dfngbdgnh

Ε ρε και να ερχόταν η στιγμή που θα μιλούσε σε άπαντες η καρδιά κι όχι το μυαλό. Θα γνωρίζαμε πως όλοι μιλάνε με αγνότητα, δε θα υπήρχαν δεύτερες επιλογές, ένας χτύπος παραπάνω της καρδιάς- ένα συναίσθημα αληθινό για μας.

Κάτι αντίστοιχο και ταυτόχρονα μπερδεμένο συμβαίνει και σε κάποιον που ενώ περνά καλά με το ταίρι του και του δίνουν να καταλάβει στο κρεβάτι κι ως εκεί, ξαφνικά συνειδητοποιεί πως αρχίζει και νιώθει περισσότερα. Περνούν δεύτερες σκέψεις, συμβαίνουν πολύωρες αναζητήσεις στα σόσιαλ, ματιές. Θα λέγαμε καταστάσεις απ’ αυτές που χαλάνε σπίτια και μάλιστα ολοκληρωτικά.

 

 

Η ερωτική πράξη δε σημαίνει για όλους το ίδιο, δε βιώνεται απ’ όλους το ίδιο και προφανώς δεν ερμηνεύεται απ’ όλους το ίδιο. Μπορεί εσύ να κοιτάς στα μάτια και να γίνεσαι κομμάτια και το ταίρι σου να σε κοιτά κι απλώς να βλέπει μια ωραία ξεπέτα διαρκείας. Οπότε το πιο ορθό στην παρούσα φάση είναι να μιλήσεις. Κι αν δε θέλεις να το κάνεις με τη μορφή μιας κλασικής εξομολόγησης, μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών σας, όταν είστε ακόμη στα φιλιά. «Μ’ αρέσεις, σε θέλω πιο πολύ απ’ όσο φαντάζεσαι» ή όπως αλλιώς σου βγει. Έτσι θα δώσεις το μήνυμά σου κι ανάλογα θα πάρεις αυτό που σκέφτεται και νιώθει ο άλλος. Σίγουρα θα ήταν καλό να συνεχιστεί και μετά η συζήτηση, πάντα με γνώμονα και τον σεβασμό και τον δύο, γιατί πρωτίστως για να κάνετε ό,τι κάνετε, ο ένας συνδέεται με τον άλλον και δε θες να πληγωθεί κανείς σας. Άσε που είστε στην αρχή κι εσύ ήδη καίγεσαι και δε θες με τίποτα να χαλάσει αυτό που σας φέρνει κοντά.

Εννοείται πως πέρα από το συναίσθημά σου, που εκείνη την ώρα κυριαρχεί, δεν είναι σωστό να ξεχνάς πως ξεκινήσατε από την καθαρή έλξη, που σαφώς μπορεί να διαμορφωθεί και ν’ αναπτυχθεί. Σε πρώτη φάση, άλλαξε τον τρόπο που αγγίζεις. Σίγουρα μέχρι τώρα είχατε άλλου είδους χημεία. Τα κορμιά σας χόρευαν σε ρυθμό λατίνου και διαθέσεις καμπαρέ. Εφόσον η καρδιά σου μιλάει με άλλη γλώσσα πλέον, έτσι κι εσύ θα φροντίσεις οι κινήσεις σου να περάσουν μήνυμα πιο ρομαντικό. Κανείς δεν μπορεί να μην καταλάβει την αλλαγή ενός αγγίγματος, το αίσθημα της τρυφερότητας και της ζεστασιάς. Φανέρωσε τον ερωτισμό σου και μείνε πάντα ο εαυτός σου.

Μην εθελοτυφλείς όμως. Είναι όλα έτσι όπως τα αισθάνεσαι ή μήπως ερμήνευσες λάθος σημάδια; Μήπως αυτή η έλξη οφείλεται σε κάτι άλλο; Πολλές φορές θέλουμε να νιώσουμε κάτι περισσότερο επειδή βαρεθήκαμε τόσο καιρό μόνοι μας. Από την άλλη, χρειάζεται και το αυτοπαραμύθιασμα όμως μην πέσεις στην παγίδα να βλέπεις το ταίρι σου ως απωθημένο. Τότε σοβαρά, είναι καλύτερα ν’ αρχίσεις να απομακρύνεσαι. Το αρχικό συναίσθημα ίσως είναι κι αποτέλεσμα πλάνης. Ό,τι αισθάνεσαι δεν είναι απίθανο να μετατραπεί σε διεκδίκηση στενών ορίων και να ρισκάρεις ό,τι έχεις καταφέρει ως τώρα. Θα χάσεις κάθε περιθώριο να μάθεις αν αισθάνεται το ίδιο! Επιπλέον, η σχέση θα γίνει δυσλειτουργική. Τέλος, η όλη ιστορία θα αρχίσει να κορυφώνεται με αμφισημία στα μηνύματα που μεταδίδετε ο ένας στον άλλον και θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Υπάρχει μια οικειότητα, θέλοντας και μη. Όλο και κάποια κουβέντα θα έχετε κάνει ή κάτι παραπάνω θα έχετε πει, όλο και κάποιο αστειάκι θα σας έφερε πιο κοντά. Το ότι ξεκαθαρίστηκε από την αρχή ο πρόλογος, δε σημαίνει πως ο επίλογος δεν μπορεί να γραφτεί αλλιώς. Τι κι αν μιλήσατε για casual σχέση, όταν τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζονται τη στιγμή που βιώνονται, είναι δώρον άδωρον να συνεχιστεί ως έχει η κατάσταση. Εκεί είναι που πληγώνεστε κι οι δύο.

Αν είναι να είστε μαζί θα είστε, αν όχι ίσως βρεθεί μια μέση λύση που να ικανοποιεί και τους δύο. Αν δεν καταλήξει πουθενά; Ε, τότε δεν ήταν για σας το νέο σενάριο και καλώς έληξε νωρίτερα χωρίς να χαλάσετε τις καρδιές σας. Η καρδιά, αν μπορούσε να σκεφτεί, θα σταματούσε, οπότε θέλει να της βάζουμε εμείς φρένο πού και πού.

Συντάκτης: Νίνα Λυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου