Κοίτα, εδώ που τα λέμε καμία σχέση δε χαλάει έτσι ξαφνικά που λέει κι ο Ρέμος. Απλώς καμιά φορά, είμαστε τόσο βαθιά βουτηγμένοι στην προσδοκία μας, ή η επικοινωνία μας είναι τόσο κακή, ή πάλι η ανάγκη μας να πετύχει τόσο δυνατή, που το τέλος, τι κι αν έρχεται, εμείς κλείνουμε τα μάτια μπροστά του. Έστω, τώρα ότι θεωρείς πως όλα βαίνουν καλώς, όμως το έτερον ήμισυ έχει διαφορετική άποψη και ξαφνικά η σχέση σας πέφτει στα τάρταρα χωρίς να καταλαβαίνεις τι συνέβη και γιατί. Εδώ, θα βρεις 5 λόγους που η σχέση σας χάλασε ξαφνικά.

 

Βρήκε άλλο ερωτικό ενδιαφέρον

Τις περισσότερες φορές που κάτι ερωτικό χαλάει κι ο ένας από τους δύο δεν είχε ιδέα ότι κάτι πήγαινε στραβά, είναι επειδή το άλλο άτομο βρήκε ενδιαφέρον σε άλλο πρόσωπο ή απλώς η θεά-έλξη έπαιξε άσχημα το παιχνίδι της και έφερε δυο ανθρώπους κοντά, με έναν από τους δυο να αποτελεί τη σχέση σου. Ειδικά αν πρόκειται για κάτι ξαφνικό κι έντονο, ενδεχομένως να μην έχει ούτε τον χώρο, ούτε τη διαύγεια να σε ενημερώσει,οπότε, δρώντας σπασμωδικά, προτιμά να χαλάσει στα ξαφνικά αυτό που έχετε. Είναι δύσκολο να σου εξηγήσει ότι φεύγει γιατί δε νιώθει πια ό,τι ένιωθε και ξέρει ότι θα είναι ακόμη δυσκολότερο για σένα να καταλάβεις.

 

2. Κουράστηκε να προσπαθεί μόνο η μια πλευρά

«Σ’ αγαπάω αρκετά και για τους δυο μας» σκεφτόταν στην αρχή αλλά πόσο καιρό θεωρείς ότι μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος να προσπαθεί μόνος του και να βρίσκει πάντα τοίχο και πάγο μπροστά του; Οι σχέσεις, για να λειτουργήσουν και να κρατήσουν, θέλουν προσπάθεια κι από τους δύο, διαφορετικά -όταν οι αντοχές του ερωτευμένου τελειώσουν- λήγει κι η σχέση την οποία θέλησε τόσο πολύ μόνο η μία πλευρά.

 

3.  Επαναλαμβανόμενες ζήλιες 

Είναι όμορφη η ελάχιστη δόση ζήλιας για να δείχνουμε στο έτερον ήμισυ ότι δεν το θεωρούμε δεδομένο, άσε που φέρνει εντός της σχέσης μια τσαχπίνικη διεκδίκηση. Ωστόσο κι επειδή δεν τα πάνε όλοι καλά με την οριοθέτηση, είναι πολύ άσχημο να πρέπει συνέχεια κάποιος να απολογείται για το αν βγήκε με την παρέα του, αν μίλησε με κάποιον/α έξω, αν άργησε να απαντήσει στην κλήση ή στο μήνυμα. Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που δένει τους ανθρώπους κι όταν αυτή χαθεί, έχει χαθεί το παν. Κι όταν χαθεί το παν, ενδεχομένως να γίνει και το μπαμ- έκανα και ρίμα.

 

4.  Υπήρξε ένα άτυπο τελεσίγραφο

Λόγια, λόγια, λόγια που ‘μείναν λόγια μας λέει ο Κότσιρας και μάλλον είπες κι εσύ πολλά, αλλά δεν έκανες καμία εφαρμογή των λόγων σου και σε βάθος χρόνου, όλες αυτές οι κενές υποσχέσεις έφεραν την παρακμή της μεταξύ σας σχέση. Υπόσχεσαι πολλά πάνω στον ενθουσιασμό και τον έρωτά σου αλλά αν αυτό είναι το μοναδικό που κάνεις, σαφέστατα θα φέρει τριβές, αφού δημιουργείς ελπίδες και προσδοκίες τις οποίες δεν έχεις σκοπό να πραγματοποιήσεις. Και μπορεί να πάρεις μια περίοδο χάριτος, ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα το ταίρι σου να θέσει ένα σημείο, από το οποίο κι έπειτα, δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει.

 

5. Βαρεθήκατε στο σ3ξ/ Υπήρξε μια μεγάλη κι έντονη αλλαγή στο σ3ξ

Σίγουρα, με την πάροδο του χρόνου, νιώθετε οικειότητα με το έτερον ήμισυ οπότε «συνηθίζετε» ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου, αλλά ειδικά στο σ3ξουαλικό κομμάτι, καλό είναι να δοκιμάζετε νέα πράγματα, ώστε να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον του ενός για το σώμα του άλλου. Πάντοτε υπάρχουν νέες εμπειρίες που μπορείτε να αποκτήσετε, ακόμα και να δοκιμάσετε όσα θεωρούσατε ότι δε θα σας ταίριαζαν. Ωστόσο σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι και η παγίδα. Διότι, μπορεί αυτή η ανάγκη να φύγετε από τη ρουτίνα να φέρει μια αλλαγή βίαιη κι έντονη, μια αλλαγή για την οποία η σχέση σου δε θα είναι προετοιμασμένη και σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι και μοιραίο.

Οι σχέσεις που χαλάνε ξαφνικά, καμιά φορά, είναι σχέσεις που εξαρχής ο ένας από τους δύο δεν τις θεωρούσε τόσο σημαντικές, όσο ο άλλος. Ο έρωτας θέλει κοινή προσπάθεια, έλξη και τρέλα για να δουλέψει. Kαι πάντα λειτουργεί καλύτερα όταν τα άτομα που την απαρτίζουν συζητούν και λύνουν οτιδήποτε προκύψει μεταξύ τους και κυρίως, δίνουν χρόνο. Κι όταν πια παύουν να δίνουν, συνήθως, δεν είναι κραυγή για προσοχή. Είναι το οριστικό τέλος.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου