Διπλά κινητά και διπλές κάρτες sim, κρυμμένα σε συρτάρια γραφείων. Κωδικοποιημένα αποθηκευμένα ονόματα, που δεν κινούν καμία σχεδόν υποψία. Δικαιολογίες για εξόδους, τάχα reunion και μπάλα με παλιούς συμμαθητές ή ladies nightout. Ψέμματα, δώρα για να ρίξεις στάχτη στα μάτια, δυο παραπάνω γλυκόλογα και να μωρέ την έκανες την αμαρτία.

Άντρες ατσαλάκωτοι και γυναίκες καθώσπρέπει απιστούν. Με φίλους ή αγνώστους, με συνάδελφους ή συνεργάτες.  Σε γκαρσονιέρες ή φτηνά ξενοδοχεία. Δεν έχει σημασία ο τόπος, ο χώρος, η αιτία και το πρόσωπο. Σημασία έχει ότι το έγκλημα τελέστηκε.

Οι κατά συρροή άπιστοι έχουν δυο μότο. Το ένα είναι, πως οι σύντροφοι τους, οι νόμιμοι ντε, τρώνε κουτόχορτο. Πώς τέλος πάντων, ζουν σε ένα δικό τους κόσμο και δεν υποψιάζονται το παραμικρό μέσα στη φούσκα της σταθερότητας που τους προσφέρουν. 

Η δεύτερη καραμελίτσα που πιπιλάνε συχνότερα κι από βρέφος το δάχτυλό του, είναι πως «το ελέγχουν». Δεν πρόκειται λένε να ερωτευτούν ή να αγαπήσουν κάποιον άλλον. Για αυτούς πάντα οι νόμιμοι είναι κορώνες στο κεφάλι τους. Μπούρδες κι αηδίες μαζί.

Τι είναι φίλε μου το συναίσθημα; Πίτσα να σου έρχεται κατά παραγγελία. Δε τα ορίζεις αυτά ούτε τα κατοχυρώνεις εκ των προτέρων. Οκ, καλό το σεξ. Το θέμα είναι, πως σε φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται με τον άλλον. Κι άπαξ έρθουν δυο κορμιά που επικοινωνούν και υπάρχει χημεία, αν έρθει και η οικειότητα, μετά δένεσαι. Το δέσιμο φέρνει ανάγκη κι η ανάγκη εξάρτηση. Τι λες λοιπόν, πώς δε θα γίνεις κι εσύ πρεζάκι του έρωτα;

Είναι να απορεί κανείς με αυτό το «το ελέγχω το ζήτημα», που λέτε. Τί στο διάολο έχετε στο μυαλό σας; Μόνο να κάνετε σεξ χωρίς συναίσθημα; Μην πείτε, πως βγάζετε συναίσθημα στον ή στην σύντροφό σας. Μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν πραγματικά τους θέλατε, δε θα τους τα φορούσατε τα κέρατα.

Κρύβεστε απλώς πίσω από αυτή την ατάκα «το ελέγχω», για να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας – εκτός των άλλων – και παράλληλα να δημιουργείτε άλλοθι για να κερατώνετε ασύστολα. Διότι, λέτε σιγά, χωρίς συναίσθημα δεν είναι απάτη. Μπα, ωραία τα σκέφτεστε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως κι αν σκέφτεστε, μη λέτε μεγάλες κουβέντες. Ποτέ δεν ξέρεις, πού θα σε πετύχει ο έρωτας. Ενημερωτικά πάντα, συνήθως, κρύβεται στα πιο ακραία μέρη και σε βαράει κατακούτελα με άτομα που έλεγες «έλα μωρέ εγώ με αυτή μόνο για σεξ την έχω». Προσέχετε, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. 

Επιμέλεια Κειμένου Εύας Αροτσίδου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Εύα Αροτσίδου