Έχουμε συνηθίσει να είμαστε παθητικοί περιμένοντας τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους ή από τους άλλους. Για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη μετάβαση από τις μικρές αλλαγές προς τις ουσιαστικές αποφάσεις, μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από πρακτικούς τρόπους που όμως είναι πολύ σημαντικοί στην πορεία αυτής της μετάβασης. Απλές, ρεαλιστικές και καθημερινές κινήσεις.

 

 

Βρες εδώ 300 πρακτικά tips 

για να μην αφήσεις τίποτα να γίνει από τύχη! 

 

Μια μικρή ενίσχυση στον θετικό παρορμητισμό Πολλές φορές σκεφτόμαστε έναν άνθρωπο, έστω ότι θέλουμε να του μιλήσουμε. Ο φόβος, όμως της έκθεσης, του να μην κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα μας νικάει, αφήνοντας τη στιγμή που επιθυμούμε τη σύνδεση, να περάσει. Αυτές οι αναλαμπές/ φλασιές, όταν ξαφνικά σκεφτόμαστε ένα πρόσωπο, μπορούν να μας βοηθήσουν. Ξεκινάμε με όσους νιώθουμε οικεία. Ίσως είναι η αναλαμπή για κάποιο μέλος της οικογένειάς μας. Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε ό,τι κάνουμε και να σηκώσουμε το τηλέφωνο, κάνοντας μια κλήση για να ρωτήσουμε τι κάνει.

Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι προτιμότερη, διότι είναι πιο προσωπική και βοηθάει στην ενίσχυση της ελεύθερης προφορικής έκφρασης. Αφού γίνει η αρχή με μέλη της οικογένειας, σε δεύτερη φάση, η αναλαμπή μπορεί να λειτουργήσει για φιλικό πρόσωπο που έχουμε καιρό να μιλήσουμε και καλούμε να μάθουμε τα νέα του. Αντίστοιχα επεκτείνουμε αυτό το μοτίβο σε συνεργάτες ή ανθρώπους που εκτιμάμε και σκεφτόμαστε ξαφνικά. Πολλές νέες συνεργασίες κι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίχτηκαν από ένα τέτοιο τηλεφώνημα.

 

Βρες εδώ την έντυπη έκδοση του LEVEL UP και φτιάξε τη ζωή σου όπως ακριβώς τη θες!

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις!

Ή κτέβασέ το τώρα για όλες τις συσκευές σου!