Article of the day: Η Άννα Μετόχη μάς μιλά για την εμπειρία της πρώτη φορά σε sex shop. Διάβασέ το εδώ!

ougiyg

Ραντεβού: μπορεί να μην είναι το πρώτο σου, μπορεί να είναι το χιλιοστό ραντεβού που βγαίνεις, σίγουρα όμως όταν συναντάς έναν καινούριο άνθρωπο και του δίνεις την ευκαιρία να σε μάθει και να τον μάθεις, τότε θεωρείται η συνάντηση πρώτο ραντεβού. Η αλήθεια είναι πως για ένα πρώτο ραντεβού δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για το πώς θα πρέπει να είναι ή για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι για να πετύχει, πώς θα πρέπει να χαιρετήσεις τον άλλον ή πώς κι αν θα πρέπει να τον φιλήσεις. Ο καθένας μας πράττει διαφορετικά και συνήθως λειτουργεί με το ένστικτό του· αυτό είναι ό,τι πιο αληθινό μπορεί να συναντήσει κάποιος στο πρώτο ραντεβού, άλλωστε.

Μέσα όμως σε όλη αυτή τη χαρά και την προετοιμασία που αρμόζει σε ένα ραντεβού, καταφθάνουν με ταχύτητα αυξανόμενη εκθετικά, στο μυαλό μας, ερωτήσεις. Κατά κάποιον τρόπο, δημιουργούμε έναν κατάλογο ερωτήσεων στη σκέψη μας με σκοπό να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο άτομο που μας ελκύει. Κάνουμε διαρκώς το λάθος να θεωρούμε πως το να συλλέξουμε στοιχεία για το παρελθόν του ανθρώπου που επιθυμούμε άμεσα, θα μας δώσει κι απαντήσεις για τον χαρακτήρα του με αποτέλεσμα να ρωτούμε πράγματα που δε μάς αφορούν, με το ρίσκο να γυρίσει κι η ερώτηση προς το πρόσωπό μας. Παρακάτω θα βρεις τις 5 με διαφορά χειρότερες, που μπορείς να απευθύνεις σε κάποιον.

 

1. Πόσο πρόσφατα χώρισες;

Όλα γίνονται για να έχεις μετά υλικό, έτσι ώστε το γρήγορο FBI του διαδικτύου, τα social media δηλαδή, να σε βοηθήσει να ξεψαχνίσεις το πιο πρόσφατο παρελθόν του. Τσεκάρεις, όλα τα σχόλια προσπαθώντας να αποσπάσεις περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη σχέση. Αυτομάτως, έχεις βάλει στη ζωή σου μια σύγκριση που δε σε βοηθάει πουθενά, αλλά και ξύνεις πληγές κι αναμνήσεις που μπορεί και να είναι επώδυνες. Αυτό είναι το κλίμα που θέλεις για το πρώτο σας ραντεβού;

 

2. Έχεις πλούσια ερωτική δραστηριότητα;

Και κομψά το θέσαμε, για λόγους ευθιξίας. Αν η συζήτηση δεν είναι επιθυμητή κι από τα δυο πρόσωπα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπάτηση ιδιωτικού χώρου του άλλου ως και την προσβολή του. Σαφώς κι υπάρχει άπλετος χρόνος, εάν ενδιαφέρεσαι για το σύντροφό σου, να ανακαλύψεις το οποιοδήποτε χάρισμα μέσα από κοινή επιθυμία. Με δυο λόγια, αν ξέρει τι κάνει, θα το διαπιστώσεις επί του πρακτέου. Μη φέρνεις σε δύσκολη θέση το άτομο μιλώντας περί ερωτικών στιγμών με το καλησπέρα σας.

 

 

 

 

3. Πόσες σχέσεις είχες;

Συχνά ακούγονται αριθμοί στο τραπέζι, αλλά αν δεν παίζετε χαρτιά ή ρουλέτα, δεν υπάρχει λόγος. Στο πρώτο σου ραντεβού, οι ερωτήσεις περί αριθμού πρώην και ποικιλίας παύουν να εντάσσονται στο κομμάτι του φλερτ και της γνωριμίας αλλά γίνονται κουτσομπολιό δημιουργώντας έτσι το συναίσθημα της ανασφάλειας ή και της καχυποψίας- περί αμηχανίας δεν το συζητάμε καν. Βεβαίως, όταν βγαίνεις ένα ραντεβού δεν κάνεις γκάλοπ αλλά προσπαθείς να μάθεις λίγα πράγματα και καλά. Οι αριθμοί σε τι μπορούν να σε βοηθήσουν όταν δεν κάνεις μαθηματικά;

 

4. Γιατί χωρίσατε;

Θέλεις να μάθεις γιατί χώρισε, για να γνωρίζεις υποτίθεται μια πιθανή έκβαση που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Το μόνο αποτέλεσμα που μπορείς να έχεις από αυτό, είναι το να θυμίσεις τα λάθη που συνέβησαν σε άλλες σχέσεις κάνοντας το άτομο να νιώσει ευάλωτο κι ενοχικό, ή να μπει στη διαδικασία να αμυνθεί. Η αιτία των χωρισμών είναι κάτι καθαρά προσωπικό και σίγουρα δε σε αφορά αφού δεν είσαι η πρώην σχέση του και δε σκοπεύεις και να γίνεις.

 

5. Έχετε ακόμη επαφή;

Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει μια καλή σχέση ή έστω μια τυπική με οποιοδήποτε άνθρωπο του παρελθόντος, είτε αυτός είναι ένας καλός φίλος, είτε ένας μεγάλος έρωτας που έληξε από κοινού. Δεν είναι δική μας δουλειά να μάθουμε ποια είναι η σχέση των δυο ή περισσότερων ανθρώπων όταν δε μας επηρεάζει. Όταν κι αν μπει ανάμεσά σας, τότε είναι η στιγμή να το συζητήσετε. Κι αν είναι να γίνει αυτή η συζήτηση, δε θα γίνει όταν δεν έχετε καν δώσει το πρώτο σας φιλί. Στην τελική, πιο κοντά είναι με τον πρώην έρωτά του, παρά μαζί σου αυτή τη στιγμή.

 

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει τον προσωπικό του χώρο και παρελθόν δίχως αυτό το παρελθόν να γίνεται το μέλλον του. Το να συλλέγουμε πληροφορίες ανούσιες για κάτι που πάει να χτιστεί, είναι σαν να το γκρεμίζουμε. Δώστε στα ραντεβού μια φλόγα έρωτα και μιλήστε για το μέλλον, μόνο έτσι τα πρώτα ραντεβού θα πάψουν να είναι και τελευταία.

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου