Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία είμαστε σίγουροι, δε χωράνε αμφιβολίες. Για παράδειγμα, στο πόκερ όταν ο ένας κερδίζει, όλοι οι υπόλοιποι έχουν χάσει. Αν αφήσουμε το φαγητό στο φούρνο πέντε ώρες περισσότερο, τότε σίγουρα δε θα τρώγεται. Ακόμη ένα ευφυέστατο παράδειγμα είναι πως όταν ο ένας περνά πολύ καλά στο κρεβάτι τότε κι ο άλλος θα περνά πολύ καλά στο κρεβάτι. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι, για να μην παρεξηγούμαστε.

Πού καταλήγει αυτός ο πρόλογος; Στο τελικό παράδειγμα, όταν ο ένας περνά πολύ καλά τότε κι ο άλλος περνά πολύ καλά. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι πως όταν δυο –ή περισσότεροι, δε μας πέφτει λόγος– άνθρωποι παρευρεθούν σε ένα σκηνικό που θα καταλήξει ακατάλληλο, τότε κάποιο λόγο θα έχουν για να διάλεξαν ο ένας τον άλλο. Είτε γνωρίζονται μερικά λεπτά, μερικούς μήνες ή μερικά χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι πως εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μαζί κι αυτό είναι που ήθελαν.

Αφού τα πράγματα ζεσταθούν λίγο και τα κορμιά τους γίνουν ένα με το πρώτο άγγιγμα –κοινώς όταν ξεγυμνωθούν και βρεθεί ο ένας πάνω στον άλλο– τότε το τι θα συμβεί είναι μόνο μεταξύ αυτών που λαμβάνουν μέρος στην πράξη. Μόνο εκείνοι γνωρίζουν πόσο το απόλαυσαν ή πόσο περίμεναν πώς και πώς να τελειώσει. Μόνο εκείνοι γνωρίζουν αν ικανοποίησαν τον παρτενέρ τους κι αν ο παρτενέρ τους ανταπέδωσε την ικανοποίηση. Και συνήθως τα αισθήματα μετά είναι –ή θα έπρεπε να είναι– αμοιβαία, αλλιώς κάτι πάει λάθος.

Δε γίνεται ο ένας να πέρασε μια μαγική νύχτα και να έμεινε με το χαμόγελο στα χείλη κι ο άλλος να πέρασε μια άθλια βραδιά και να ψάχνει τρύπα να κρυφτεί. Αυτό δεν είναι για κανέναν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πολλά μπορεί να φταίνε για μια τέτοια κατάληξη. Το πιο πιθανό θα μπορούσε να είναι η χημεία, μιας και θεωρείται το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Δύο άνθρωποι χωρίς τη χημεία μεταξύ τους είναι δύο άνθρωποι που δεν μπορούν να παρευρεθούν ερωτικά κι αν το κάνουν, τότε δε θα υπάρξει αίσιο τέλος.

Επίσης άνθρωποι που δεν ξέρουν ο ένας τα κουμπιά του άλλου, τι τον εξιτάρει, τι τον ρίχνει ερωτικά, τότε μάλλον κάπου θα τα βρούνε δύσκολα. Γιατί αν μόνο ο ένας ξέρει αυτά τα λεγόμενα κουμπιά του άλλου κι ο όχι ο ένας του άλλου, τότε μόνο ένας θα περάσει καλά και δε θα είναι αυτός που τα ξέρει.

Ακόμα κάτι που θα μπορούσε να στιγματίσει μία ή πολλές νύχτες ερωτικού περιεχομένου είναι η ειλικρίνεια απέναντι σε αυτόν που μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές. Αν αφήνουμε τον άλλο να πιστεύει ότι αυτό που κάνει μας αρέσει ή έστω πως δε μας χαλάει, τότε θα μείνουμε με το παράπονο ενώ ο άλλος θα έχει περάσει μια γαμάτη βραδιά και θα έχει την εντύπωση πως περάσαμε κι εμείς.

Όπως και να έχει, όποιος και να είναι ο λόγος που μόνο ο ένας θα έχει περάσει καλά, το θέμα είναι να μην αδικούμε ούτε τον εαυτό μας, αλλά ούτε και τον παρτενέρ μας όσον αφορά τις προσωπικές ερωτικές στιγμές μας.

Το να βρεθείς σε ένα κρεβάτι με έναν άνθρωπο είναι το εύκολο το να βρεθείς σε ένα κρεβάτι με έναν άνθρωπο και να απολαύσεις κάθε λεπτό, αυτό εξαρτάται από εμάς.

 

Επιμέλεια Κειμένου Πηνελόπης Παυλίδη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Πηνελόπη Παυλίδη