Κι ενώ ήταν ακόμη υπό την επήρεια χωρισμού ύστερα από πέντε χρόνια σχέση, η Άρτεμις βίωσε το αναπάντεχο σε όλο του το μεγαλείο. Ένας παλιός της συμμαθητής, ο Αλέξης, άρχισε να επικοινωνεί μαζί της μέσω facebook. Αυτό φυσικά δε θα σήμαινε απαραιτήτως κάτι, αν ο ίδιος δεν κατέληγε να της κάνει ερωτική εξομολόγηση. Ήταν βλέπεις ερωτευμένος μαζί της εδώ και έναν χρόνο, από τότε που είχαν συναντηθεί οι δυο τους τυχαία σε κάποιο live.

Ο Αλέξης μας όμως, παρά τον έρωτά του για την Άρτεμις, συζούσε με μια επίσης παλιά τους συμμαθήτρια, την Αγγελική. Ένας γάμος μαζί της ήταν ήδη στα σκαριά και σε 6 μήνες σκόπευαν να κάνουν πραγματικότητα το μοιραίο. Ήταν μαζί απ’ το σχολείο ακόμη, ένιωθε ότι τώρα πια, τόσα χρόνια μετά, της το χρωστούσε, όπως είπε. Η Άρτεμις δε δίστασε να του ρίξει το μπαλάκι θέλοντας να μάθει τι πραγματικά σκεφτόταν εκείνος, τι ήθελε. Η απάντησή του η αναμενόμενη «Εσένα θέλω αλλά είναι αργά για να χωρίσω. Τι θα πω στους δικούς μου;».

Η ζωή του έμοιαζε να έχει πάρει τον δρόμο της καταναγκαστικής τακτοποίησης που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω σε διάφορους τομείς. Ο ίδιος από πολύ ευκατάστατη οικογένεια, με διαμέρισμα έτοιμο, γαμήλιο δώρο των δικών του και μια Αγγελική σε ρόλο χαρούμενης διακοσμήτριας τόσο για το σπίτι τους όσο και για τη μελλοντική κοινή τους πορεία. Πόσο εύκολο είναι να ρισκάρει κανείς όλα τα παραπάνω όταν μάλιστα σύμφωνα με τα φαινόμενα είναι μαθημένος να ζει στη σιγουριά και την ασφάλεια;

Συνέχισαν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων γύρω στον ένα μήνα. Ώσπου μια μέρα η απρόσμενη συνάντηση της Άρτεμις με την Αγγελική πραγματοποιήθηκε στο κομμωτήριο ώστε το όλο σκηνικό να αποκτήσει μια ακόμη πιο σουρεαλιστική χροιά. Το γνωστό μονόπετρο αποτέλεσε αντικείμενο περηφάνιας για την Αγγελική καθώς το έδειχνε με καμάρι και οι συνηθισμένες ευχές στην Άρτεμις για μια καλή τύχη δεν άργησαν να ακουστούν ως τραγική ειρωνεία. Ο χωρισμός της βλέπεις είχε ήδη γίνει γνωστός.

Το ίδιο κιόλας απόγευμα μετά τη συνάντηση τους, η Άρτεμις βρέθηκε στο σπίτι του Αλέξη. Δηλαδή στο σπίτι όχι μόνο του Αλέξη, αν θέλουμε να είμαστε ακριβής, αλλά και της Αγγελικής. Θεώρησαν ότι αυτό θα ήταν η καλύτερη λύση αφού μένουν στην επαρχία και μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Κατέληξαν να κάνουν έρωτα στο κρεβάτι του ζευγαριού εκείνη τη μέρα και δεν ήταν η τελευταία φορά.

Ο γάμος έγινε και το παράνομο ζευγαράκι μας συνεχίζει απτόητο τις κρυφές του συνευρέσεις, χωρίς να έχουν αφήσει μέρος του σπιτιού που να μην έχουν ξεσπάσει το πάθος τους.

Η Αγγελική φέρεται σαν να μην έχει καταλάβει το παραμικρό, αν και η Άρτεμις διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις.

Έναν ολόκληρο χρόνο τώρα μέσα σε αυτήν την παράνοια ένα περίεργο τρίο ανταλλάζει τους ψυχοφθόρους ρόλους του θύτη και του θύματος με μεγάλη δεξιοτεχνία. Ο Αλέξης μοιρασμένος στα δύο απατά τη γυναίκα του και ζει μέσα στο ψέμα. Η Άρτεμις σε ρόλο τρίτου, αρκείται στο λίγο έχοντας μπει ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι. Η Αγγελική φαινομενικά πιο ταιριαστή στη θέση του θύματος, απατημένη μα και βολεμένη, προτιμά να μη μιλάει και να ανέχεται.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο τέλος στον ορίζοντα για την ιστορία τους. Αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζει η Αγγελική και κάπως έτσι καταλήγει και η εξομολόγησή της, είναι ότι προτιμά να μένει με τον Αλέξη που ξέρει πολύ καλά ποιος είναι παρά να είναι στην άγνοια. Ό,τι κι αν σημαίνει τελικά αυτό.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Κεχαγιά

Συντάκτης: Έλλη Πράντζου