Article of the day: Η Σίσσυ Γεωργίου μας εξηγεί γιατί ο έρωτας είναι το κερασάκι στην τούρτα κι όχι η τούρτα ολόκληρη. Δες εδώ!

pillow2234

Ξεκινώντας μια σχέση δεν έχεις ιδέα πώς μπορεί να καταλήξει. Αν θα χαράξει λαμπρούς δρόμους στο διάβα της ή αν θα στερέψει στο επόμενο στενό, με εσένα σε μια γωνιά να αναρωτιέσαι πώς καταλήξατε εδώ. Δε γνωρίζεις ούτε καν ποιος θα είσαι μετά από τη σχέση. Αν θα παραμείνεις ο ίδιος άνθρωπος με λίγες αμυχές ή αν θα κοιταχθείς στον καθρέπτη και θα δεις μια άλλη μορφή.

Κι αυτό αν συμβεί, θα συμβεί έπειτα από έναν δύσκολο και ίσως επίπονο χωρισμό. Από έναν χωρισμό που ίσως παίξει σε επανάληψη  αρκετές φορές μέχρι να οριστικοποιηθεί. Σε μια σχέση που ζορίστηκες ψυχολογικά, είτε γιατί προσπαθούσες να αποκτήσεις τη φωνή που δεν είχες, είτε γιατί ήθελες να δείξεις πόσα είχες να προσφέρεις και δεν έβλεπαν. Μπορεί ακόμα και να είδες την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου να πηγαίνουν περίπατο, αφήνοντάς σε μόνο να τα βγάλεις πέρα.

Στο όνομα του έρωτα κάνεις και ανέχεσαι πολλά. Τόσα, που αν δε φύγεις οριστικά από έναν άνθρωπο για να μπορείς να δεις μετά σαν εξωτερικός παρατηρητής πού έφτασες, ούτε που θα το καταλάβεις. Αυτά τα πολλά ξέρεις ότι τα κάνεις για να σώσεις κάτι που θες πολύ. Ξέρεις πως κάνεις υποχωρήσεις για να μη δημιουργήσεις εντάσεις. Ξέρεις πως δεν παλεύεις να ακουστείς για να μην υπάρξουν προστριβές. Καταπίνεις τα θέλω σου για να μην κακοκαρδίσεις κανέναν.

Μέχρι που η σχέση κάποια στιγμή θα σημάνει τη λήξη της. Και δε μιλάω για απλούς τίτλους τέλους, γιατί ξέρουμε καλά ότι πολλές φορές λέμε τη λέξη «χωρίζω» και για το πότε βρισκόμαστε τυχαία ο ένας πάνω στον άλλον με ανάστατα σεντόνια και ρούχα πεταμένα στο πάτωμα, κανείς δεν το καταλαβαίνει. Όταν όμως το όλο πράγμα τελειώσει μέσα σου οριστικά, τότε θα βγει προς τα έξω η ανάγκη να λάμψεις.

Ξαφνικά, σε κάθε τι που κάνεις, θα σου έρχονται αναλαμπές σχετικά με το τι έκανες τον προηγούμενο καιρό, πόσο διαφορετικά σκεφτόσουν και έπραττες. Θα αρχίσεις να βλέπεις με τα μάτια σου τα φάουλ που σου επισήμαιναν όλοι κι εσύ αρνιόσουν κατηγορηματικά. Γιατί πλέον δε θα υπάρχει η ερωτική σύνδεση να κρατάει δέσμιο, να σε βοηθά να βρίσκεις δικαιολογίες. Η όλη εικόνα δε θα σ’ αρέσει, κυρίως γιατί τώρα που δρας κατά μόνας, έχεις κάτι που δεν είχες στην τότε σχέση σου. Εγωισμό. Και θα αρχίσεις να τη λες στον εαυτό σου για όσα δεν μπόρεσε να κάνει και για όσα έκανε. Θέλει κι αυτός το αίμα του πίσω, βλέπεις. Ξέρει ότι πάντα είναι χαμένος όταν στο παιχνίδι παίζει ο έρωτας. Κι όσο θα περνούν οι μέρες και θα είσαι μόνος, τόσο θα τρέφεται. Θα αρχίσει να αποκτά δύναμη και θα σου υπενθυμίζει πόσα μπορείς να κάνεις. Θα αρχίσει να φέρνει πίσω τη χαμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Εσύ το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να τον κρατήσεις σε υγιή πλαίσια, ώστε να μην ξεφύγει και σε κάνει αλαζόνα, γιατί τα άκρα πάντα κάνουν κακό.

Όσο, λοιπόν, εσύ εξελίσσεσαι και αποκτάς και πάλι τον παλιό σου εαυτό, σε νέα βελτιωμένη έκδοση, η ζωή κυλάει. Και επειδή της αρέσει το σασπένς, σίγουρα μετά την όλη ανανέωσή σου, θα έρθει απ’ το πουθενά και μια εμφάνιση του πρώην συντρόφου σου. Είτε αυτό γίνει σκόπιμα, είτε η ζωή παίξει και πάλι το παιχνιδάκι της και φέρει τον έναν στο δρόμο του άλλου, αυτό που μετράει είναι πως θα συνειδητοποιήσεις πόσο διαφορετικός είσαι πια. Ίσως να μη νιώσεις τίποτα, ίσως και να εμφανιστεί ένα μικρό σκίρτημα. Όμως θα είσαι σε θέση να δεις πόση διαφορά έχεις με τον προηγούμενο εαυτό σου. Εσύ προχώρησες κι ας μένει ο άλλος στα ίδια. Στις ίδιες συνήθειες με τα ίδια χούγια. Νιώθεις τώρα σαν να παίρνεις κάπως το αίμα σου πίσω.

Προσοχή όμως στη λεπτή γραμμή. Η πρόοδός σου να ‘ναι ατομική και να μην κάνεις κάτι μόνο και μόνο για να το δουν τα μάτια του άλλου, ώστε να εκτιμήσουν αυτό που έχασαν ή να μετανιώσουν αυτό που δεν εκτίμησαν. Ό,τι πρόοδο κάνεις, όση φροντίδα παρέχεις στον εαυτό σου, όσο εξελίσσεσαι, όλα αυτά να είναι για σένα και όχι για να αποδείξεις κάτι σε κάποιον ή για να ικανοποιήσεις τον λαβωμένο σου εγωισμό.

Η επιτυχία έρχεται ήσυχα. Δε φωνάζει, δε δείχνεται. Είναι μετρημένη και κάνει έναν θόρυβο που όμοιό της δε βρίσκεις. Οπότε χαλάρωσε και άσε τη ζωή να κυλήσει. Ξέρει αυτή, τον έχει τον τρόπο της να σου φέρνει ό,τι χρειάζεσαι όποτε το χρειάζεσαι. Όποιος είναι να μετανιώσει, θα μετανιώσει, όποιος είναι να έρθει στη ζωή σου και να μείνει, θα έρθει. Εσύ κοίτα να περνούν οι μέρες και να ζεις όσο καλύτερα μπορείς για σένα. Κανένας χωρισμός δεν κράτησε για πάντα, καμιά πληγή δεν παρέμεινε ορθάνοιχτη. Μπορεί να την μπάλωσες, μπορεί να την μπαλώνεις, αλλά σαν πρώτα δεν είναι. Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και πάμε!

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.