Λέμε «Με υγεία! Να σας ζήσει!», ανανεώνουμε τις συναντήσεις μας με ένα «τον άλλο μήνα να έχουμε υγεία να ανταμώσουμε πάλι», ενθουσιαζόμαστε λέγοντας «τέλεια μπλούζα, με (υ)γεία», ευχόμαστε «Με τις υγείες σου!». Μύρια όσα τα παραδείγματα, από τις πιο απλές ως τις πιο σημαντικές και σοβαρές μας στιγμές, που αναφέρονται στην υγεία. Παρά την αδιαμφισβήτητη σημασία της, ωστόσο, στην πράξη, όσο νιώθουμε υγιείς, ασχολούμαστε μαζί της λίγο, έως καθόλου. Τη θεωρούμε δεδομένη και συμπεριφερόμαστε σαν να συνοδεύεται από εγγύηση ετών, ακόμα και δια βίου. Πολύ συχνά, δε, πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται ούτε να τη φροντίσουμε ούτε να την ελέγξουμε και πολύ περισσότερο ούτε να κάνουμε κάτι για να τη διασφαλίσουμε.

 

Βρες εδώ 300 ασκήσεις 

για να βρεις την ψυχική σου ηρεμία!

 

 

Προχωρώντας από την ουσία της διενέργειας ενός check-up στους τρόπους αυτό να είναι όσο γίνεται πιο εφικτό αλλά και ουσιαστικό, τι πρέπει να έχει η συνταγή της επιτυχίας του; Η βάση, αρχικά, είναι η συνειδητοποίηση ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο στα πλαίσια της φροντίδας μας για τον εαυτό μας. Επιπλέον, βασικό συστατικό ενός επιτυχημένου check-up είναι να προγραμματίζεται και να γίνεται σε περιόδους σχετικής ηρεμίας για τον καθένα κι ανάλογα με το πρόγραμμά του.

Πέρα από τη διστακτικότητα, την αμέλεια ή ακόμα και την κατ’ επιλογή αποφυγή προς την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση με την υγεία και τη διενέργεια check-up, υπάρχουν δύο ακραίες συμπεριφορικές και φοβικές καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουμε. Πρόκειται για την ιατροφοβία και την αρρωστοφοβία. (Διάβασε εδώ περισσότερα)

 

Βρες εδώ την έντυπη έκδοση του LEVEL UP και φτιάξε τη ζωή σου όπως ακριβώς τη θες!

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις!

Ή κατέβασέ το τώρα για όλες τις συσκευές σου!