Έχεις γνωρίσει ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο που σε έχει κάνει να νιώθεις όλα αυτά τα μουδιάσματα, τα τρέμουλα κι εκείνη τη γλυκιά υπερένταση, που συνοδεύουν ένα φλερτ που αξίζει να απολαύσεις. Η χημεία σας είναι μοναδική κι έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια καθόλου κακή επικοινωνία.

Στο meeting με το κολλητάρι σου δείχνεις, όμως, μια ανησυχία για το πού βαδίζει η κατάσταση, αφού ακόμα δεν έχει γίνει καμιά ξεκάθαρη κουβέντα ανάμεσά σας. Την ώρα που οργανώνετε στρατηγικά σχέδια για το πώς θα εξακριβώσεις τις προθέσεις του, χτυπάει το κινητό σου κι είναι το πολυπόθητο πρόσωπο.

Κοιτάς την οθόνη σου διστακτικά κι αφού διαβάσεις το μήνυμα εξηγείς στο φιλαράκι σου πως σου ζητάει να αναλάβεις το ρόλο του ξυπνητηριού και να πάρεις τηλέφωνο μια συγκεκριμένη ώρα ώστε να ξυπνήσει. Ξαφνιάζεσαι και γυρνάς στο κολλητάρι λέγοντας «και τώρα τι φάση;». Μην αναρωτιέσαι καθόλου, η φάση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε και τα μαντάτα είναι πολύ ευχάριστα για ‘σένα.

Το «θα με ξυπνήσεις αύριο το πρωί;» είναι η πιο γλυκιά κι ίσως η πιο ξεκάθαρη ατάκα που μπορεί να σου πει κάποιος για να σου δείξει πως ενδιαφέρεται πολύ. Ναι, μην κοιτάς δύσπιστα την οθόνη. Για ποιον άλλο λόγο, άλλωστε, να σου ζητήσει κάτι τέτοιο; Μήπως ξέμεινε από μπαταρία το ξυπνητήρι ή φοβάται μήπως δεν το ακούσει, ενώ είναι σίγουρο πως θα ακούσει το μαγικό τηλεφώνημά σου; Είναι ξεκάθαρα απλώς μία πρόφαση για να σου δείξει κάποιος πως θέλει να μπεις στη ζωή του.

Για κάθε άνθρωπο η ώρα που ξυπνάει είναι σημαντική, γιατί σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας μέρας.  Προφανώς, όλοι επιθυμούν να ξεκινήσουν με τον πιο όμορφο τρόπο, μιας κι είναι γνωστό πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Συνεπώς το να σου ζητάει να ‘σαι εσύ μέρος αυτής της αρχής είναι μια τρανή απόδειξη πως θέλει να έχεις ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά του. Μια γλυκιά καλημέρα απ’ τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει μπορεί να σου δημιουργήσει το μεγαλύτερο χαμόγελο που σου δίνει δύναμη κι αισιοδοξία για όλη την υπόλοιπη μέρα -όσο δύσκολη κι αν είναι.

Καταφέρνει να σε γεμίσει θετική ενέργεια κι όνειρα. Μια όμορφη καλημέρα σίγουρα την έχουμε όλοι ανάγκη, ίσως περισσότερο κι από μια κούπα αχνιστού καφέ. Συνεπώς, έχει μεγάλη σημασία σε ποιο πρόσωπο εμείς οι ίδιοι θα αναθέσουμε να μας την πει για να γίνει η αφετηρία της μέρας μας.

Έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε μεγάλα λόγια και δηλώσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα και να επισφραγίσουμε μια κατάσταση κι έτσι ξεχνιόμαστε και δεν ερμηνεύουμε τις πράξεις και τα πιο μικρά καθημερινά πράγματα που τελικά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.  Αυτά είναι που βγάζουν την πιο δυνατή φωνή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα ακούσουμε, οπότε καλό θα ήταν να μην αδιαφορούμε κάθε φορά που μας συμβαίνουν.

Μην το σκέφτεσαι πολύ. Βάλε ζεστασιά στην καλημέρα που θα προσφέρεις σε αυτόν τον άνθρωπο και κάνε τον να μη θέλει να περάσει ξανά μέρα που δε θα ξεκινήσει με τη φωνή σου.   Άλλωστε, μόλις αντιληφθεί τη δύναμη που έχει όλο αυτό, σύντομα δε θα αρκεί απλά μια φωνή, αλλά θα θέλει στο ξύπνημά του κι όλη την υπόλοιπη φυσική παρουσία, τη δική σου.

Φρόντισε, λοιπόν, να γίνεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο το αγαπημένο του ξυπνητήρι για όσο κι οι δυο αποζητάτε ο ένας τον άλλον.

 

Συντάκτης: Μαρία Βίγλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη