questons

Σκέψου πως θα ήταν εάν ο έρωτας σε κάθε ραντεβού επαναλαμβανόταν – ίδιες ερωτήσεις, παρόμοια στέκια, με μόνη διαφορά την αλλαγή προσώπων- δε θα τα βαριόσουν κάποια στιγμή; Τα ραντεβού είναι η πρώτη επαφή ρεαλιστικής γνωριμίας που έχεις με κάποιον που φλερτάρεις. Είναι μια ιδανική ευκαιρία να δεις εάν θα ήθελες να προχωρήσεις σε δεύτερο ραντεβού ή εάν θα ήθελες ν’ αποχωρήσεις ήδη κι από το πρώτο. Ένας ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να βγει όσα ραντεβού θέλει, με όσα άτομα θέλει έως ότου να νιώσει ο ίδιος πως βρέθηκε στον δρόμο του ιδανικού πρώτου ραντεβού.

Οι περισσότεροι σύντροφοι λίγο πριν βγουν για φαγητό ή ένα ποτό με κάποιον έχουν έρθει ήδη σε μια μικρή επικοινωνία μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων ή τηλεπικοινωνίας που σημαίνει ότι σε εκείνο το χρονικό περιθώριο υπήρξε χώρος για συλλογή πληροφοριών.
Μιας και αντιλαμβάνομαι πως ακόμη κι εσύ ο ίδιος βαριέσαι να θέσεις αλλά και να δεχτείς παρόμοιες ερωτήσεις, παρακάτω θα βρεις μια μικρή λίστα με 5 διαφορετικές ερωτήσεις που μπορείς να ρωτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας του ραντεβού.

 

1. Μη ρωτήσεις το ραντεβού σου ποια είναι η αγαπημένη του ταινία, ρώτησε γιατί

Όταν θέτεις την ερώτηση με αρχή τη λέξη «ποια» τότε είναι αναμφισβήτητο ότι θα λάβεις μια σύντομη απάντηση ή έναν τίτλο. Ο λόγος που θέτεις το «γιατί» είναι επειδή στην απάντηση του άλλου ανθρώπου κρύβονται επιχειρήματα και εμφανίζονται τα συναισθήματα που η συγκεκριμένη ταινία του ξύπνησε. Είναι όμορφο να βλέπεις τον άλλον να αναλύει με ευκολία και πάθος το γιατί κάτι του άρεσε και να καταλαβαίνεις πως έχει διάθεση να απαντήσει. Φυσικά έτσι μαθαίνεις τα γούστα του, μερικές ιδέες, κάποια κοινά σας ίσως.

 

 

2. Αντί να ρωτήσεις για το παρελθόν, ρώτα πώς σκέφτεται τη ζωή σε 5-10 χρόνια

Και ποιος δεν έχει σκεφτεί πώς θα ήταν ιδανικά για εκείνον το μέλλον; Και ποσό κουραστικές είναι αντίθετα οι συζητήσεις που πρέπει να γυρίσεις τον χρόνο πίσω για να απαντήσεις; Εάν κάποιος θέλει να μιλήσει για κάτι που σχετίζεται με το παρελθόν τότε μπορεί να το αναφέρει μόνος του, εσύ δεν έχεις παρά μόνο να κοιτάξεις στο μέλλον και να ρίξεις ερωτήσεις με όραμα αλλά και όρεξη. Άλλωστε το μέλλον παραμονεύει στη στροφή, το παρελθόν έχει ήδη στρίψει σε προηγούμενες στροφές.

 

3. «Ποιο είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που έχεις κάνει κι αισθάνεσαι όμορφα για αυτό;»

Η συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται λιγάκι σε αντίθεση με τη δεύτερη. Η ερώτηση αυτή είναι ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν, όμως είναι κάτι που θ’ αγγίξει ξανά τα θετικά συναισθήματα του άλλου και θα τον κάνει να αισθανθεί σημαντικός. Είναι όμορφο να ακούμε από τους συντρόφους μας -ακόμη και τους πιθανούς- τους λόγους για τους οποίους νιώθουν υπερήφανοι για τον εαυτό τους κι είναι εξίσου όμορφο να μαθαίνουμε από αυτούς και τις εμπειρίες τους. Να μοιραζόμαστε μαζί τους τις δικές μας και να χαιρόμαστε με τη χαρά και των δύο.

 

4. «Εάν είχες την ευκαιρία με ένα κλικ να αλλάξεις κάτι στη φάση που είσαι, ποιο θα ήταν αυτό;»

Το θετικό μ΄ αυτήν την ερώτηση είναι ότι θα σου προσφέρει πολλές πληροφορίες και ταυτόχρονα δεν είναι αδιάκριτη. Ένα ραντεβού δε σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι αδιάκριτος. Όποτε οι ερωτήσεις που θέτεις θα πρέπει να είναι γενικές κι αιωρούμενες. Εάν συζητήσεις για το τι  απασχολεί τον άλλον αυτήν τη στιγμή στη ζωή του, μπορεί να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Εάν όμως, τον ρωτήσεις γενικά θα μπορούσε να σου αναφέρει κάτι πιο σημαντικό, ίσως κάτι που να μη γνώριζες και να μην περίμενες. Έχει το πλεονέκτημα να πάει την ερώτηση εκεί που θέλει και να δώσει ταυτόχρονα μια έτοιμη απάντηση.

 

5. «Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σ’ ολόκληρο τον πλανήτη;» αντί για «πού έχεις ταξιδέψει; Πού σου αρέσει να πίνεις τον καφέ σου;»

Μία ερώτηση που μπορείς να την κατευθύνεις εσύ ο ίδιος όπως πραγματικά θέλεις. Η ερώτηση είναι τόσο γενική που θα μπορούσες επίσης να πεις τα πάντα. Για καφέ, για διακοπές, για φαγητό, το μέρος που νιώθεις πραγματικά ο εαυτός σου ή το σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο χωριό. Όλοι έχουν ένα τέτοιο μέρος, μια γωνία μες στην καρδιά τους που υπάρχει μόνο για εκείνο, αυτό που αποκαλούν «σπίτι». Είναι θετική η ερώτηση και εάν ενδιαφέρει και τους δυο η συζήτηση και κυλάει εύκολα, θα αναφερθούν γρήγορα αγαπημένα στέκια, παιδικές αναμνήσεις και ταξίδια.

 

5 απλές καθημερινές ερωτήσεις που θέτουμε με αλλά ρήματα κι άλλον τρόπο έκφρασης, με πιο βαθύ νόημα και περισσότερη συζήτηση που δεν τελειώνει μ’ ένα «ναι, όχι, 1 ή 2». Αυτές τις ερωτήσεις θέλουμε κι αυτές αγαπάμε, που μας δημιουργούν θετικά vibes, μας γεμίζουν περιέργεια κι αγωνία για το τι θα συζητηθεί παρακάτω ή στο επόμενο ραντεβού, αυτές που μας γεμίζουν και μας κάνουν να γουστάρουμε. Βαρεθήκαμε πια να μιλάμε μόνο για τα δυσάρεστα, για δουλειές, σχολές, υποχρεώσεις και κρούσματα. Θέλουμε να βρούμε τη χαρά μες στα λόγια του άλλου και τα δικά μας· και πρωτίστως μέσα μας.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου