Τα road trips φέρουν έναν αέρα από τη νομαδική ζωή των «παιδιών των λουλουδιών» που μοιάζει να είναι συναρπαστική, να κρύβει ένα αισθησιακό μυστήριο, και να προσδίδει έναν αέρα ελευθερίας, στοιχεία που την κάνουν να φαίνεται πολύ δελεαστική στα μάτια μας. Πραγματοποιώντας κάποιος ένα “road trip”, έστω και μεταξύ κοντινών πόλεων μέσα σε μια ημέρα, δημιουργείται το αίσθημα της αξιοποίησης κάθε στιγμής και λεπτού που εμπεριέχεται μέσα στη μέρα αυτή, προς εξερεύνηση μιας διαφορετικής εμπειρίας. Μοιάζουν οι ώρες της ημέρας να είναι ατελείωτες και γεμάτες.

 

Αν σε πνίγει η ρουτίνα, υπάρχουν λύσεις να ξεφύγεις

Κάθε λεπτό από το ταξίδι αυτό, κάθε στάση και κάθε νέα επαφή και γνωριμία είναι κάτι το νέο, το διαφορετικό, επειδή ακριβώς τα ερεθίσματα που λαμβάνονται είναι ποικίλα κι η πνευματική κατάσταση του ατόμου εναλλάσσεται και προσαρμόζεται διαρκώς κι ανάλογα. Το άτομο ζει ανέμελα εκείνες τις ώρες του ταξιδιού, με την καλύτερη παρέα που θα μπορούσε να ζητήσει, φίλους με τους οποίους μοιράζεται την ίδια τρέλα. Κι όταν θα τους βρει το βραδάκι, μπορούν να επιλέξουν ένα σημείο κάπου ψηλά, με τα φώτα της πόλης να απλώνονται από κάτω για θέα. Να πίνουνε τις μπίρες τους και να μοιράζονται ιστορίες κι εμπειρίες γελώντας, καταλήγοντας να κοιμηθούν μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να τους βρει η ανατολή του ηλίου την επομένη και να ξεκινήσουν για το ταξίδι της επιστροφής. Δεν είναι μόνο εικόνα στην οποία θα μπορούσε να δει κανείς μόνο φοιτητές.

 

Τα road trip είναι μόνο μία απ’ τις πολλές τρέλες που πρέπει να κάνεις 

Δεν είναι εικόνα ατόμων ανεύθυνων, χωρίς έγνοιες, χωρίς προβλήματα, χωρίς σκοτούρες, χωρίς υποχρεώσεις. Είναι εικόνα μιας παρέας ενήλικων ατόμων που έχουν δικαίωμα στη χαρά, παρά όλων αυτών των άλλων που συμβαίνουν παράλληλα στη ζωή τους.

300 πρακτικοί τρόποι να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου

Κυκλοφορεί και σε e-book για tablet, laptop, κινητό