Κύριο χαρακτηριστικό για να πετύχει κάτι από νωρίς είναι η αυτοπεποίθηση. Όταν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας με την ίδια ένταση που πιστεύουμε ότι η γη είναι στρογγυλή κι όταν πάψουμε να κυκλώνουμε με το κόκκινο μαρκαδοράκι μας την κάθε μικρή ατέλεια που ίσως έχουμε, τότε όλα είναι δυνατά. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι όταν προσεγγίζουμε έναν άνθρωπο και τελικά δε βγαίνει για τον άλφα ή βήτα λόγο, το να ρίχνουμε το πλήρες φταίξιμο στον εαυτό μας και συγκεκριμένα στις ικανότητές μας με ατάκες όπως «Δεν το ‘χω, άστο» μόνο κακό θα μας κάνει.

Θα υπάρξει περίπτωση που θα βγεις με πρόσωπο που την πρώτη φορά που είδες στα social έπαθες ένα «ουάου», αλλά ένα ραντεβού είναι μια δοκιμή και τίποτα παραπάνω. Το ότι θεώρησες κάποιον ιδανικό εξ αποστάσεως και από δύο-τρία μηνυματάκια δε σημαίνει πως έχεις μπροστά σου το άλλο σου μισό κι ότι με κάθε μικρή σου κίνηση κινδυνεύεις να το χάσεις. Χαλάρωσε κι απόλαυσε αυτό που συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν είναι να κάνεις κίνηση, κάνε το και μπες με όλα. Αν κωλύεσαι και θεωρείς πως επειδή παλιότερες φάσεις δε βγήκαν τότε και η συγκεκριμένη θα στεφθεί με αποτυχία, τότε σου ‘χω νέα, μην κάνεις τίποτα γιατί θα χαλάσει το πράγμα απ’ την πρώτη κιόλας κουβέντα.

 

 

Το θέμα είναι να μη ρίχνεις την αξία σου ποτέ και για κανένα λόγο. Κι αν δεν έκατσε η φάση, πρέπει να χωρέσεις στο μυαλό σου πως ίσως απλά να μην ταιριάζατε. Πώς το λένε, να μην υπήρχε επικοινωνία. Και μην την υποτιμάς, πρόκειται για εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό. Δε γίνεται να ρωτάς «Πώς ήταν η μέρα σου;» και να σου απαντάει ο άλλος «Μπλε». Κι αν αυτό συμβαίνει, τότε δε γίνεται να τα ρίχνεις πάνω σου θεωρώντας πως έκανες τη λάθος ερώτηση. Ας είμαστε ρεαλιστές, όπως δε γίνεται όλοι να ακούμε την ίδια μουσική, ούτε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες το πρωί όταν ξυπνάμε, έτσι τελικά δε γίνεται και να δένουμε με το κάθε άτομο που επιχειρούμε να φλερτάρουμε.

Σαμποτάρεις τον εαυτό σου εξ’ αρχής με τέτοιες σκέψεις και αυτό είναι τεράστιο λάθος που θα σε οδηγήσει στο να μην μπορείς να μιλήσεις σε άνθρωπο αύριο-μεθαύριο. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και όπως λέει μια γνωστή ατάκα: «Δε γίνεται ν’ αρέσουμε σε όλους. Κάποιοι είναι κακόγουστοι» κι αν θέλουμε να το φέρουμε και λιγάκι πιο στα μέτρα μας, θα λέγαμε πως κάποιοι έχουν απλώς διαφορετικά γούστα. Βγάλε από το μυαλό σου ότι μια απόρριψη ισοδυναμεί με δείγμα του αν το ‘χεις ή όχι με το φλερτ. Απλά έτυχε να μην αρέσεις στο συγκεκριμένο άτομο. Έτσι, γιατί είναι κι αυτό στα δικαιώματά του. Προχωράμε παρακάτω και θα πέσουμε στον άνθρωπο που θα του αρέσουμε πραγματικά. Το να παλεύεις να κατακτήσεις την τελειότητα είναι σαν να παλεύεις να βρεις ζευγάρι με δύο δεξιά παπούτσια. Θα μείνεις στο ψάξιμο. Γιατί πολύ απλά κυνηγάς κάτι που δεν υφίσταται. Πάντα, κάπου, κάποιος θα ‘χει κάποια ατέλεια. Αυτήν την ατέλεια όμως θα ερωτευθεί ο σωστός άνθρωπος κι όχι τις και καλά αψεγάδιαστες πλευρές σου. Θα σε προσεγγίσει γι’ αυτό το ψεγάδι που ‘χεις και σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Και για να λέμε και τα πράγματα με τ’ όνομά τους η ατάκα που μας σώζει είναι «Θέλεις ; Καλώς. Δε θέλεις ; Πάλι καλώς». Μην αναλώνεσαι στα πού και στα γιατί. Ίσως πολύ απλά να μην υπήρξαν. Ναι, θα συλλογιστείς γιατί δεν έδεσε το μεταξύ σας και θα κάτσεις να ζυγίσεις τα πράγματα. Θα δεις τα λάθη και τα στραβά ένα-ένα και θα κάνεις κι έναν μίνι απολογισμό. Έτσι προχωράμε. Αλλά ποτέ μην επωμιστείς την ευθύνη για ένα λάθος ταίριασμα.

Να θυμίσω ότι ο πληθυσμός της γης είναι περίπου οχτώ δισεκατομμύρια. Εσύ γνώρισες απλά δέκα, άντε είκοσι ανθρώπους που δεν ταιριάζατε. Άρα να ξέρεις πως οι πιθανότητες είναι ακόμη με το μέρος σου. Υπάρχει το άτομο με το οποίο θα δέσετε άκοπα, ακόμα κι αν βρίσκεται στο Τουβαλού κάπου κοντά στα νησιά Φίτζι. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Καλαλές
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη