Woman (1990)

Εδώ, μιλάμε για μια σύγχρονη εκδοχή του Πυγμαλίωνα. Ο Edward αποφασίζει να εκπαιδεύσει τη Vivian για να μπορεί να σταθεί στον κόσμο του. Όμως, όσο κι αν οι διαφορετικοί τους κόσμοι, όσο κι αν έλκονται, μόνο η έλξη δε φτάνει. Ο Edward πολλές φορές είναι αγενής απέναντί της, ενώ πιάνοντας τον φίλο του να προσπαθεί να βι@σει τη Vivian, αφού τη ρωτάει αν είναι καλά δεν ασχολείται περισσότερο. Παιδιά, πήγε να βι@σει τη γυναίκα που υποτίθεται αγαπούσε, ο φίλος του, λέμε. Τι συζητάμε ακριβώς;

 

Sandy-Danny (Grease)

Grease: How Old Sandy & Danny Are Compared To Their Actors

Τη δεκαετία των 80s ήταν από τα πιο ωραία κινηματογραφικά ζευγάρια, όπως έδειξε και η πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση με τα ρούχα της ταινίας. Και το φινάλε της ταινίας σίγουρα από αυτά που θα θυμόμαστε για χρόνια. Όμως αν δούμε την ιστορία τους πιο σφαιρικά, κάθε άλλο παρά το ιδανικό ζευγάρι είναι. Θέλουν και οι δύο να είναι μαζί, όμως μόνο η Σάντι κάνει τη δραστικότερη αλλαγή σε εμφάνιση και προσωπικότητα, για να ταιριάξει στον κόσμο του Ντάνι. Είναι όμως αυτό καλό; Ο κάθε άνθρωπος αξίζει να αγαπιέται για αυτό που είναι κι όχι για αυτό που θέλουν ή φαντάζονται οι άλλοι πως είναι.

 

Harry- Ginny (Harry Potter)

Why Ginny and Harry were perfect for each other | Wizarding World

Αυτό το ζευγάρι δημιουργήθηκε κάπως βιαστικά, χωρίς να δώσει κάποια vibes νωρίτερα. Υπήρχε μεν ο θαυμασμός από τη μεριά της Τζίνι και η συμπάθεια του Χάρι προς τη μικρότερη αδερφή του φίλου του. Βέβαια, ο θαυμασμός εύκολα οδηγεί σε έρωτα, και κάπως έτσι δικαιολογείται και το ότι η ίδια ήταν χρόνια ερωτευμένη μαζί του, αλλά στις ταινίες δεν είδαμε ποτέ πώς εξελίσσονται τα συναισθήματα του Χάρι, αφήνοντάς μας να νιώθουμε αδιαφορία για το love story τους. Ίσως, αν είχε χτιστεί καλύτερα μέσα στις ταινίες να έβγαζε νόημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

 

Daenerys-Jon (Game of thrones)

Emilia Clarke says she's not in Game of Thrones Jon Snow show

Άλλο ένα ζευγάρι που η σχέση τους ήταν τρα-γι-κή. Σε άλλα ζευγάρια της σειράς δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να χτίσουν τη σχέση τους, να φανούν τα κίνητρα, να έρθει να δέσει λίγο το γλυκό, αλλά όχι σε αυτούς τους δύο. Ακόμη και το πάθος των ερωτικών σκηνών τους -πάθος λέμε τώρα- ήταν βεβιασμένο και κάθε άλλο παρά με ερωτευμένο ζευγάρι έμοιαζαν. Το κοινό δύσκολα πείστηκε πως αυτοί οι δύο είναι ζευγάρι, πόσω μάλλον να πιστέψει σε αυτό το ζευγάρι και την ιστορία αγάπης τους.

 

Carrie-Mr Big (Sex and the City)

Sex And The City: Carrie & Mr. Big's Relationship Timeline

Είμαστε μαζί, δεν είμαστε μαζί, είμαι σε άλλη σχέση αλλά επιστρέφω να τσεκάρω και το σιγουράκι μου. Έξι τηλεοπτικές σεζόν αυτό το ζευγάρι πέρασε από πολλές φάσεις, του απόλυτου έρωτα, του χωρισμού, της επανασύνδεσης και ξανά από την αρχή, μέχρι να καταλήξουν μαζί για πάντα και να παντρευτούν, που κι εκεί δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Και μπορεί για πολλούς, το τέλος της Κάρι με τον Μίστερ Μπίγκ να είναι το ιδανικό, αφού κατέκτησε την καριέρα και τον άντρα των ονείρων της, ας πούμε. Αλλά το μοτίβο της σχέσης τους είναι ό,τι πιο τοξικό υπάρχει σε σχέση.

 

Sky-Sophie (Mamma mia)

11 Biggest Unanswered Questions Mamma Mia 3 Could Finally Solve

Νέοι, ωραίοι και τρελά ερωτευμένοι, έτοιμοι να παντρευτούν. Τι καλύτερες συνθήκες για να είναι από τα ζευγάρια που πρέπει να είναι μαζί. Έλα όμως που δεν είναι. Γιατί; Είναι αντίθετοι χαρακτήρες, πράγμα που δεν είναι από μόνο του κακό. Αλλά όταν η Σόφι είναι ανεξάρτητη και ξέρει τι θέλει στη ζωή της, ο Σκαι μάλλον ακόμα το ψάχνει. Εξαρτάται από τη Σόφι κι ακολουθεί τη δική της πορεία ζωής και το δικό της όνειρο, κάτι που φανερώνει μία έντονα συνεξαρτώμενη σχέση.

 

Rachel-Ross (Friends)

Ross and Rachel's 'Break' on 'Friends' Almost Didn't Happen | Glamour

“I got off the plane” λέει η Ρέιτσελ και ντινγκ-ντονγκ, το ζευγάρι που αγαπήσαμε και θέλαμε μαζί από την πρώτη σεζόν της σειράς, είναι μαζί. Για πάντα όμως; Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, μιας και κάπου εκεί τα αγαπημένα μας Φιλαράκια, έριξαν αυλαία. Ναι, το αγαπήσαμε αυτό το ζευγάρι, αλλά μπορούσε να είναι μαζί; Ξεκινούν μια σχέση και τη διαλύουν και μετά από εκεί το χάος. Αγαπιούνται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά σε δέκα σεζόν πέρασαν πάρα πολλά μαζί κι εκεί που λέγαμε να τη η ευκαιρία να είναι πάλι μαζί, εκεί κάτι γινόταν και το παραμύθι τελείωνε πριν αρχίσει. Σχέση, συγκατοίκηση, γάμος (οκ κατέληξε σε διαζύγιο- Ρος είναι αυτός), παιδί και πάλι κάπου η ιστορία τους σκάλωνε. Ήταν πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο, αλλά έπρεπε να είναι και μαζί; Κι εδώ το τέλος τους γράφτηκε για να ευχαριστήσει τους τηλεθεατές.

Μπορεί τα happy end τους να μας συγκλόνισαν, να ήταν αυτό που θέλαμε να δούμε ή και όχι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και τα ιδανικά love stories ή τα ιδανικά ζευγάρια. Άλλωστε, η κάθε ιστορία αγάπης είναι τόσο ιδανική και μοναδική, όσο την κάνουν οι πρωταγωνιστές της.

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου