paul2190

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πιο σημαντικό κι απαραίτητο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Οι λάτρεις του, λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο χωρίς να ‘χουν πρώτα σιγουρευτεί πως ο πρωινός μπουφές θα ‘ναι επάξιος των προσδοκιών τους. Κάποιοι, μάλιστα, βάζουν και ξυπνητήρι για να πιάσουν την πρώτη θέση στον μπουφέ, ενώ κάποιοι άλλοι πάνε απευθείας μια επίσκεψη από ‘κει μετά τη βραδινή τους έξοδο.

Viral στις διακοπές μας θα γίνουν οι τύποι που θα ξεχειλίσουν το πιάτο τους μία και δυο φορές. Ίσως φοβούνται πως θα τους το πάρουν οι υπόλοιποι παραθεριστές και πως οι ίδιοι δε θα προλάβουν να δοκιμάσουν όλες τις πρωινές λιχουδιές. Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές είναι πολλές, αφού σε κάποια ξενοδοχεία ο μπουφές φτάνει από ‘δώ μέχρι το άλλο τετράγωνο, αλλά και πάλι ορισμένοι δεν πτοούνται και δεν παραιτούνται, θα δε δοκιμάσουν τα πάντα, γεμίζοντας ακόμα και τρίτο πιάτο, αν χρειαστεί.

Αν δεν ανήκεις σ’ αυτούς, θα σου ‘χει τύχει έστω να συναντήσεις τέτοιους πρωινούς καλοφαγάδες, οι οποίοι κάποιες φορές είναι τόσο αστείοι μες στην υπερβολή τους που παρατηρώντας τους μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Δεν τους πείραζε καθόλου που όλος ο υπόλοιπος κόσμος χαμογελά αμήχανα στο αντίκρισμα των υπέρ-γεμάτων πιάτων τους. Αυτοί το μόνο που βλέπουν τη στιγμή εκείνη είναι τα λαχταριστά κρουασάν και το τραγανιστό μπέικον. Άλλωστε, πού είναι κακό; Αγαπούν το καλό φαγητό, ενθουσιάζονται με τις γευστικές προτάσεις και τρέχουν να απολαύσουν όσες περισσότερες αντέχει το στομάχι τους, δεν ενοχλούν κανέναν.

Εξάλλου, θα ήταν ψέμα αν έλεγε κάποιος πως δεν ανυπομονεί να δοκιμάσει όλα τα καλούδια του μπουφέ, στις διακοπές του. Κάποια ξενοδοχεία, μάλιστα, ξεχωρίζουν για το γαστρονομικό πλούτο του πρωινού τους. Εκεί, σίγουρα, ακόμα κι οι πιο εγκρατείς τύποι θα υποκύψουν. Άλλωστε, μέσα στην εμπειρία του ταξιδιού είναι αναμφίβολα κι η γεύση.

Μου ‘χει τύχει κι εμένα σε ταξίδι με την παρέα μου να ‘χουμε φτάσει μετά από διασκέδαση στην ώρα έναρξης του πρωινού και να ‘χουμε ξεσηκώσει στην κυριολεξία τους μπουφέδες. Σε τέτοιο βαθμό που οι γύρω μας κοιτούσαν, κι αυτή τη φορά γελούσαν εκείνοι μαζί μας. Ποσώς μας απασχολούσαν τα περίεργα βλέμματα, καθώς το αλκοόλ σε συνδυασμό με το άδειο στομάχι μας μάς οδηγούσε στο να φάμε ό,τι υπήρχε∙ σε σημείο τέτοιο που μετά δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε απ’ τις καούρες.

Αστείες στιγμές, που γεμίζουν, όμως, το άλμπουμ των αναμνήσεών μας∙ στιγμές που μετά από καιρό θυμόμαστε με την παρέα και γελάμε με την καρδιά μας για τον χαμό που είχαμε δημιουργήσει τη μέρα εκείνη στην, κατά τα άλλα ήσυχη, αίθουσα του πρωινού.

Το πιο γευστικό ξεκίνημα της ημέρας, λοιπόν, θα το αποκτήσουμε σε έναν ωραίο μπουφέ. Δοκιμάστε ό,τι τραβάει η όρεξή σας, μη νιώθετε τύψεις, ούτε για τις περίσσιες θερμίδες ούτε για τα περίεργα βλέμματα των γύρω. Κι αυτό γιατί; Γιατί είστε διακοπές και πρέπει να αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο∙ άλλωστε, πρωί είναι, μέχρι το βράδυ θα τις κάψουμε τις θερμίδες. Όσο για τα αδιάκριτα βλέμματα; Μη χαλάτε λεπτό απ’ την καλή ενέργεια των διακοπών σας, οι περίεργοι άνθρωποι πάντα περίεργοι θα μένουν.

Καλημέρα!

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη