Article of the day: Η Χρυσούλα Τ. αναλύει γιατί όταν δενόμαστε θέλουμε να κρατάμε ανοιχτά ενδεχόμενα. Δες εδώ.

pwl383

Κάθε μέρα, λένε, συνοδεύεται κι από μια ανάμνηση, είτε αυτή μας αφήνει μια όμορφη είτε μια, έτσι, πιο γλυκόπικρη γεύση.

Η Κυριακή είναι για τους περισσότερους η ημέρα ανασυγκρότησης δυνάμεων για την υποδοχή της νέας εβδομάδας. Άλλοι μαζεύονται γύρω απ’ το οικογενειακό τραπέζι νιώθοντας τη θαλπωρή στο μεγαλείο της κι άλλοι λιώνουν στον ύπνο μέχρι το μεσημέρι προσπαθώντας να συνέλθουν από τις κραιπάλες του προηγούμενου Σαββατόβραδου.

Είναι κι η μέρα, όμως, που εκεί προς το σούρουπο μένουμε με τον εαυτό μας. Και τότε είναι που βρισκόμαστε οι περισσότεροι σε μια ελεύθερη πτώση. Εικόνες σκάνε σαν βόμβες μέσα στο μυαλό μας και το παρελθόν παρασκευάζεται σαν μια ταινία μικρού μήκους, όπου οι όμορφες στιγμές βρίσκονται στα προσεχώς.

Δεν υπάρχει πιο ωραία κουβέντα από αυτή με τον εαυτό μας, αρκεί να είμαστε τόσο αυστηροί και τόσο συγκαταβατικοί όσο πρέπει μαζί του. Να μην τα φορτώνουμε όλα στον εαυτό μας, αλλά και να μην περνάμε τις πράξεις και τα λόγια μας χωρίς να δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Πλάι-πλάι δίπλα σε μας βρίσκονται κι οι υπόλοιποι άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι ή απλά κάποιοι γνωστοί.

Μήπως ήρθατε σε ρήξη με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο; Μήπως είπατε κάτι χωρίς να το σκεφτείτε καλύτερα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πληγωθεί μια ψυχή που δεν της άξιζε; Μήπως απομακρυνθήκατε από ένα δικό σας άνθρωπο την ώρα που αυτός σας είχε ανάγκη; Μήπως κρίνετε λάθος γεγονότα και καταστάσεις και γίνεστε άδικοι ενώ δεν πρέπει;

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να θέσετε σαν στόχο σας τούτη την εβδομάδα να επανορθώσετε στους τομείς που δεν τα πήγατε και τόσο καλά την προηγούμενη. Κάντε έναν άνθρωπο ευτυχισμένο, σίγουρα είναι στο χέρι σας. Χαρίστε ένα όμορφο χαμόγελο σε κάποιους, κάνετε ένα θετικό κι απρόσμενο σχόλιο σε κάποιον συνάδελφο, αγκαλιάστε και χαρίστε ένα φιλί στη μαμά σας έτσι ξαφνικά. Θα νιώσετε κατευθείαν πιο γεμάτοι ως άνθρωποι.

Αφουγκραστείτε τις φοβίες και τις επιθυμίες των συνανθρώπων σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι όλοι απόλυτα εκφραστικοί για να ζητήσουν αυτό που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, αν φτάσεις σε σημείο να ζητήσεις, να εκλιπαρήσεις για κάτι, αμέσως χάνει πολλή απ’ την αξία του, αν όχι όλη. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε υπέροχα με την αίσθηση ότι καταφέρατε να ζωγραφίσετε ένα χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπο ενός κοντινού σας ανθρώπου.

Η Κυριακή είναι η καλύτερη ημέρα για να προσέξετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας όπως ακριβώς του αξίζει και γιατί όχι να τον παραχαϊδέψετε κιόλας. Αν αναλογιστούμε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας –και με τους τρελούς ρυθμούς που τρέχουν τα πάντα γύρω μας– σίγουρα παραμελούμε όλοι τον εαυτό μας, τότε σίγουρα μας αξίζει όλους να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να αντιμετωπίζουμε την εβδομάδα που έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς και με θετική ενέργεια.

Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και τα άσχημα που μας περικυκλώνουν.

Συντάκτης: Κατερίνα Πατήρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη