Προκύπτουν απ’ τον πολυδιάστατο ψυχικό κόσμο του κάθε ανθρώπου, τις επιθυμίες του, τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Διαφωνίες και εντάσεις λέγονται κι έρχονται μ’ εκείνες τις αφορμές -μικρές ή μεγάλες – που οδηγούν σε συγκρούσεις.

Κάποιοι απλά δεν ανέχονται τη θέα των πεταμένων ρούχων στο πάτωμα. Άλλοι απλά βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους όταν ο σύντροφός τους αργεί να γυρίσει απ’ τη δουλειά ή απλά μιλάει ασταμάτητα στο τηλέφωνο. Άλλοι γίνονται πυρ και μανία για εκείνα τα πιάτα στον νεροχύτη και άλλοι γιατί ο αγαπημένος τους χάνεται μέσα σε μια οθόνη.

Θα μου πεις, αγάπη δίχως τσακωμό δεν έχει νοστιμάδα. Και φυσικά μια καθημερινή τριβή κι ένα μικρό καβγαδάκι -σε κάποιες περιπτώσεις- δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Όμως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες που αν αρχίσουν -θα πρέπει να ξέρεις- ότι είναι μήνυμα από το υπερπέραν πως πρέπει ν’ αρχίζεις να μαζεύεις σιγά-σιγά τα πράγματά σου, προτού βρεθείς ξαφνικά να ψάχνεις κούτες.

Ποιοι είναι επομένως αυτοί οι 7 λόγοι τσακωμού, που σου δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να σκεφτείς ότι πιθανότητα οδηγείσαι σ’ ένα χωρισμό;

 

1. Τι γίνεται με τα οικονομικά σου;

Αν ξεκινήσουν ερωτήσεις σχετικά με το πορτοφόλι σου, είναι ένα σημάδι ότι έχει σπάσει ένας βασικός κανόνας στην ισορροπία ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου. Τίποτα δε μένει κρυφό, ειδικά όταν θέλεις να κρύψεις πιθανές προσωπικές αγορές και ζήτησες δανεικά για να βγάλεις δήθεν το μήνα σου, ενώ ξέρεις ότι υπάρχουν άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Επίσης η αποφυγή στο μοίρασμα των εξόδων. Από μια απλή έξοδο μέχρι έναν κοινό λογαριασμό, δημιουργούν ερωτήματα του τύπου «μα καλά, που στο καλό τρως τα λεφτά σου»; Κι έτσι ένας καβγάς δεν αργεί να έρθει. Γι’ αυτό αν θέλεις να κρύψεις χρήματα, φρόντισε το σωστά, για τη δύσκολή στιγμή του χωρισμού.

 

2. Κινητικότητα στα social

Προτού ξεκινήσετε να μπλοκάρετε ο ένας τον άλλον στα social media, φρόντισε τη κινητικότητά σου μέσα σ’ αυτά. Περίεργα κουδουνίσματα σε περίεργες ώρες, like, φατσούλες, αιτήματα, κρυφτό με το κινητό στο μπάνιο ή σε μια γωνία στο καναπέ, ένα τυχαίο «γεια σου» στο δρόμο από έναν insta φίλο, είναι η αρχή ενός τσακωμού που κρύβει ερωτήσεις μ’ απαντήσεις που δεν έρχονται εύκολα. Δεν πάει το μυαλό πάντα στο πονηρό, αλλά το πώς θεωρεί ο καθένας ότι συμβαίνει η προδοσία είναι προσωπικό του θέμα -αυτό μην το ξεχνάς.

 

3. Ένα outfit μπορεί να προκαλέσει ζημιά

Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, θαυμάζεις τον εαυτό σου, ρίχνεις ένα αυτό-ξεμάτιασμα και κάνεις εμφάνιση. Όμως αυτό που βλέπει ο σύντροφός σου δεν αρέσει. Δεν έχει να κάνει με το πρόστυχο ή το προκλητικό αλλά με την περίσταση και πώς ο άλλος το έχει συνδυάσει στο μυαλό του σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα. Το αποτέλεσμα; Ένας καβγάς που βρίσκει τα ρούχα στο πάτωμα πεταμένα και εσάς όχι στο κρεβάτι, αλλά με μούτρα. Κι όλα αυτά, ενώ κανένα δικαίωμα δεν έχει ν’ ασχολείται με την εμφάνισή σου.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

4. Αχ αυτός ο φίλος σου

Ή καλύτερα αυτός ο φίλος ή φίλη που φαίνεται λίγο περίεργος στο ταίρι σου -ακόμα κι αν τον συνάντησε για λίγα λεπτά. Ο φίλος που θεωρεί κάποιος μια «κακή επιρροή» για τον τρόπο της ζωής του και τον επιλογών του. Κι έτσι ξεκινάει ένας καβγάς για όλα εκείνα που εσύ δε βλέπεις αλλά βλέπει ξεκάθαρα ο σύντροφός σου -και φυσικά τον κάνουν ακατάλληλο για εσένα.

 

5. Διακοπές με φίλους

Είναι ξεκάθαρο το πόσο open mind είσαι. Είναι ξεκάθαρο ότι έχεις κατανόηση και φυσικά το πόσο χαλαρός είσαι στην ιδέα ότι ο καθένας μέσα στη σχέση μπορεί να πάει έστω ένα τριήμερο διακοπές με φίλους -όπως θα ‘πρεπε. Άλλωστε μια εκδρομή δε σημαίνει και το τέλος του κόσμου, πόσο μάλλον μιας σχέσης κι εσύ είχες πάντα αυτή τη γνώμη -νόμιζες φυσικά πως συμφωνεί και το τάιρι σου. Αλήθεια; Και γιατί το πρόσωπο μεταμορφώθηκε σε πλάσμα ζήλιας με το πρώτο Post σου στα social; Βάλε μια τάξη γιατί δε σε βλέπουμε καλά.

 

6. Τι τρως;

Λίγο οι γιορτές, λίγο ο έρωτας, να τα λίγα κιλάκια παραπάνω. Κι εσύ τι θέλεις; Μια ψυχολογική υποστήριξη. Και αντ’ αυτού, να σου μπροστά σου, ένα επικριτικό τυπάκι που σου σπάει τα νεύρα σε κάθε μπουκιά που βάζεις στο στόμα σου. Να σου μπροστά ένας σύντροφος που τρώει επιδεικτικά ό,τι πιο βρώμικο κυκλοφορεί στο εμπόριο χωρίς να σέβεται την προσπάθειά σου. Και φυσικά τι κάνεις; Καβγά.

 

7. Εγώ πότε θα γίνω γονιός;

Η κουβέντα θα ξεκινήσει για το αν θα μείνετε μαζί ή όχι. Θα συνεχίσει για έναν σκύλο που ίσως θα θέλετε να πάρετε, θα προχωρήσει σε μια κοινή αβλαβή κουβέντα για το μέλλον και θα καταλήξει σ’ έναν καβγά για εκείνες τις διαφωνίες σχετικά μ’ ένα παιδί που μπορεί να ‘ρθει -χωρίς να ξέρεις αν το θέλεις πραγματικά. Κι εκεί που μια αθώα ερωτική κουβέντα θεωρείται αβλαβής, τελικά αποδεικνύεται αρκετή για να καταλάβεις πόσο διαφορετικά «θέλω» υπάρχουν.

 

Το συμπέρασμα; Κάθε ένα απ΄τα παραπάνω σημάδια μπορούν να θεωρηθούν αρνητικά -αν και δεν είναι πάντα έτσι. Γιατί; Σου δείχνουν όλα εκείνα που χρειάζεται για να καταλάβεις για το ποιος άνθρωπος είναι ιδανικός γι’ εσένα. Ποιος άνθρωπος σε δέχεται γι’ αυτό που είσαι χωρίς να θέλει να σ’ αλλάξει. Ποιος άνθρωπος σ’ αγαπάει αληθινά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου