Όταν ο Michael De Luca και η Pam Abdy έγιναν oι νέες κεφαλές της Warner Bros., παρουσίασαν στο κοινό τα πολύ φιλόδοξα σχέδιά τους, τα οποία περιλάμβαναν την αναβίωση της επικής σειράς ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Το ζευγάρι ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία για να μιλήσει με τον Peter Jackson για το franchise και μόλις χθες, επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της θρυλικής τριλογίας στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2026!

Τολκινικοί και φανς του «άρχοντα των δαχτυλιδιών» μαζευτείτε και σας έχω κι άλλα νέα, όμως, αφού αυτή τη φορά το σενάριο θα έχει ως κεντρικό ήρωα το γκόλουμ, στροφή που ίσως δεν ήταν η πλέον αναμενόμενη αλλά σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει και τη δική του σύνδεση με το δαχτυλίδι των δαχτυλιδιών και τις προσπάθειές του να το ανακτήσει, παλεύοντας με την άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του ως Smeagol;

 

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το Γκόλουμ επιστρέφει στη Μέση Γη - Newsbomb

 

Τίτλος της νέας ταινίας είναι: «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», δηλαδή «Το κυνήγι του Γκόλουμ». Τον ρόλο του θα τον ενσαρκώσει πάλι ο Άντι Σέρκις, που θα σκηνοθετήσει και την ταινία. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε ο δημιουργός της τριλογίας Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος δήλωσε πως θα“συμμετέχει σε κάθε βήμα της δημιουργίας και της υλοποίησης της ταινίας και στο πλευρό του θα έχει τους Φραν Γούολς και Φιλίπα Μπόγιενς, που ήταν σεναριογράφοι και της αρχικής τριλογίας.

 

My precious... Ερχεται νέα ταινία «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» μέσα στο 2026 | FLIX

 

Η επιστροφή φυσικά δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε μετά και τη σειρά ταινιών Χόμπιτ, αλλά και τη δημιουργία της σειράς «The Rings of Power», που το 2022 έκανε πρεμιέρα στο Prime Video. Η νέα ταινία στόχο έχει να μας πει νέες ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη, μιας και ο άρχοντας των δαχτυλιδιών είναι ένα σύμπαν σχεδόν ολοκληρωτικά ανεξερεύνητο με θέματα και ιστορίες που ακόμη δεν έχουν φανερωθεί, και που χρειάζονται προσοχή, αγάπη και μεράκι για να αναδυθούν στην επιφάνεια.

Πάντως, ένα είναι βέβαιο, πως η ταινία θα μας δείξει πολλές νέες πτυχές της ιστορίας και λογικά θα μας αφήσει με τη γλυκιά προσμονή ενός νέου κεφαλαίου στη σειρά εκείνη των βιβλίων που άλλαξαν μια για πάντα τον κόσμο του σινεμά, με τις ταινίας που δημιούργησαν.

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου