Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

pillow29612

Στη ζωή σίγουρα θα ερωτευτείς και θα σε ερωτευτούν. Ίσως και να υπάρξουν στιγμές που ο ερωτευμένος δε θα μπορεί να σκεφτεί ξεκάθαρα, που το μόνο που θα θέλει θα είναι να δείξει στο ταίρι την υπέρμετρη αγάπη του, με κίνδυνο να καταλήξει σε υπερβολές. Υπάρχει άλλωστε ερωτευμένος που δεν του έχει πάρει το αμόρε τα μυαλά;

Ο έρωτας είναι σαν τέχνη, παθιάζεσαι κι όση υπερβολή κι αν βάλεις ποτέ δεν είναι αρκετή. Τι γίνεται όμως όταν συναντάει την τέχνη πριν την ώρα του πάθους; Και δεν εννοώ να σε ζωγραφίσει ο σύντροφός σου σε πίνακα ή σε χαρτί, ούτε να σου γράψει ποιήματα κι ολόκληρα βιβλία. Τι γίνεται όταν ο σύντροφός σου θέλει να χτυπήσει το όνομά σου τατουάζ και να χαραχθεί αυτός ο έρωτας με ανεξίτηλο μελάνι;

Είναι κάποιοι ερωτευμένοι που θαρρούν πως το τατουάζ είναι σημάδι πως ορκίζονται στο ταίρι τους αιώνια αγάπη. Πολλοί πιστεύουμε στην αιώνια αγάπη, αλλά είμαστε και λιγάκι ρεαλιστές και δε διαλέγουμε να σημαδέψουμε το δέρμα μας για να δείξουμε στο σύντροφό μας ποσό σημαντικός είναι για μας. Εάν δε χαράξεις το όνομα του/της στο αριστερό σου μπράτσο θα σταματήσει άραγε να σε αγαπάει το ίδιο; Ή εάν τον ζωγραφίσεις σαν φτερωτό θεό ή δεν την απεικονίσεις σαν άλλη Αφροδίτη πάνω στο πόδι σου ο έρωτάς σας δε θα κρατήσει; Κι ενώ υπάρχουν άπειροι τρόποι να δείξεις και να χαράξεις την αγάπη σου στην αιωνιότητα, εσύ επιλέγεις τον πιο εύκολο και παράλληλα τον πιο δύσκολο. Ακολουθούν 5+1 λόγοι για να μη βιαστείς να κάνεις τατουάζ το όνομα του συντρόφου σου και να αρκεστείς να τον έχεις μονάχα στην καρδιά σου.

1. Μπορεί και να χωρίσεις

Τι γίνεται όταν η διάλυση αού χτυπάει απρόσμενα την πόρτα; Εκεί που πίστευες και θεωρούσες πως όλα είναι τέλεια, ξαφνικά βαράει συναγερμός έκτακτης ανάγκης που ειδοποιεί πως τρίτοι εισέβαλαν στην περιοχή σου. Φυσικά αιτία χωρισμού δε χρειάζεται να κατ’ ανάγκη η απιστία, μπορεί να ‘ναι απλώς κι ασυμφωνία χαρακτήρων.

2. Δε σκέφτεσαι καθαρά

Κάποια στιγμή μπορεί και να το μετανιώσεις, αφού ο αυθορμητισμός τη στιγμή που έχεις θαμπωθεί από έρωτα δε σου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείς αν είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείς. Είναι διαφορετικό να γίνει η συγκεκριμένη πράξη στην ασημένια σας επέτειο και διαφορετικό να γνωρίζεστε μονάχα μια βδομάδα και ήδη να ‘χεις χτυπήσει τατού με το ονοματάκι του/της.

3. Μπορεί το αποτέλεσμα να μη σου αρέσει

Πριν γνωρίσεις το συγκεκριμένο ταίρι ήθελες να κάνεις τατουάζ; Ή απέρριπτες και μόνο την ιδέα όταν οι φίλοι σου σού μιλούσαν ακόμα και για κάτι διακριτικό σε σημείο που δε φαίνεται; Πριν κάνεις τατουάζ με το όνομα του συντρόφου, σκέψου αν θα έκανες έτσι κι αλλιώς κάποιο άλλο σχέδιο ακόμα κι αν δεν είχατε γνωριστεί. Αν η απάντηση είναι αρνητική ή έχεις δεύτερες σκέψεις, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

4. Είναι δύσκολο να το αφαιρέσεις

Και ποιος δε θα ήθελε να μείνει στην ιστορία και να χαράξει ένα ειδύλλιο σαν του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας; Αν και ακόμα κι εκείνοι επέλεξαν πιο απλούς, καθημερινούς τρόπους να δείξουν τον έρωτά τους. Γνωρίζεις άραγε τη διαδικασία που απαιτείται για να το αφαιρέσεις και πως δεν είναι καθόλου εύκολη; Εάν πόνεσες μια φορά για να το κανείς, το να το εξαφανίσεις θα πονέσει τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο και μπορεί ακόμα και να κρύβει κινδύνους για την υγεία σου.

5. Κρατά τον έρωτα για τον εαυτό σου

Το ότι το τατουάζ μπορεί να βρίσκεται στο σώμα σου σε σημείο κρυφό, δε σημαίνει πως κάποια στιγμή δεν μπορεί να φανεί. Ίσως το χειμώνα τα ζεστά πουλόβερ σου να το κρύβουν καλά, αλλά το καλοκαίρι, η θάλασσα και το αντηλιακό σίγουρα θα το μαρτυρήσουν στους θεατές των πελάγων. Γιατί να διατυμπανίζεις έναν έρωτα όταν μπορούν να τον ξέρουν και να τον ζουν μονάχα δύο;

Επομένως αρκεί ν’ αγαπάς ανεξίτηλα και το μελάνι περισσεύει.

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.