Ακόμη κι αν δεν πιστεύουμε στον κεραυνοβόλο έρωτα, πιστεύει εκείνος σε μας· αν μας έχει επιλέξει, θα μας βρει και θα μπει στις ζωές μας από χαραμάδες που ούτε πιστεύαμε ότι υπήρχαν. Στην περίπτωση της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Μίνωα Μάτσα, κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία της κοινής τους ζωής.

Εκείνη γεννήθηκε με το άστρο της πολιτικής πριν από 48 χρόνια στην Αθήνα, κόρη του πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη με καταγωγή από τα Ανώγεια Ρεθύμνου. Δικηγόρος, απόφοιτος του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο, ασχολήθηκε με τη δικηγορία από το 1999 έως το 2007 όπου κι εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με τη ΝΔ. Επανεκλέγεται το 2009 κι έκτοτε από το 2012 μέχρι και σήμερα εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2012 διορίζεται Υπουργός Τουρισμός στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Στην ίδια θέση, επανέρχεται τον Ιούνιο του 2023 όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

 

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας: Έξοδος στο Ηρώδειο

 

Όσο η Όλγα Κεφαλογιάννη έχτιζε την πολιτική της καριέρα στην Ελλάδα, σε κάποιο σημείο του πλανήτη ο Μίνωας Μάτσας έχτιζε τα δικά του όνειρα με τις μουσικές του. Με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στη μουσική, ο Μίνωας Μάτσας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, εγγονός του ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας MINOS EMI. Απόφοιτος της Νομικής κι ο ίδιος, επέλεξε να μην εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου και να ασχοληθεί μ’ αυτό που αγαπούσε περισσότερο, τη μουσική. Από πολύ νωρίς σπούδασε Juilliard School of Music και στο Ορφείο Ωδείο. Έζησε αρκετά χρόνια στην Αμερική, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας μια παρακαταθήκη από μουσικές και τραγούδια για το θέατρο, τον κινηματογράφο καθώς και για ορχηστρικά σύνολα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μουσική από τη σειρά «Το Νησί» ή την κινηματογραφική ταινία «Ευτυχία» όπου αναφερόταν στη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιανννοπούλου. Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα, τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

 

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας: Γιόρτασαν την πρώτη επέτειο γάμου τους - Glance

 

Εκείνος έχει δηλώσει πως δεν ήξερε ότι η εκείνη ήταν πολιτικός. Εκείνη γνώριζε τη δουλειά του. Εκείνη κι εκείνον έμελλε να τους ενώσει η τύχη ή όπως έχει δηλώσει η ίδια «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί που έχεις κάνει το πρόγραμμά σου και λες «αποκλείεται» και «ποτέ», τότε είναι που συμβαίνουν όλα. Οφείλουμε να δεχόμαστε τις ανατροπές. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της ζωής». «Όταν γνωριστήκαμε πρώτη φορά, ρώτησα την Όλγα «Με τι ασχολείστε;». Δεν είχα ιδέα από πολιτική. Κάναμε 8 μήνες να μιλήσουμε ξανά. Δέσαμε μαγικά μετά μουσικής. Δεν έκανε κανείς το πρώτο βήμα. Έγινε χωρίς να το καταλάβουμε, σαν αυτοματισμός, σαν να το ξέραμε, δεν προσπάθησε κανείς από τους δύο. Ήταν σαν να έπρεπε να συμβεί. Βρεθήκαμε σε μια συναυλία, να καθόμαστε δίπλα-δίπλα» δηλώνει σε συνεντεύξεις του ο γνωστός συνθέτης.

Η σχέση του ζευγαριού άνθισε την περίοδο του εγκλεισμού λόγω covid όπου κι έγινε η πρόταση γάμου με πρωτότυπο τρόπο. Ο Μίνωας Μάτσας αναφέρθηκε στη στιγμή της πρότασης: «Έκανα πρόταση γάμου στην Όλγα στη ρωμαϊκή αγορά στη συναυλία μου με το τραγούδι του πάππου μου, «είσαι εσύ ο άνθρωπός μου». Είπα στο κοινό «αν βρείτε τον άνθρωπό σας να τον κρατήσετε για πάντα», την κοίταξα και της είπα «Ολγάκι, εσύ τι λες;». Δε μου απάντησε. Έκανε ένα νεύμα, βέβαια φορούσαμε και μάσκες τότε. Και ξαναλέω «Τι λες Όλγα;» Επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος με το ναι». Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο του 2021 στις Σπέτσες.

 

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας: Στο Κολωνάκι με τα δίδυμα

 

Το Σεπτέμβριο του 2021 λίγους μήνες μετά το γάμο τους απέκτησαν τα δίδυμά τους, αγόρι και κορίτσι. Για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης όπου και η ίδια η πολιτικός πραγματοποίησε, έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλες εκείνες τις γυναίκες που παλεύουν να βιώσουν τη μητρότητα: «Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το δημογραφικό ως πολιτικός, που αναμφισβήτητα είναι το μείζον πρόβλημα στη χώρα μας. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το ότι οι γυναίκες πλέον έχουμε πολλαπλούς ρόλους στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε. Γι’ αυτό αφενός αφήνουμε για πιο μετά τη μητρότητα, άρα πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο, αφετέρου το να τα συνδυάσεις όλα δεν είναι πολύ απλό αν δεν έχεις την υποστήριξη. Όταν βρέθηκα κι εγώ πλέον στη θέση αυτή, μιας γυναίκας που πλέον σε προχωρημένη ηλικία αποφασίζει ότι θέλει να κάνει οικογένεια, εγώ το είχα ξεγράψει και προφανώς αυτό ξύπνησε όταν γνώρισα τον Μίνωα γιατί, για μένα τουλάχιστον, αυτό ήταν μια συνθήκη που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργήσω οικογένεια. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ σε βαθμό που νομίζω πως ήταν από τις φορές που κατέρρευσα. Το λέω τώρα πολύ ανοιχτά, παρά το ότι έχω περάσει πολλά και θεωρούσα ότι μπορώ πάντα σε όλα να μη χάνω τον έλεγχο. Μπορώ να πω ότι εκεί ήταν από τις πολύ μεγάλες απογοητεύσεις που έχω νιώσει οπότε αισθάνθηκα μετά, όταν πλέον ήρθε, ότι ήθελα να μιλήσω για αυτό για να δώσω αυτό το μήνυμα και την ενθάρρυνση σε όποιες γυναίκες έχουν βάλει αυτό το θέμα πίσω θεωρώντας πως δεν μπορούν πλέον λόγω ηλικίας. Πραγματικά, αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία, όταν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Η πολιτικός και ο μουσικός διατηρούν διακριτικό προφίλ έχοντας την αγάπη τους για την τέχνη και μια υπέροχη οικογένεια που τους ενώνει. Θα κλείσω με μια φράση της Όλγας Κεφαλογιάννη την οποία χρησιμοποίησε ανακοινώνοντας τον γάμο της. Ένα απόσπασμα από τον Ύμνο της Αγάπης «Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη».

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου