Τι γλυκό να σ’ αγαπούν· να έχεις βρει έναν άνθρωπο που να χάνεται στα λόγια και στα όνειρά σου. Έναν άνθρωπο που να είναι το ίδιο τρελός με εσένα -που να κουβαλάτε την ίδια τρέλα βαθιά μέσα σας- και να μη φοβάται ούτε αυτός ούτε κι εσύ να τη δείξετε. Να μη φοβάσαι να εκφράσεις τις σκέψεις σου, μήπως και σε υποτιμήσει ή δεν τις εγκρίνει.

Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σου το λένε. Όλοι μας χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση· γιατί, λοιπόν, να μην έχουμε κάποιον να μας την παρέχει; Κάποιον που θέλει μέσα απ’ την ψυχή του να μας βλέπει χαρούμενους. Κάποιον που θα τον γοητεύουν τα μελαγχολικά μας μάτια και θα τα αγαπήσει· θα αγαπήσει κάθε πτυχή μας, ακόμη κι αυτές που τον τρομάζουν.

Κι ύστερα να μη φοβάται κανένας απ’ τους δυο μας να δείξει τα συναισθήματά του. Ακόμα κι αυτά που νομίζαμε ότι θα κρύβουμε μια ζωή· το φόβο, τις τύψεις, ίσως και την υπερβολική αγάπη μας. Το φόβο, δηλαδή, μήπως χαθούν όλα αυτά που αγαπάμε υπερβολικά και τις τύψεις που αισθανόμαστε κάθε φορά που αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.

Αυτές τις στιγμές -τις πιο δύσκολες ώρες- χρειαζόμαστε την αγάπη· είναι όμορφο να ξέρουμε πως έχουμε κάποιον που μας αγαπά δίχως δεσμεύσεις και δίχως να περιμένει ανταλλάγματα. Αυτόν τον άνθρωπο που θα αποκαλούμε «δικό μας» κι η αγάπη του θα είναι η πιο γλυκιά ερωτική αγάπη που έχουμε βιώσει και πρόκειται να βιώσουμε.

Μέσα μας ξέρουμε ότι η μοναξιά μας πνίγει περισσότερο απ’ την αγάπη. Κι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την αγάπη που μας παρέχεται· διότι κι εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να την ανταποδώσουμε. Είναι γλυκό να σ’ αγαπούν, ωστόσο το ίδιο γλυκό κι όμορφο είναι ν’ αγαπάς. Η ζωή σου γεμίζει με όμορφα συναισθήματα -πιθανόν πρωτόγνωρα- που δε σου αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Ας μη φοβηθούμε να δεχθούμε την αγάπη· η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε τον εαυτό μας μακριά απ’ το μεγαλείο της. Κι ίσως – όπως πολλοί ισχυρίζονται- το μυστικό της ευτυχίας να είναι η αγάπη αυτή καθαυτή. Γιατί να μην της δώσουμε μία ευκαιρία προκειμένου να μας αποδείξει τη δύναμή της; Ό,τι κι αν μας έχει συμβεί στο παρελθόν, ό,τι κι αν έχουμε βιώσει, έχουμε μία ευκαιρία να το ξεπεράσουμε.

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε επιτέλους τις πληγές μας, αρκεί να αφήσουμε να μας βοηθήσουν αυτοί που μας αγαπούν πραγματικά. Ήρθε η στιγμή να κατακτήσουμε την ευτυχία μας και να πιστέψουμε ότι την αξίζουμε· γιατί εν τέλει μονάχα εμείς ξέρουμε πόσο την αξίζουμε. Κι αν ακόμα γαντζωθούμε πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο -γιατί ενίοτε γινόμαστε υπερβολικοί- και νιώσει ότι η αγάπη μας τον πνίγει, τότε δεν ήταν έτοιμος να αγαπηθεί.

Είναι γλυκό να σ’ αγαπούν· κι ακόμη πιο γλυκό να σου το λένε. Όσοι το έχουν ζήσει, το γνωρίζουν και δεν το αλλάζουν για τίποτα στον κόσμο. Η ευτυχία που μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου αποτελεί το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορεί και σου παρέχει απλόχερα η ζωή.

Πρόσεχε· μην το θεωρείς δεδομένο διότι θα το χάσεις.
Η αγάπη χτίζεται.

Συντάκτης: Θάνος Κουλουβάκης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη