Έρχεται κάποια στιγμή που αποφασίζεις να περάσεις στο επόμενο στάδιο της συντροφικότητας και να συνάψεις κάποια σχέση. Αρχίζεις να ψάχνεις τρόπους προσέγγισης και εκδήλωσης της αγάπης σου στο άτομο που έχεις επιλέξει να μοιραστείς τις μέρες σου μαζί του. Όταν τα λόγια στερεύουν, μιλούν οι πράξεις ή μπορεί κάποιες φορές να έχουν στόχο ακόμα και να τα προλάβουν. Ας εστιάσουμε σε 5 διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιεί κανείς για να δείξει τι νιώθει και καθένας από αυτούς φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία της προσωπικότητάς του.

 

1. Θα στο πω με λόγια

Πολλά ζευγάρια ξεχνούν πόσο σημαντική είναι η επικοινωνιακή επιβεβαίωση. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί καθένας τα λόγια διαφέρει. Όσοι όμως τα επιλέγουν για να εκδηλώσουν την αγάπη τους συμφωνούν στο ότι το περιεχόμενου μιας κουβέντας μπορεί να δείξει πόσο εκτιμάμε τον σύντροφό μας και πόσο σημαντικό τον θεωρούμε. Η καλή επικοινωνία δεν παύει να είναι επίτευγμα και μάλιστα απ’ τα δύσκολα στις μέρες μας. Γι’ αυτό μην αμελείτε την ειλικρίνεια ή ακόμα και να πείτε πράγματα που σας έχουν ενοχλήσει, καθώς αυτά αποτελούν βάσεις για μια υγιή σχέση.

 

2. Προσχεδιασμένες εκδηλώσεις λατρείας 

Ορισμένοι συνηθίζουν να τις χρησιμοποιούν αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που έχουν να διώχνουν τα απρόοπτα και να ‘ναι όλα οργανωμένα, αφού δεν πρόκειται για κινήσεις που προκύπτει αυθόρμητα. Είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά που μπορείς να αξιοποιήσεις για να αποκαλύψεις πώς νιώθεις. Το οπτικό μήνυμα περνά αστραπιαία στον εγκέφαλο και γίνεται αμέσως αντιληπτό, χωρίς να απαιτείται  πολύωρη επεξεργασία.

 

3. Συμβολικά δώρα

Αν δεν είναι ένδειξη αγάπης ένα δώρο, τότε τι είναι; Δε μιλάμε για μέρες γιορτών και τυπικές κινήσεις, αλλά για εκείνες τις όμορφες πράξεις, με τις οποίες σε αιφνιδιάζει ο σύντροφός σου και σου υπενθυμίζει τι αισθάνεται για σένα. Η αγάπη του βρίσκεται εκεί μπροστά σου,  χειροπιαστή. Μπορεί να πρόκειται ακόμα και για δώρα που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε πιο ιδιαίτερες στιγμές σας, όπως ένα λαδάκι, εσώρουχα ή βοηθήματα. Το δώρο από μόνο του ως υλικό αγαθό δεν έχει αξία, έχει όμως η προσπάθεια που κάνει το άτομο για να το βρει. Το πιο σημαντικό είναι πως μια τέτοια χειρονομία κάνει το ενδιαφέρον ξεκάθαρο.

 

4. Οι ώρες οι αποκλειστικά δικές σου 

Ο ποιοτικός χρόνος με το ταίρι είναι ένας τρόπος να δείξει κανείς την αγάπη του. Μάλιστα, αποτελεί μια απ’ τις πιο σπάνιες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος το ν’ αφήσει κάποιος κάτι πίσω ή στην άκρη, ώστε να βάλει εσένα προτεραιότητα. Και όταν μιλάμε για χρόνο δεν εννοούμε απλώς να βρίσκεσαι στον περιβάλλοντα χώρο και το ταίρι να ασχολείται με κάτι άλλο ή να έχετε βγει σε κοινή παρέα. Εννοούμε πως υπάρχουν όντως ώρες που άτομα κλείνουν τηλεοράσεις, κινητά, απομακρύνονται από τρίτους και ο σύντροφός τους βρίσκεται στο επίκεντρο. Για να το πετύχετε αυτό μπορεί να βγείτε οι δυο σας έναν περίπατο ή για φαγητό, να μιλήσετε κοιτάζοντας απλώς ο ένας τον άλλο.

 

5. Ένα χάδι κάποιες φορές αρκεί

Πώς νιώθετε όταν ο σύντροφός σας επιλέγει να σας δείξει την τρυφερότητά του μέσω του αγγίγματος; Η φυσική επαφή είναι από μόνη της μια γλώσσα της αγάπης. Μια αγκαλιά μπορεί να προσφέρει σιγουριά κι ένα αίσθημα υποστήριξης για όσα θα προσπαθήσετε να καταφέρετε. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου όταν την επιλέξετε είναι ο τρόπος προσέγγισης. Αφουγκραζόμαστε τον σύντροφό μας και προσαρμόζουμε κάθε κίνηση, ώστε να καταφέρουμε μεγαλύτερο δέσιμο κι όχι χάσμα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα θέματα.

 

Βρείτε τη δική σας γλώσσα της αγάπης και μιλήστε στο ταίρι σε αυτή. Προσαρμόστε τη στον χαρακτήρα σας, στα μέτρα και τα σταθμά σας! Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην αγάπη, γι’ αυτό και πάντα θα βρίσκουμε τον τρόπο να την εκδηλώσουμε. Όποιο μέσο κι αν επιλέξεις να εκφραστείς, κάνε μια κίνηση ματ, ώστε να είναι μοναδική εμπειρία για το ταίρι σου. Ίσως οι στιγμές αυτές να σας μείνουν αξέχαστες και να επισφραγίσουν μια σχέση χρόνων!

Συντάκτης: Νίνα Λυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.