Δε χρειάζεται πολλά να πει. Δε χρειάζεται πολλά να κάνει. Ξέρει ότι με μια απλή καθημερινή κίνηση μπορεί να τινάξει την μπάνκα στον αέρα– όπως έλεγαν και οι παλιοί. Ο Jason Momoa, ή αλλιώς ο θρυλικός Aquaman ή αλλιώς ο Khal Drogo -πες τον όπως θέλεις- είναι ένας λόγος να πιστέψεις στην καλή θέληση των θεών του κόσμου. Κι όταν οι θεοί –εντός κι εκτός Ολύμπου- έχουν όρεξη, τα μάτια μας κάνουν πουλάκια και το στομάχι μας πεταρίζει σαν να έχουμε καταπιεί πεταλούδες.

Λίγοι τον θυμούνται στο Baywatch. Οι περισσότεροι τον θαύμασαν στον ρόλο που τον ανέδειξε κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Khal Drogo στο Game of Thrones. Κι επειδή εκεί έμεινε για λίγο, έπρεπε κάπως οι θαυμάστριες να επιζήσουν. Τότε έγινε ο Aquaman. Ανάθεμά μας αν θυμάται καμία τα λόγια που έλεγε όπου έπαιζε. Κι αλαμπουρνέζικα να μιλούσε πάλι τα σαγόνια θα πέφτανε, όπως του Jim Carrey ως «The Mask», όταν αντίκρισε την Tina Carlyle (Cameron Diaz) να τραγουδάει πρώτη φορά στο Club «Coco Bongo». Ακόμη κι οι γλώσσα των Dothraki που είχε υπότιτλους, τους βλέπαμε ως μέρος του σκηνικού κι όχι ως λέξεις που πρέπει να διαβαστούν, για να βγάλεις άκρη με την ιστορία της σειράς. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι να το έχασαν το νόημα στην πρώτη σεζόν και να βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τη σειρά τουρλουμπούκι.

 

 

Αφού λοιπόν ο Khal Drogo έφυγε το 2012 από το Game Of Thrones, μείναμε να χαζεύουμε τα γλυκανάλατα αδέρφια Stark να παλεύουν για άλλες 6-7 σεζόν. Ο Momoa όμως μας έμεινε αξέχαστος. Περιμέναμε αδίκως ν’ αναστηθεί αλλά μάταια. Και τότε ήρθε σαν να μπαίνει η Άνοιξη, σαν ουρανού κατάνυξη κι αναδύθηκε στη μάχη του Batman και του Superman «Dawn of Justice» ως ο ήρωας της DC Aquaman. Κι ακόμη να συνέλθουμε. Το μαλλί πλέον ελεύθερο κι ακόμα πιο άγριο, τα τατουάζ να καλύπτουν σχεδόν όλο το σώμα κι αυτό το σώμα –αχ και βαχ αυτό το σώμα- να περπατάει στα σκοτάδια κι εμείς να μη θέλουμε ν’ ανάψει το φως και να τελειώσει η ταινία.

Εκεί που λέγαμε «όπα συνήλθα είμαι οκ» παίρνει μια πρωτοβουλία ως ακτιβιστής που είναι και ξυρίζει το 2019 τα γένια του για μια καμπάνια κατά των πλαστικών μπουκαλιών- κι είδαμε το φως το αληθινό. Όλη η wild ομορφιά του παρέμεινε εκεί κι έγινε λίγο πιο native American κι αρχίσαμε ν’ αναζητάμε εισητήρια για Χαβάη. Όση ώρα ξυριζόταν στο βίντεο, μας ανέλυε τα θετικά της ανακύκλωσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι λίγοι είναι οι χρήστες που σχολίασαν το μήνυμα που ήθελε να περάσει με αυτή τη διαφήμιση. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν για το πόσο πιο γοητευτικός μπορεί να γίνει και πόση ομορφιά κρυβόταν πίσω από την αγριότητα που έβγαζε όλο το παρουσιαστικό του.

Όταν λοιπόν συνήλθαμε από το σοκ, ήρθε η ώρα του Jimmy Kimmel. Το πόσο τον ζηλέψαμε ούτε ο ίδιος το φαντάζεται. Ίσως βέβαια κι αυτός να μην είχε προγραμματίσει το επικό striptease του Momoa στη live εκπομπή του. Μια ερώτηση απλή έκανε στον Jason για τη συμμετοχή του στη σειρά «Chief of War» όπου φοράει την παραδοσιακή στολή malo από τη Χαβάη. Η απάντηση του Momoa ήταν αποστομωτική. Απλά σηκώθηκε όρθιος, χαμογέλασε κι έβγαλε τα ρούχα του. Και μετά κάποιος έσβησε τα φώτα. Οι λογαριασμοί πληρωμένοι αλλά δε βλέπαμε τίποτε άλλο παρά έναν θεό από τον μαγικό πλανήτη της Honolulu. Τα λόγια που έβγαιναν από το στόμα μας δεν ήταν Dothraki. Ήταν άναρθρες κραυγές κι αναστεναγμοί σε άλλο level. Εκτός από εμάς φυσικά «έπεσε» το Twitter κι ο Jimmy Kimmel από την καρέκλα του. Και μετά ο Jason μας γύρισε την πλάτη κι είδαμε πώς είναι η παραδοσιακή αυτή ενδυμασία από πίσω. Δήλωσε ότι πάει έτσι για ψάρεμα κι αναρωτηθήκαμε πώς ψαρεύει, με τσαπαρί ή με καλάμι. Όταν δε, είπε ότι δεν του αρέσει πλέον να φοράει ρούχα και ότι φοράει malo σε καθημερινή βάση, η σκέψη μας χάθηκε, αρμενίζοντας σε άλλα πέλαγα.

 

Με πρόχειρους υπολογισμούς περίπου κάθε 3 με 4 χρόνια μας χαρίζει τέτοια μικρά εγκεφαλικά, οπότε περιμένουμε το ελπιδοφόρο 2028, για να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει. Αν κρατήσουμε βέβαια στο μυαλό μας όλα αυτά που μας έχει ήδη χαρίσει –με malo ή χωρίς malo- τότε ναι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει θεός. Απλώς βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι ονομάζεται Jason Namakaeha Momoa.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου