Οι χωρισμοί μοιάζουν πεδίο μάχης τελικά, από εκείνα που ψάχνεις για συμμάχους μη σε πάρουν τα σκάγια μόνο κι απροστάτευτο. Και οι καλύτεροι που μπορείς να σκεφτείς είναι φυσικά οι φίλοι. Οι φίλοι ήταν εκεί όταν ήθελες να κάνεις το επόμενο βήμα και να μοιραστείς την ευτυχία σου, το τρόπαιό σου, την αγάπη σου την πρώτη, την τελευταία, την πρώην πια. Τώρα είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να μαζέψεις τα μυαλά σου και να έρθεις στα ίσια σου, ασχέτως που για σένα μοιάζει αδιανόητο. Εκείνοι είναι που ξέρουν πού πάει κάθε κομμάτι του παζλ που λέγεται ψυχή την ώρα που φαίνεται ναυάγιο.

Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση που δεν έρχεται ξαφνικά, δε συμβαίνει εν μια νυκτί. Τα σημάδια υπάρχουν από πρίν και οι φίλοι είναι εκεί όσο τα συζητάτε με τις ώρες. Αν κάτι μπορούμε να λέμε σταθερά, είναι εκείνο το κολλητάρι που αφιλοκερδώς πια έχει γίνει ο προσωπικός ψυχολόγος, ο προσωπικός σου γκουρού των σχέσεων- γιατί έτσι είναι οι φίλοι, για να σε βοηθήσουν μέχρι κι επάγγελμα αλλάζουν. Κι ήταν εκεί σε όλα, ακόμη κι αν δε χρειαζόταν, από το πρώτο μήνυμα μέχρι το τελευταίο. Οπότε είναι θέμα τιμής να σε συνοδεύσει στον χωρισμό σου.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Ήρθε λοιπόν ο καιρός κι έπεσε η αυλαία της σχέσης· είτε το ήθελες, ήταν κοινή απόφαση είτε βρέθηκες εσύ να φοράς την ταμπέλα του παρατημένου, δε σημαίνει πως περνάει κι ευχάριστα η συνθήκη. Γι’ αυτό και οι φίλοι είναι εκεί χωρίς να το ζητήσεις, γιατί πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Τις πρώτες μέρες λοιπόν, ίσως βρεις τον εαυτό σου στα πατώματα, οπότε το κολλητάρι θα είναι εκεί για να κάνει τον μεγαλύτερο θεατρίνο για να σε δει να γελάς. Εκείνος θα είναι που θα πάει να πάρει κούτες μπίρες και γλυκά γιατί ξέρει καλά πως ένας σωστός χωρισμός σε κάνει λίγο βουλιμικό κατά περίπτωση. Θα πιείτε μαζί, θα κλαις, θα γελάς και οι μεταπτώσεις θα είναι πολλές. Θα πέσεις και θα σε αφήσει να το ζήσεις, ζώντας το από δίπλα και προσέχοντάς σε.

Θα χρησιμοποιήσει οποία διαφορετική τεχνική ξέρει ή θα ψάξει να μάθει για να χειριστείτε την κατάσταση που κάθε φορά διαφέρει. Θα σε ακούσει, θα σε βρίσει και λίγο, θα σε τραβήξει για να δεις το φως του ήλιου ξανά, θα σε βγάλει από τη μαυρίλα και θα βυθιστεί ξανά μαζί σου- αν το χρειάζεσαι. Θα είναι εκεί να σου κάνει κι αποτυχημένα προξενιά και θα σε κρατήσει όταν θα θες να γυρίσεις πίσω.

Μέθυσε λοιπόν, κλάψε όσο χρειαστεί, δες και τις πιο ρομαντικές ταινίες με μπόλικο παγωτό ή τη σπλατεριά σου με ουίσκι. Οι τρόποι που θα τον ζήσεις τον χωρισμό είναι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα, μα όλοι έχουν από δίπλα τους φίλους. Γιατί αυτό είναι η φιλία, η αγάπη που παίρνεις όταν δεν τη ζητάς.

Δύσκολη δουλειά να είσαι φίλος σε έναν χωρισμό αλλά είναι στο description, στα προαπαιτούμενα για να πάρεις τη δουλειά. Και τα σωστά κολλητάρια είναι πάντα εκεί στις χαρές μα είναι πιο κοντά στις λύπες, χωρίς να σε πιέζουν να γίνεις καλά. Κι αν μια δουλειά είναι για τους φίλους, είναι να ζήσουν μαζί σου τον χωρισμό σου. Όπως άλλωστε κι εσύ θα έκανες γι’ αυτούς. Με ουίσκι, μπίρες, παγωτά, αναλύσεις, γέλια και καλή παρέα. Έτσι ναι, όλα περνάνε.

 

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου