Όποιος ψάχνει, στο τέλος κάτι βρίσκει και μία απάντηση θα λάβει. Κι ενώ μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και μία νέα θα ξεκινήσει, μυστικό που παύει να το ξέρει μόνο ένας, δεν είναι μυστικό. Όσες φορές κι αν διαγράψεις το ιστορικό από τις μηχανές αναζήτησής σου, τα στοιχεία πέρασαν και καταγράφηκαν. Και ήρθε η στιγμή για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2019, έτσι όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν απ’ την Google, σε μία σειρά καταλόγων.

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις. Χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων η φετινή. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες φέρνουν στην κορυφή κάτι, πιο μουσικό.

1. Eurovision. Φώτα, μουσική και ένας διαγωνισμός τραγουδιού που κρύβει πάντοτε τις εκπλήξεις του. Κατερίνα Ντούσκα για την Ελλάδα και Τάμτα για την Κύπρο. Μία λάμψη πάνω απ’ το Ισραήλ και ένα ταξίδι ανάμεσα στην Ευρώπη είναι αρκετά για την πρωτιά.

2. Πού ψηφίζω. Ελπίζω να μην ψάχνεις ακόμα. Οι εκλογές τελείωσαν. Αλλά σε περίπτωση που διαπίστωσες κάποιο λάθος, σε παρακαλώ, να επικοινωνήσεις με το Δήμο σου. Μη τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή.

3. Σεισμός. Ταρακουνηθήκαμε αρκετά εφέτος. Όχι μόνο λόγω σεισμών. Αλλά ο σεισμός τον Ιούλιο, των 5,1 ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα, ήταν ο λόγος που βρίσκεται στη θέση αυτή.

4. Power of love. Η δύναμη της αγάπης. Τα λόγια εδώ είναι περιττά. Τα υπόλοιπα παρακάτω.

5. Ευρωεκλογές. Enough. Πόσες εκλογικές αναμετρήσεις ν’ αντέξεις μέσα σ’ ένα χρόνο και πόσες απαντήσεις πρέπει να καλύψει το διαδίκτυο για ένα εκλογικό σύστημα που βασίζεται σε απλή αναλογική; Εκτός αν ενδιαφέρεσαι να είσαι υποψήφιος. Γιατί πολλά είδαν τα μάτια μας.

Αθλητικά. Λαός του πάθους και χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Και το διαδίκτυο πήρε φωτιά στην κατηγορία αυτή.

1. Paok TV. Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2019 ο ΠΑΟΚ και κάθε φίλαθλος σταθερός στην οθόνη για κάθε αγώνα του και στιγμή. Γιατί πέρα απ’ το live θέλεις και μία επανάληψη για να το ξαναζήσεις.

2. Copa America. Κάθε φίλαθλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξέρει κάθε αποτέλεσμα και εξέλιξη της κυριότερης διοργάνωσης των εθνικών ομάδων στον κόσμο. Γιατί αν είσαι αδιάβαστος, δε συγχωρείσαι.

3. Wimbledon. Το παλαιότερο πρωτάθλημα στην αντισφαίριση κάνει την εμφάνισή του στις μηχανές αναζήτησής σου. Και δικαιολογημένα. Άγνωστο για τους περισσότερους, αλλά μία νίκη σ’ αυτό, μπορεί και μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες.

4. Κατάταξη Πρωταθλήματος Ελλάδος. Δεν ξέρεις σε ποια θέση είναι η ομάδα σου; Ή ποιες θέσεις είχε μέχρι τώρα; Μετεξεταστέος. Και το λιγότερο είναι ντροπή. Συνέχισε το ψάξιμο και έλα πάλι του χρόνου.

5. Fiba World Cup. Και μπασκετάκι στα πέντε πρώτα. Το δικαιούται. Γιατί με τόσο ποδόσφαιρο κοντέψαμε να χάσουμε το στοίχημα.

Διασημότητες. Υπόθεση αντρική η συγκεκριμένη κατηγορία και μία γυναίκα, η οποία αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

1. Στέφανος Τσιτσιπάς. Νέος, ωραίος και φυσικά χρυσός. Επομένως έχει κάθε λόγο να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Είναι ο πρώτος Έλληνας στους 100 καλύτερους τενίστες του κόσμου και 6ος στην παγκόσμια κατάταξη. Φυσικά, ξεπέρασε και τον “Mama”.

2. Sin Boy. Μέσα απ’ τα τραγούδια του γνωρίσαμε το trat και trop. Και φυσικά μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κι αν ακόμα αναρωτιέσαι και ψάχνεις να μάθεις ποιος είναι, συνέχισε το ψάξιμο. Κάπου θα υπάρχει μία απάντηση.

3. Joaquin Phoenix. Ή αλλιώς Joker για το 2019. Και να φλερτάρει μ’ ένα Όσκαρ, εσύ φλέρταρες με την ερμηνεία του. Και θέλησες να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν.

4. Αντίνοος Αλμπάνης. Πέρα από μαθήματα υποκριτής, έδωσε κι ένα μάθημα ζωής. Μία μάχη με τον καρκίνο και μία δυνατή προσωπικότητα.

5. Τζένη Μπαλατσινού. Λαμπερή και εκθαμβωτική. Αλλά αυτή η αναζήτησή σου -αν μου επιτρέπεις- έκρυβε κοινωνικό ενδιαφέρον. Ένας λαμπερός γάμος που έψαξες να δεις και φυσικά στεναχωριέσαι που δεν ήσουν καλεσμένος.

Ερωτήσεις «Τι είναι». Σου έμεινε από μικρό παιδί αυτή η ερώτηση. Ευτυχώς τώρα που δε χρειάζεται να ζαλίσεις κανένα.

1. Τι είναι το mensa. Μάλιστα. Κι ενώ έχουν μετρηθεί τα πάντα πάνω μας, τελευταίο έμεινε το ποσοστό του Δείκτη Νοημοσύνης και ποιος φυσικά είναι αυτός ο οργανισμός που θα σε βοηθήσει στην αναγνώρισή του.

2. Τι είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Λογικό και αναμενόμενο για τις πρώτες θέσεις. Η αλήθεια είναι ότι απάντηση δύσκολα θα πάρεις. Τα πολλά λόγια είναι περιττά.

3. Τι είναι το κουλί. Φρέσκια σάλτσα είναι. Πού πήγε το μυαλό σου; Το άκουσες σε γνωστό ριάλιτι και είπες να το ψάξεις, γιατί κάτι άλλο ήρθε στο μυαλό σου. Ντροπή.

4. Τι είναι το crp. Οι αιματολογικές εξετάσεις πήγαν σύννεφο. Κι οι λοιμωξούλες επίσης. Για να προσέχουμε περισσότερο το 2020.

5. Τι είναι διφθερίτιδα. Ξεχασμένη μέσα στα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έφερε αναστάτωση το Νοέμβριο που μας πέρασε. Εμβολιασμός και πρόληψη πέφτουν στο τραπέζι μπροστά σ’ ένα δυσάρεστο γεγονός. Και ο φόβος οδηγεί σε αναζήτηση και είναι απαραίτητος πολλές φορές για να προφυλάξει.

Συνταγές. Γιατί ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι. Γιατί αν θες να είσαι master στην κουζίνα πρέπει να ψάξεις για να κάνεις τη διαφορά.

1. Γαριδομακαρονάδα. Γιατί το μακαρόνι αν δεν al dente η γαρίδα δε βολεύεται. Οικονομική κρίση απ’ τη μία, αλλά και την πολυτέλεια τη θέλουμε. Τις γαρίδες πρέπει να λυπηθούμε.

2. Φανουρόπιτα. Ψάξε-ψάξε δε θα το βρεις. Γι’ αυτό βρες τη σωστή συνταγή για μία φανουρόπιτα μήπως και στη φανερώσει. Χαμένα λεφτά πάντως μην περιμένεις. Φαγώθηκαν από αλλού.

3. Γιουβαρλάκια. Μην αναρωτιέσαι γιατί. Το θέμα είναι στο αυγολέμονο. Εκεί χάνεται το παιχνίδι και εκεί κρύβεται το μυστικό.

4. Λαγάνα. Είπες να τη φτιάξεις μόνος σου φέτος. Και καλά έκανες. Για το αποτέλεσμα ποιος θα μας ενημερώσει;

5. Ταραμάς. Το ρίξατε Καθαρά Δευτέρα στην αναζήτηση απ’ ότι φαίνεται. Τον χαλβά όμως τον αφήστε απ’ έξω. Πουθενά στις προτιμήσεις.

Τηλεοπτικές Εκπομπές. Θέλει η ζωή σου και λίγο ρομάντζο. Λίγο έρωτα και μαγεία. Με άγριους θεούς, φτερωτές μέλισσες και μία δόση από Rock.

1. Power of love. Και μία αγάπη που αναζητάει τη δύναμή της μέσα σ’ ένα σπίτι. Οι αδύναμοι έχασαν. Κάποιος κέρδισε. Το έψαξες και απ’ ότι φάνηκε πολύ. Το θέμα είναι εσύ τι βρήκες;

2. Άγριες μέλισσες. Αγριεμένα πράγματα μέσα από μία σειρά δραματικών εξελίξεων σε καθήλωσαν μπροστά στη μικρή οθόνη. Αλλά επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, ήθελες να ξέρεις κάθε λεπτομέρεια.

3. Έρωτας μετά. Μετά από τι; Αυτό αναζητάς; Παρελθόν και μέλλον συγκρούονται μέσα σε μία σειρά και εσύ προσπαθείς να βρεις τις απαντήσεις.

4. My Style Rocks. Πώς φαίνεται ότι η μόδα είναι ένα στοιχείο που μαγεύει. Αν βάλεις και λίγη κριτική, νεύρα και μερικές δυνατές προσωπικότητες, το αποτέλεσμα δημιουργεί ενδιαφέρον.

5. Φτερωτός Θεός. Έψαξες να βρεις ποιος είναι αυτός ο Θεός. Γιατί το μυαλό σου πήγε στον πρωταγωνιστή. Τι; Όχι. Τελικά τίτλος είναι. Και μια τουρκική σαπουνόπερα χτύπησε κόκκινο στις μετρήσεις.

Αυτά για εφέτος. Άντε και του χρόνου με υγεία, έρωτες, πάθη, καλό φαγητό και λιγότερες ερωτήσεις.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.