Η ιστορία της Κωνσταντίνας.

Η Κωσταντίνα είναι 22 χρονών και είναι με τον Γιάννη που είναι στα 24 εδώ και ενάμιση χρόνο.

Περνούσαν θεωρητικά ωραία μαζί μέχρι που η Κωνσταντίνα ερωτεύτηκε παράλληλα κάποιον άλλο, με τον οποίο και προχώρησε. Ο Γιάννης το έμαθε, και η Κωνσταντίνα μετάνιωσε απερίγραπτα για το λάθος της. Με βαριά καρδιά τη συγχωρέσε και προχώρησαν. Ήταν, βλέπεις, αθεράπευτα ρομαντικός και δοτικός και θεώρησε πως της άξιζε άλλη μία ευκαιρία. Ωστόσο, πέρασαν μία περίοδο γεμάτη με γκρίνια, σπόντες, νεύρα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά κατάφεραν να το ξεπεράσουν. Το σεξ ήταν πάντα εξαιρετικό μεταξύ τους, και βοήθησε εξ αρχής στην αναζωογόνηση της σχέσης.

Ξαφνικά η Κωνσταντίνα είδε ένα πολύ αλλιώτικο Γιάννη. Έκανε στροφή 180 μοιρών, ξεκίνησε να υποτιμά την Κωνσταντίνα και να προσπαθεί συνεχώς να την μειώνει και να την υποτιμά. Δε δείχνει να ξέρει πλέον τι σημαίνει ισότητα μέσα στη σχέση και δεν ακούει τα παράπονά της. Επιπλέον, αν και θεωρητικά θέλουν να ζήσουν μαζί, δεν τον νοιάζουν τα θέλω της Κωσταντίνας. Εκείνη, ελεύθερο μυαλό, θέλει να μετακομίσει στην πόλη για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ εκείνος προτιμά να αρκεστεί με τα λίγα της επαρχίας. Δεν συμφωνούν σε πολλά, και ο Γιάννης δεν είναι όσο ενεργός θα τον ήθελε εκείνη. Από καναπέ σε καναπέ, περνούν τις μέρες τους μπροστά από την τηλεόραση, όσο η πόλη βάζει τα καλοκαιρινά της.

Η ιστορία της Κωνσταντίνας είναι, πιστεύω, ένα πιστό παράδειγμα των λαθών που κάνουμε στα 20 τόσα μας. Μένουμε σε σχέσεις που δεν μας συμπληρώνουν, πνιγόμαστε σε ένα ποτήρι νερό για να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και τελικά καταλήγουμε στα 30. Κοιτάμε γύρω μας, και τι μας έχει μείνει; Κάμποσα δάκρυα, κάτι ξέμπαρκα λόγια και υποσχέσεις, και ένα καλάθι γεμάτο καβγάδες και απογοητεύσεις. Η Κωνσταντίνα, σε κάποια στιγμή απάτησε τον Γιάννη. Γιατί τον απάτησε όμως; Σίγουρα κάτι της έλειπε. Εγώ ξέρω πως όταν είσαι στα αλήθεια ερωτευμένος, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξεις αλλού. Πόσο μάλλον να το προχωρήσεις κιόλας. Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης τη συγχώρησε από συνήθεια, και δείχνει πλέον τον χειρότερό του εαυτό. Ίσως για εκδίκηση, ίσως από ανασφάλεια ή ίσως γιατί νιώθει πλέον άνετα να δείξει πως είναι.

Όπως και να έχει, έχουμε ένα ζευγάρι στα 20, απογοητευμένο, κουρασμένο γεμάτο προβλήματα και ανασφάλειες.

Γιατί ρε παιδιά χαραμίζετε τον καιρό σας; Είστε σίγουροι πως αξίζει τον κόπο; Και αν αξίζει, τότε γιατί δεν το κάνετε να δουλέψει; Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Στα 20 μας, οι σχέσεις δεν χωράνε συγκαταβατικότητες και συμβιβασμούς με τα μέτρια. Στα 20 μας, δεσμευόμαστε μόνο από σοβαρό και επικίνδυνο έρωτα. Αλλιώς, πάμε μπαρότσαρκα και κατεβάζουμε τεκίλες.

Συμβουλή μου είναι, η κάθε Κωνσταντίνα και ο κάθε Γιάννης, πρέπει να κάτσουν να μετρήσουν τι θέλουν και τι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν.

Αποφασίστε ντε αν θα δοθείτε ολοκληρωτικά ή αν θα πάτε για τεκίλες.

 

Ήταν η ιστορία της Κωνσταντίνας για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

Συντάκτης: Χαρά Αναξαγόρα