Έγνοιες, δουλείες, φίλοι, οικογενειακές υποθέσεις∙ είναι μερικά απ’ τα πράγματα που απασχολούν όλους μας καθημερινά κι επίσης αποτελούν κομμάτια της ζωής και των υποχρεώσεών μας. Ένα άλλο μερίδιο, το αφιερώνουμε στην ερωτική μας ζωή κι αν δεν έχουμε χώρο και χρόνο για ερωτική ζωή, τότε θα ψάξουμε και θα βρούμε.

Οι άνθρωποι, ακόμα κι αν μπορούν να επιβιώσουν μόνοι τους, χωρίς ερωτικό σύντροφο, συνήθως επιλέγουν να μην το κάνουν. Δεν είναι από αδυναμία ούτε λόγω πίεσης που διαλέγουν να έχουν έναν άνθρωπο να μοιραστούν στιγμές, αλλά από επιλογή.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν όλοι να χειριστούν τέλεια όλα όσα είναι μεγάλα και σημαντικά για αυτούς. Δηλαδή να τα πάνε περίφημα στη δουλειά, να έχουν δυνατούς δεσμούς με όλη την οικογένειά τους, να περιτριγυρίζονται από αληθινές κι όμορφες φιλίες και να έχουν τον καλύτερο σύντροφο που θα μπορούσαν να έχουν.

Δυστυχώς όμως, η ζωή δε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και κανείς δεν έχει βρει μια αρμονία μεταξύ αυτών των πραγμάτων, τουλάχιστον όχι για πολύ. Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να αφοσιωθούμε σε οτιδήποτε πρέπει να έχουμε και την κατάλληλη διάθεση. Κάνεις δεν είναι παραγωγικός ή όσο παραγωγικός θα ήθελε να είναι όταν δεν έχει διάθεση για δουλειά, για κουβέντα, για προσπάθεια.

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν τα ερωτικά τους πάνε καλά, δεν τους νοιάζουν ούτε τα επαγγελματικά τους, ούτε οι υποχρεώσεις, ούτε οι φιλίες, ούτε αν γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω τους. Τους αρκεί να έχουν βρει αρμονία κι ισορροπία στον ερωτικό τομέα για να είναι χαρούμενοι και γεμάτοι.

Δεν υπάρχει λάθος και σωστό ούτε λογικό και παράλογο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επιφανειακοί, αλλά ούτε και μίζεροι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς σύντροφο. Απλά αγαπούν τον έρωτα κι όποτε υπάρχει στη ζωή τους θέλουν να τον νιώσουν στο φουλ.

Δε θέλουν όλοι να κάνουν σπουδαία καριέρα , να ξημεροβραδιάζονται δουλεύοντας και να μην έχουν χρόνο για ερωτική ζωή. Ίσως και κάποτε να ήταν έτσι και πια να μην τους ολοκληρώνει και να τους ευχαριστεί η επαγγελματική επιτυχία. Ίσως και να αντιλήφθηκαν αργότερα στη ζωή ότι ένα άδειο σπίτι δεν είναι αυτό που αποζητούν.

Γιατί αν όλα πάνε στραβά στα επαγγελματικά τους ή είχαν μια άσχημη μέρα στη δουλειά, θα ξέρουν πως τους περιμένει μια αγκαλιά κι ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι. Αν παρεξηγηθούν με τον πιο στενό τους φίλο, γνωρίζουν πως ένας εραστής, αλλά και φίλος θα τους περιμένει να πάνε μια βόλτα. Γιατί αν όλα τα άλλα στη ζωή τους πάνε στραβά κι ανάποδα, τουλάχιστον έχουν από κάπου να πιαστούν, κάποιον να τους στηρίξει και να τους δώσει δύναμη όταν το χρειάζονται πιο πολύ.

Γιατί γι’  αυτούς ένα άδειο κρεβάτι είναι πολύ μεγάλη θυσία για μια νύχτα clubbing. Κανείς δε λέει ότι δε γίνεται να έχεις καλές σχέσεις με όλους, σταθερά επαγγελματικά και σταθερή σχέση, αλλά όταν μιλάμε για ανθρώπους που αποζητούν τον έρωτα και που εκείνος είναι πάνω απ’ όλα, θα προτιμήσουν να έχουν τη σχέση που ποθούν κι ας αμελήσουν κάτι άλλο για χάρη της.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν να ασχολούνται με τη δουλειά τους γιατί από εκεί ζουν ούτε θα κόψουν κάθε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά για έναν έρωτα πολυπόθητο και μια αγάπη συναρπαστική, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν.

 

Επιμέλεια Κειμένου Πηνελόπης Παυλίδη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Πηνελόπη Παυλίδη