Τώρα έφτασε η ώρα να παίξουμε το δικό μου παιχνίδι. Θα κρυφτώ καλά, εσύ θα φυλάξεις στη γωνία κι αν δε φερθείς σωστά «Φτου και βγαίνεις». Συγχωρώ τα λάθη, αλλά όχι τις υπεκφυγές. Δε σου δίνω καμία ζωή περιθώριο. Έχεις τη δική σου για να κερδίσεις μία θέση δίπλα στη δική μου.

Δε γουστάρω μισοτελειωμένες παρτίδες και χιλιοπαιγμένα συναισθήματα. Να θέλω να σε αγαπήσω κι εσύ να πατάς το pause. Να φοβάσαι ότι θα μείνουμε ρέστοι στο τέλος κι εγώ να σου επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μαζί μου. Θα έχεις εμένα κι εγώ εσένα. Καμιά ανάγκη για καβάτζες και πόθους στο «stand- by».

Ξεκινά η παρτίδα και κρατάμε τα φύλλα μας κλειστά κι έναν άσσο στο μανίκι σε περίπτωση που μείνουμε μόνοι. Όλα θα κριθούν στον ξαφνικό θάνατο. Θα μετρήσω ως το τρία κι εσύ θα απαντήσεις αν αντέχεις να με έχεις.

Ένα. Έρχομαι κοντά σου, σε κοιτώ στα μάτια και σου χαμογελάω ώστε να πειστείς ότι η ευτυχία μου δεν εξαρτάται απ’ τη δική σου απόφαση. Έπειτα μένει να παραμυθιάσω λίγο το εαυτό μου και να υποκριθώ για τους επόμενους γύρους.

Δύο. Στέκομαι ακριβώς από πίσω σου και σου ψιθυρίζω στο αυτί τι θα κερδίσεις αν δεχθείς την πρόταση. Δεν υπάρχουν έπαθλα στο δικό μας παιχνίδι. Μόνο η πιθανότητα να φάμε γερά τα μούτρα μας. Κι όμως, εγώ ακόμα θα επαναλαμβάνω από μέσα μου «Κέρδισέ με, άντεξέ με, αγάπησέ με».

Τρία. Ξέρεις ότι τα περιθώρια στενεύουν και με το βλέμμα μου σημαδεύω τους κροτάφους σου. Δε θα εκτοξεύσω κατηγορίες για δειλία κι ανεπαρκή συναισθήματα. Θα σκύψω το κεφάλι και θα σ’ ευχαριστήσω που έφυγες πριν προλάβω να τζογάρω. Αν πάλι δεχθείς, θα σε κοιτάξω στα μάτια και θα σε υποβάλλω στην πρώτη δοκιμασία. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Ο έρωτας, ο πιο ενδιαφέρων τζόγος κι ο πιο εθιστικός. Τάχα αθώος για να γεμίσει τα κενά σου, σε προκαλεί συνέχεια να ποντάρεις. Στην αρχή, πιο συντηρητικά γιατί έχεις ακούσει ότι καμιά φορά η ρουλέτα είναι στημένη. Όσο παίζεις όμως, τόσο παθιάζεσαι και θες κι άλλο, κι άλλο… Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι τυφλωμένος μπορεί και να τα έδωσες όλα και να τα κέρδισες πολλαπλάσια ή να έμεινες ταπί. Αν δε ρισκάρεις όμως, δε θα μάθεις ποτέ τι επιφύλασσε για εσένα η τύχη.

Αν δε ρισκάρεις, το πολύ-πολύ να μείνεις με μερικές αναμνήσεις από χλιαρά βράδια που ούτε καν θα θυμάσαι ποιος γέμισε την αγκαλιά σου. Για μόνο μία φορά, μην πας πάσο και χάρισέ μου όλα όσα σου έχουν μείνει απ’ τις προηγούμενες παρτίδες. Δεν έχω σκοπό να σε ξοδέψω. Έλα να το ζήσουμε κι ας χρεοκοπήσουμε παρέα.

Καμιά αιωνιότητα δε χωράει στο παιχνίδι αυτό. Οι κανόνες δεν έχουν απεριόριστη ισχύ ι απαιτούν αναθεώρηση μετά απ’ την περίοδο χάριτος που θα έχει οριστεί απ’ την αρχή. Τα πρόωρα «σ’ αγαπώ» και τα έκφυλα «για πάντα» με τα οποία μπορεί να είχες σκοπό να με αποπλανήσεις, να ξέρεις, δε θα πιάσουν τόπο.

Δεν υπάρχουν έπαθλα στο δικό μας παιχνίδι. Μόνο παίκτες που θα παλεύουν μια ζωή για να είναι μαζί. Δε σου δίνω άλλη επιλογή. Κερδίζουμε κι οι δυο ή κανένας. Γι’ αυτό αν πιστεύεις ότι θα χάσεις, μην μπεις καν στη διαδικασία να παίξεις. Αν πιστεύεις πως θα χάσεις, αυτό θα γίνει. Άστο πάνω μου!

 

Επιμέλεια Κειμένου Θεοδώρας Μαρίας Βένου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Θεοδώρα Μαρία Βένου