rthrhrh

Χημεία κι έλξη: δύο θεμέλια του ερωτισμού που έρχονται να παραδώσουν τη σκυτάλη τους στο κομμάτι της απόλαυσης. Σε μια πιο αφηρημένη εκδοχή της και παραλλαγή, βρίσκεται η αλχημεία, μια σειρά αρχαίων πρακτικών γνώσεων κι ερευνών που έθεσε βάσεις για πειραματικές πρακτικές σε θέματα που απασχολούσαν τον άνθρωπο. Ήταν από τις τεχνικές που στιγμάτιζε όποιον την εφάρμοζε, καθώς θεωρούνταν μέθοδος μη ηθική κι επιλήψιμη. Όποιος «έμπλεκε» μαζί της, έλεγαν ότι θα έβρισκε το ελιξίριο της ζωής κι είχε χαρακτήρα μυστικιστικό.

Ενδεχομένως, για την ίδια τεχνική μιλάμε και σήμερα όταν αναφερόμαστε στην ερωτική χημεία. Αυτής της άνομης μεσαιωνικής απόπειρας να γνωρίσουμε την υπέρτατη ηδονή. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός της ξηρασίας που επικρατεί στο κυνήγι του ερωτισμού! Ας υποθέσουμε ότι αναγνωρίζεται κι εφαρμόζεται η ερωτική χημεία με τον γνωστό τρόπο που όλοι πιστεύουμε. Έξαψη, μούδιασμα, καρδιακοί παλμοί κι ούτω καθεξής. Μετέπειτα, γνωριμία- φλερτ-επαφή- σχέση. Κι έδεσε το γλυκό. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά συμβαίνουν με το σταγονόμετρο;

Η έλξη απούσα, η ενέργεια για νέα προσπάθεια μειωμένη και η ευφορία για ανάδειξη μηδενική. Ποιος όμως τα παρατά τόσο εύκολα, σε ένα παιχνίδι πολλών επιπέδων με πολλά υποσχόμενα κέρδη; Μήπως σε αυτό το παιχνίδι δε χρειάζονται μόνο λόγια, αλλά πράξεις; Με τους 5 επόμενους τρόπους ίσως καταφέρεις να μείνεις λίγο ακόμη στη σκυτάλη της ερωτικής χημείας και να βρεθείς με προβάδισμα στον «αγώνα δρόμου».

 

 

 

 

1. Πόνταρε στον άσσο των αισθήσεων

Οι αισθήσεις μας έχουν το γνώρισμα της αποτύπωσης των όσων μάς συμβαίνουν. Καταγράφουν κάθε αλλαγή στο σύστημά τους. Φαντάσου να έχεις μια τέτοια δυνατότητα στα χέρια σου και να καταφέρεις να βρεις την έξοδο στον λαβύρινθο! Επικεντρώσου στη χρήση της κάθε αίσθησης. Με την αφή αποκρυπτογραφείς κάθε «ψηφιδωτό». Προσπάθησε να είναι απαλή, με νόημα το κάθε άγγιγμα, να υπάρχει λόγος δηλαδή και στόχος σωστός για να έρθετε κοντά. Αντίστοιχα και με την όραση. Άσε τα βλέμματα να μιλήσουν. Εκφράσου ελεύθερα αλλά συγχρόνως διακριτικά. Μην καρφώνεις το βλέμμα σου σαν αρπακτικό. Σκέψου το ενδεχόμενο το βλέμμα σου να ακολουθεί γλείφοντας τη γραμμή του λόγου σου. Φαντάσου όπως η μουσική διαπερνά το σώμα σου σαν χάδι, έτσι κι η ματιά σου όταν συναντά τον αποδέκτη της.

 

2. Άσε και κάτι κρυφό, κάτι να αναρωτιέται

Μην τά φανερώνεις όλα με το καλημέρα! Αν θες να σε γνωρίσει με την πρώτη και να φανείς ειλικρινής καλά κάνεις, είναι και το πιο σωστό. Σκέψου όμως να αφήνεις και στον τρόπο που εκφράζεσαι και λίγο μυστήριο. Όπως λέμε «και ναι, και όχι κι έτσι και γιουβέτσι». Δεν εννοούμε να φανείς σαλταρισμένος, ούτε διαταραγμένη προσωπικότητα. Πιο πολύ να περάσεις εσκεμμένα προτάσεις και συζητήσεις, που δύσκολα μπορεί να απαντήσει και να βγάλει από το μυαλό του, αν εσύ δε θελήσεις να ξεκαθαρίσεις δίνοντας το κάτι παραπάνω.

 

3. Μην προσφέρεις «δώρο-άδωρον»

Απόφευγε να χαριτολογείς εσκεμμένα τα λάθη. Δώσε βάση σε λεπτομέρειες. Με το να πυρπολείς το ταίρι σου με άσκοπες πληροφορίες και να τό κάνεις να τρέχει για τα καπρίτσια σου, μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα θα καταφέρεις. Η ερωτική χημεία θέλει και τη δομή της. Θέλει καλά υλικά στοιχεία. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις που λένε. Αν σκοπεύεις όντως να δόσεις το okay να προχωρήσει στα ενδότερα, φτιάξε και το ανάλογο κλίμα. Για παράδειγμα, σε μια βραδιά που έχετε κανονίσει ταινία και πάνω στην κουβέντα σας έχετε αναφερθεί και σε πιο πικάντικες σκέψεις, φρόντισε να έχεις την ανάλογη ατμόσφαιρα και φυσικά την ανάλογη προσέγγιση. Συνήθως πάνω στο ερωτικό παιχνίδι, λέμε και κάτι παραπάνω κι ενώ είναι φυσικό και να τό πράξουμε, τό ξεχνάμε. Αυτό το τέχνασμα είναι και το πιο μοιραίο λάθος. Ό,τι υπόσχεσαι μην το ξεχνάς. Και η ερωτική χημεία θέλει την ειλικρίνειά της.

 

4. Σκέψου κι εσένα

Ναι, αυτό που κατάλαβες. Πώς γίνεται να έχεις ερωτική χημεία, όταν ξεχνάς το πιο βασικό; Εσένα! Ξεκίνα με την περιποίησή σου, με την εικόνα σου. Βάλε ό,τι σε κάνει να αποπνέεις άνεση κι όχι τόσο σεξαπίλ. Ξέχνα την παγίδα που σε κάνει να φαίνεσαι σαν πορσελάνινη κούκλα. «Σπάσε» ως χαρακτήρας, νιώσε άνετα, όπως όταν γνωρίζεις πρώτη φορά τυχαία έναν νέο φίλο. Όταν χαμογελάς δείχνεις αυτομάτως θετικός χαρακτήρας, διασκεδαστική και μαγνητική προσωπικότητα. Επιπλέον, το χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, κάνει την ατμόσφαιρα πιο μαλακή και οικεία. Προσπάθησε να συνδέσεις την ερωτική έλξη με την παιδικότητά σου, την ανεμελιά που λίγο πολύ όλοι έχουμε. Θα δεις ότι θα χαροποιήσεις κι εσύ τον εαυτό σου, μ’ αυτή την στάση σου. Ουσιαστικά σπάζοντας τον πάγο της αμηχανίας, ενστικτωδώς σπας κι ένα εμπόδιο μεταγενέστερο, αυτό της στασιμότητας στην εξέλιξή σας. Με το να φερθείς άνετος με όσα βιώνεις και πράττεις θα εμπνεύσεις το ίδιο και στον ενδιαφερόμενο.

 

5. Άσε χώρο- δώσε χρόνο 

Το φλερτ μεταξύ σας έχει αρχίσει. Είτε καταφέρεις να κρατήσεις τη χημεία, είτε έστω να την πυροδοτήσεις, θα πρέπει να θυμάσαι πως ό,τι και να έχει συμβεί μεταξύ σας και στραβή να έχει παιχτεί, μπορείς να το σώσεις την τελευταία στιγμή. Αν αντιληφθείς αδιέξοδο, λήξε έξυπνα και ήπια την κουβέντα σας, λέγοντας πως νιώθεις κουρασμένος ή πεινασμένος και γύρνα τη συζήτηση στον προγραμματισμό της νέας σας συνάντησης. Το ίδιο κι αν δεις αμηχανία πάνω στην ερωτική σας έλξη. Κάνε ένα μικρό τέχνασμα, ένα μικρό πείραγμα που θα σε κάνει να λήξεις την άτυχη στιγμή. Θέλεις σίγουρα να υπάρξει η πρόθεση να σε ξαναδεί. Όταν φλερτάρεις για πολύ, πιθανό να μαλακώσεις τη χημεία μεταξύ σας, να τήν κάνεις να φθαρεί. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και σίγουρα και τα πολλά χαριτολογήματα μεταξύ σας. Άσε τα πολλά υποσχόμενα για τις επόμενες στιγμές σας.

 

Το ερωτικό παιχνίδι θέλει να το ζεις. Τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις αν δεν το απολαμβάνεις και λίγο! Θέλει χρόνο και μαεστρία η συνταγή της έλξης. Δεν έρχεται πάντα μόνη της. Χρειάζεται να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε στάδιο κάνει τον κύκλο του. Πριν περάσεις με επιτυχία στην επόμενη πίστα, φρόντισε να έχεις βάλει γερά θεμέλια που θα σε ακολουθήσουν.

Συντάκτης: Κατερίνα Καλυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου