Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε

 και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1.Ένας κινητός ηλιακός κινηματογράφος στη Δυτική Αττική

Ήδη από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο ξεκινώντας από την Ελευσίνα και ταξιδεύοντας σε όλη τη Δυτική Αττική, το Μυστήριο 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, έχει ως στόχο να εγείρει προβληματισμούς που σχετίζονται με το περιβάλλον και να αποδώσει οικολογικά μηνύματα αξιοποιώντας με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο τα οπτικοακουστικά μέσα. Η συγκεκριμένη ενέργεια, προέρχεται από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, την Ελευσίνα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου. Εύγε για την πρωτοτυπία μας.

 

Πηγή φωτογραφίας

 

2. Ανύπαντρη μητέρα υιοθέτησε 6 αδερφές

Η εκπληκτική Lacey Dunkin ήξερε από τα 25 της πως θέλει να γίνει μητέρα, είτε παντρευόταν είτε όχι. Έτσι το 2011, αφού πιστοποιήθηκε ότι μπορεί να υιοθετήσει, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για 4 αδερφές, το οποίο αποδέχθηκε ευθύς αμέσως. Αφού πέρασε 9 μήνες μαζί τους, η βιολογική μητέρα τα θέλησε πίσω κι έτσι κέρδισε την επιμέλεια, αφού μάλιστα γέννησε κι ένα ακόμη κοριτσάκι. Έναν μήνα αργότερα, η βιολογική μητέρα θεώρησε πως αξίζει το καλύτερο για τα παιδιά της και της τηλεφώνησε εκ νέου, όχι μόνο για να αναλάβει ξανά την επιμέλεια 5 πλέον κοριτσιών, αλλά κι ενός ακόμη που κυοφορούσε. Η Dunkin δέχθηκε με μεγάλη χαρά αφού δεν ήθελε να χαλάσει τον αδελφικό δεσμό ανάμεσα στα αδέρφια, τα οποία ήθελε να μεγαλώσουν όλα μαζί. Τουλάχιστον πρότυπο γυναίκας και μάνας.

 

%cf%84%ce%b55%cf%85%cf%81

Πηγή φωτογραφίας

 

3. Πρώτο βραβείο από μαθητές δημοτικού στη φωτογράφηση «Ζωή χωρίς κάπνισμα»

Η Ελληνική Καρδιολογική εταιρεία, οργάνωσε έναν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα τη ζωή χωρίς κάπνισμα. Με όπλο τη φαντασία τους, οι μικροί φωτογράφοι, αφού δούλεψαν ομαδικά, κατάφεραν ν’ αποδώσουν το μήνυμα μιας πιο υγιούς ζωής χωρίς κάπνισμα, στοχεύοντας όχι μόνο να ενημερώσουν τους ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά για τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Το πρώτο βραβείο έλαβαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείο Λιβαδιών του Ρεθύμνου Κρήτης με το έργο τους: «Αλυσίδα Απομόνωσης». Σπουδαία πρωτοβουλία και από όλους εμάς ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

 

nosmoking1.jpg

Πηγή φωτογραφίας

 

4. Στην 8η θέση του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού η Αθήνα

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων, η Αθήνα ανέβηκε συνολικά 8 θέσεις από το 2019, τοποθετώντας την στη θέση οκτώ από τους ελκυστικότερους προορισμούς του κόσμου για events και συναντήσεις. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους αφού το 2022, φιλοξένησε 109 διεθνή συνέδρια, στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες. Σε έσοδα όλα αυτά μεταφράζονται ως 87 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα.

Η Αθήνα στο «top 10» του παγκοσμίου συνεδριακού τουρισμού - Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Πηγή φωτογραφίας

 

5. Μαθητές έδωσαν τα χρήματα που μάζευαν στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Οι μαθητές του Στ1 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης διέθεσαν στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» χρήματα που μάζευαν επί έναν ολόκληρο χρόνο για να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη, υπογράφοντας με τα ονόματά τους σε ένα γράμμα. Ίσως να υπάρχει μέλλον τελικά, με τέτοια διαμάντια να μεγαλώνουν. Όλα τα μπράβο του κόσμου είναι λίγα.

 

Ο Άλλος Άνθρωπος» έρχεται και στην Πάτρα :: left.gr

Πηγή φωτογραφίας

 

6. Γέννησε τετράδυμα ενώ ο σύζυγός της ήταν φυλακισμένος στο Ισραήλ

Με το σύζυγό της να κρατείται σε ισραηλινή φυλακή, μια Παλαιστίνια κατάφερε με εξωσωματική γονιμοποίηση, έχοντας πάρει κρυφά το σπέρμα του συζύγου της, έμεινε έγκυος και γέννησε τετράδυμα! Κι όταν λέμε κρυφά, εννοούμε πως κατάφεραν να το πάρουν όσο ο ίδιος βρισκόταν στη φυλακή! Το πώς το κατάφεραν αυτό βέβαια, παραμένει άγνωστο. Μετά από δύο αποτυχημένες εξωσωματικές η οικογένεια δηλώνει ευτυχισμένη και αναμένουν την αποφυλάκιση του συζύγου για να μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή τους η ευτυχία. Αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό, σύμφωνα με το CNN. Η Ένωση Παλαιστίνιων Κρατουμένων, 122 παιδιά έχουν γεννηθεί με σπέρμα που έβγαλαν λαθραία από τις ισραηλινές φυλακές μετά το 2012, τα οποία άτυπα οι φρουροί ονομάζουν “πρεσβευτές της ελευθερίας”.

 

Παλαιστίνη: Γέννησε τετράδυμα με «παράνομο» σπέρμα από τη φυλακή του συζύγου της (Φώτο) | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Πηγή φωτογραφίας

 

7. Ένας παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χρησιμοποιώντας συσκευή που συνδέει τις σκέψεις του με τον νωτιαίο μυελό του

Ένα ιατρικό θαύμα συνέβη στον ασθενή, Gert-Jan Oskam, αφού έχασε κάθε κίνηση στα πόδια του μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σε ατύχημα με μοτοσικλέτα. Αφού έκανε κάποιες φυσιοθεραπίες για να αποκτήσει ξανά ποσοστό της κινητικότητάς του, τέθηκε ως ιδανικός υποψήφιος έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία σε πειραματικό στάδιο η οποία συμβάλει στην ενδυνάμωση των μυών. Με ένα εμφύτευμα στον εγκέφαλό του, κάθε φορά που ο Oskam σκέφτεται να κουνήσει τα πόδια του, στέλνεται ένα σήμα σε έναν υπολογιστή που φοράει σ’ ένα σακίδιο, ο οποίος υπολογίζει πόσο ρεύμα πρέπει να στείλει στον βηματοδότη στην κοιλιά του. Αυτός με τη σειρά του στέλνει ένα σήμα σε ένα εμφύτευμα στο νωτιαίο μυελό του, που προτρέπει τα πόδια του να κινούνται με πιο ελεγχόμενο τρόπο. Ένα κράνος με κεραίες βοηθά στο συντονισμό των σημάτων. Τρελό;

 

 

8. Λεωφορείο στην υπηρεσία παιδιών ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Τα παιδιά με αναπηρία στη Καλαμάτα θα έχουν το δικό του μέσο μεταφοράς, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 12 Ιουνίου. Θα εξυπηρετεί τα άτομα από το ΚΔΑΠ Καλαμάτας και διαθέτει 9 θέσεις με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα χρήματα που χρειάστηκαν έφτασαν το ποσό των 26.000€, τα οποία προήλθαν από δωρεά προς τον Δήμο και τα υπόλοιπα από Δημοτικούς πόρους.

 

Ένα μικρό λεωφορείο στην υπηρεσία παιδιών ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Πηγή φωτογραφίας

 

9. Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ ιδρύει ο δήμος Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω, είχε μεριμνήσει για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και πλέον μερίμνησε και για ΑμεΑ. Αποσκοπεί στο να παρέχει στήριξη στα ίδια τα παιδιά και στις οικογένειές τους, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Θέλουμε όλους τους δήμους με τόση ευαισθητοποίηση!

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στον Δήμο Αιγάλεω

Πηγή φωτογραφίας

 

10. Ένα εκατομμύριο δολάρια θα δωρίσει ο Johnny Depp σε φιλανθρωπίες

Θυμάστε τον ντόρο που είχε γίνει με τον Johnny και τη πρώην σύζυγό του Amber Herard; Μετά τη διευθέτηση της δίκης, ο ίδιος θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε πέντε διαφορετικούς οργανισμούς. Στο ίδρυμα Make-A-Film που βοηθούν παιδιά και εφήβους που υποφέρουν από σοβαρές ή απειλητικές καταστάσεις. Στο Red Feather που προσφέρει στέγαση σε ιθαγενείς της Αμερικής, στο Amazonia Fund Alliance που στοχεύει στη διατήρηση αυτόχθονων κοινοτήτων του Αμαζονίου. Στην εταιρεία Tetiaroa που διατηρεί τη φυσική και πολιτιστική ομορφιά του ομώνυμου νησιού και στη καλοκαιρινή κατασκήνωση Painted Turtle για παιδιά με σοβαρές ασθένειες. Βγήκε τουλάχιστον κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία.

Johnny Depp enjoying life in 'country mansion' after Hollywood court drama - Daily Record

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου