Μερικές φορές ένας έρωτας για να μπορέσει να πάει μπροστά, χρειάζεται να κρύβει λίγη ουτοπία. Να κρύβει μέσα του ένα μύθο και μια φαντασία που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα. Να κρύβει έναν ευσεβή πόθο, ακόμα κι αν αυτός ο πόθος δεν εκπληρωθεί ποτέ. Να κρύβει μία αγάπη και τη δύναμη να φτάσει μια φιλία, μια γνωριμία ή ακόμα και κάτι περαστικό, στο επόμενο ερωτικό επίπεδο.

Κι έρχεται η στιγμή που ο έρωτας βρίσκεσαι μπροστά σε κάτι που λίγο πολύ όλοι έχουν βρεθεί. Μπορεί στιγμιαία σαν ρομαντική ψευδαίσθηση ή τυχαία σαν ερωτική φαντασίωση. Κι αυτό είναι το ερωτικό “wishful thinking”. Είναι η ερωτική σκέψη -χωρίς απαραίτητα να περιλαμβάνει το κρεβάτι- με κάποιον που είδες τυχαία στο λεωφορείο, μ’ έναν υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ, μ’ έναν γείτονά, με τον υπάλληλο απ’ τον φούρνο, ή το παιδί που φέρνει το αγαπημένο σου delivery, αλλά και με κάποιον που γνωρίζεις χρόνια και ξαφνικά το βλέμμα σου απέναντί του άλλαξε.

 

 

Και ξαφνικά βρίσκεσαι μέσα σ’ ένα αστικό να κάνεις βόλτες μες στην πόλη, να φυλάς καραούλι στη γειτονιά, να παραγγέλνεις delivery χωρίς προηγούμενο, να έχεις δοκιμάσει ό,τι ψωμί υπάρχει και παράλληλα να κάνεις όνειρα κι όμορφες σκέψεις γι’ αυτήν τη σχέση που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου -αλλά απέχει ακόμα πολύ απ’ την πραγματικότητά σου. Σκέψεις με δόσεις φαντασίας που έχουν αγάπη, έρωτα, αγκαλιές κι ιδανικά πλασμένες στιγμές.

Και κάπου εδώ φτάνουμε σ’ έναν ευσεβή πόθο ή αλλιώς wishful thinking. Ο έρωτας γίνεται περισσότερο μια μορφή φαντασίας παρά γεγονότων κι αναφορών, μένει στην επιθυμία. Μαζί μ’αυτόν τον έρωτα, ζουν όλα εκείνα τα θετικά γνωρίσματα που πιστεύεις ότι το πρόσωπο έχει. Υπερεκτίμηση ενός ρομαντικού ενδιαφέροντος απ’ τη μία κι απ’ την άλλη ελπίδα μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Κι αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνει αυτό; Το να έχεις συναισθήματα για κάποιον, μπορεί να διαστρεβλώσει τις αντιλήψεις σου και τα πιστεύω σου. Και ναι, αυτό το είδος λανθασμένης αντίληψης μπορεί να φαίνεται κάπως δυσλειτουργικό. Όμως σου δίνει κουράγιο να κυνηγήσεις τον άνθρωπο που πραγματικά σε ενδιαφέρει, ακόμα κι αν πλησιάζεις σε απόρριψη. Άλλωστε στο χέρι σου είναι ν’  ανακαλύψεις αν υπάρχει ενδιαφέρον και να κάνεις το όνειρο, πραγματικότητα.

Και θέλω αυτήν τη στιγμή να έρθω και να ψιθυρίσω στο αυτί σου πως πρέπει ν’ ακούσεις την καρδιά σου. Αυτά που λένε τα αισθήματά σου. Να μιλήσεις γι’ αυτά που νιώθεις κι ας μην πάρεις πίσω καμία θετική ανταπόκριση. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πενήντα-πενήντα το αποτέλεσμα κι ένας καφές που ακόμα και στην πίκρα του, κάτι θετικό θα φέρει. Άλλωστε αν θέλεις να έρθεις κοντά σε κάποιον άνθρωπο που σκέφτεσαι συνέχεια, ο μόνος τρόπος να το κάνεις, είναι να το προσπαθήσεις.

Ν’ ανταλλάξεις μια κουβέντα, να βρεις ένα τρόπο να περάσεις χρόνο μαζί του, να του δώσεις να καταλάβει ότι τον σκέφτεσαι. Μη διστάσεις ακόμα και στη μεγάλη ντροπή σου να του δώσεις ένα στοιχείο σου, ακόμα κι αν αυτό είναι το τηλέφωνό σου. Άφησε στην άκρη τα social. Μπερδεύουν πολύ την κατάσταση και σε οδηγούν σε μια ανάλωση χωρίς να βγάζεις άκρη. Μη μένεις στη σκέψη και στη φαντασία, μην ασχολείσαι μ’ ερωτήματα, σκέψεις ή πεποιθήσεις που δεν είναι πραγματικές και μπες κατευθείαν στο παιχνίδι.

Άλλωστε, οι σχέσεις όταν είναι υγιείς ανταλλάσσουν πληροφορίες κι εμπειρίες. Αφιερώνουν χρόνο σε ανθρώπους που τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα κι ενέργειες κι αφήνουν στην άκρη τα ιδανικά που έπλασαν -αυτά που θα τους απογοητεύσουν.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου