Έχεις λοιπόν αποφασίσει μαζί με ένα άλλο άτομο να είστε μαζί μόνο για το κρεβάτι και τίποτα άλλο. Ερωτικές περιπτύξεις χωρίς επιπλοκές, πάθος χωρίς συναισθήματα, απόλαυση χωρίς δεσμεύσεις. Δεν είναι και κάτι καινούριο πλέον στον 21ο αιώνα και πολλοί επιλέγουν αυτήν την εκδοχή «σχέσεων», είτε γιατί δε θέλουν τα πολλά πολλά, είτε γιατί δεν είναι σε φάση για σχέση, είτε γιατί θα ‘χει φάση να το δοκιμάσουν και αυτό. Όλα κυλούν καλά λοιπόν για σένα, βρίσκεστε συχνά για να συναντηθούν τα κορμιά σας και να κάνουν παιχνίδι, ανταλλάζετε μηνύματα μόνο όταν θέλετε να βρεθείτε και το επόμενο πρωί ή και το ίδιο βράδυ κάποιος απ’ τους δυο γίνεται καπνός.

Φυσικά αυτό είχες συμφωνήσει απ’ την αρχή, όχι συναισθήματα, μόνο κρεβάτι. Βαριέσαι; Παίρνεις ένα τηλέφωνο τον άλλον και πας απ’ το σπίτι του να βγάλετε τα μάτια σας χωρίς να μιλήσεις για το πώς πέρασες τη μέρα σου και ούτε να σε ρωτήσει τι έχεις, τι κάνει ο σκύλος σου και πώς ήταν στη δουλειά. Συνήθως, το άτομο που έχεις επιλέξει γι αυτόν τον σκοπό είναι κάποιος που σε τραβάει ερωτικά, έχετε χημεία στο κρεβάτι, επικοινωνείτε καλά κι απλά και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και φίλος σου.

 

 

Κάποιοι βάζουν και κανόνες για να διατηρήσουν αμετάβλητη αυτήν την συμφωνία, όπως το να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, να έχουν λίγους ως και καθόλου κοινούς φίλους, να γνωρίζουν μόνο τα βασικά ο ένας για τον άλλον και για κανένα λόγο να μην κοιμηθεί κάποιος στο σπίτι του άλλου. Γιατί οι κανόνες σε κάτι που είναι απλό και μόνο σαρκικό; Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Οι κανόνες μπαίνουν όταν υπάρχει κίνδυνος στο να μη λειτουργήσει το σχέδιο αυτών των ανθρώπων και το να μείνουν μόνο “friends” with benefits ή όπως αλλιώς το ονόμασαν είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση.

Έστω πως εσύ κι το αμόρε είστε στην ίδια ακριβώς φάση κι έχετε πείσει τον εαυτό σας και τους γύρω σας πως θέλετε να μείνετε εργένηδες κι ότι αυτό που έχετε είναι καθαρά και μόνο ερωτικό. Έλα όμως που το άλλο άτομο κάνει κάτι με κάποιον τρίτο κι εσένα ξαφνικά αυτό σε ενοχλεί. Τι γίνεται τότε; Έχει πληγωθεί ο εγωισμός σου ή δεν παραδέχεσαι πως θέλεις κάτι παραπάνω;

Αφού περνάτε αρκετό χρόνο μ’ έναν άνθρωπο, τα κορμιά σας τα βρίσκουν, φτάνετε σε υπέροχες κορυφώσεις, γελάτε, το απολαμβάνετε κι όλα είναι χαλαρά κι ωραία, είναι σχεδόν αδύνατο να μην αναπτύξετε συναισθήματα -έστω ο ένας από τους δύο. Τις περισσότερες φορές κάποιος θα αρχίσει να θέλει το κάτι παραπάνω, να ζητάει περισσότερο χρόνο ή να προσπαθεί να κερδίσει χώρο στη ζωή του άλλου.
Οπότε ίσως θέλει να πάει κάπου όλο αυτό κι όχι να σταματάει στη γωνιά του κρεβατιού και να τελειώσει μόλις ανοίξουν τα φώτα και ντυθούν τα γυμνά σώματα. Έχουν κάνει και ένα κοκτέιλ οι ορμόνες που εκκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του «έργου» και κολλάνε συναισθήματα παντού.

Αν σου συμβαίνει λοιπόν κι εσένα αυτό, κάτσε και σκέψου τους λόγους που άρχισες να βλέπεις το πρόσωπο αλλιώς, αν το γουστάρεις πραγματικά κι αν όντως είσαι έτοιμος γι’ αυτό που τόσο αποφεύγεις. Όταν πάρεις την απόφασή σου, καλό είναι να τη μοιραστείς με τον άλλον, να ξέρει πού βαδίζετε, τι κάνετε. Μπορεί και να οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση και να τα βρείτε. Αν όμως αυτό δε συμβαίνει, τότε να αποφασίσετε αν θα το συνεχίσετε ή θα το λήξετε. Άλλωστε η συμφωνία ήταν να μη νιώσει κανείς τίποτα.

Τώρα αν αποφασίσεις πως δε σε ψήνει για κάτι παραπάνω αλλά το εγώ σου πληγώθηκε, γιατί άρχισες να σκέφτεσαι «τι να βρήκε στον άλλον που δεν του καλύπτω εγώ;» ή «λες να περνάει καλύτερα με εκείνον;» θα κάνεις κι άλλες τέτοιες υγιείς ερωτησούλες στον εαυτό σου. Θα σου απαντήσω απλά πως αυτό που βρήκε είναι επαφή, περισσότερη, εντονότερη ή διαφορετική για να περνάει τον χρόνο του. Δε σημαίνει τίποτα, το βλέπει κι εκείνο σαρκικά και θέλει απλά την ηδονή. Χαλάρωσε και σκέψου πως κι εσύ μπορείς κάλλιστα να κάνεις το ίδιο. Αν πάλι σε χαλάει τόσο, ρίξε στο τραπέζι ως κανόνα να μην έρχεστε σ’ ερωτική επαφή με άλλους όσο είστε μεταξύ σας και ποτέ δεν ξέρεις, υπάρχει και το σενάριο να το δεχτεί.

Όπως και να ‘χει, αυτού του είδους οι σχέσεις είναι για να περνάς καλά, να χαλαρώνεις, να μην μπερδεύονται καταστάσεις κι αισθήματα κι έτσι χρειάζεται να το βλέπεις. Αν αλλάξει η κατάσταση, τότε μάλλον δε σου ταίριαξε ή δεν είναι αυτός το κατάλληλο άτομο για να το συνεχίσεις. Η απόλαυση πρέπει να είναι η προτεραιότητα σ’ αυτήν την συνθήκη και ο σεβασμός η υπογραφή.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Βίκυ Μήλιου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου