ewryt4r3

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις καταθέσεις στη δίκη για το διαζύγιο του Johnny Depp με την Amber Heard. Πάμε, λοιπόν, να τα πάρουμε με την σειρά. Ένας πασίγνωστος ηθοποιός της βιομηχανίας του Hollywood, ερωτεύεται με μια ηθοποιό και μοντέλο της Αμερικής. Μέχρι εδώ έχουμε μπροστά μας ένα κλασικό ειδύλλιο, όπως γίνεται γενικά μεταξύ των ζευγαριών- είτε είναι διάσημα είτε όχι. Ο γάμος γίνεται το 2015 κι όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά για το ζευγάρι, οι οποίοι έκαναν κοινές εμφανίσεις με χαμόγελα, φλας και κόκκινα χαλιά.

Το διαζύγιο έρχεται δυο χρόνια αργότερα, το 2017, κι όχι με τις καλύτερες των συνθηκών. Η Amber μηνύει τον πρώην σύζυγό της για ξυλοδαρμό. Το κατηγορητήριο συντάσσεται με επικεφαλίδες τον αλκοολισμό, την απώλεια διαύγειας, την οξυθυμία. Ακολούθησαν οι μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, εμμονή, εθισμό και γενικότερα, ο Depp χαρακτηρίζεται ως άκρως κακοποιητικό άτομο. Να σημειωθεί (και κρατήστε το για τη συνέχεια) πως η Amber όλ’ αυτά τα έβγαλε στο φως το 2018, με την έναρξη του κινήματος #metoo στην Αμερική.

Αρχικά και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης και στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, ο θύτης απομονώνεται και καταδικάζεται από την κοινή γνώμη, όποιος και να είναι. Έτσι και στην περίπτωση του Depp άρχισε να πέφτει οικονομικά, κινηματογραφικά και κοινωνικά, όπως είναι και το φυσιολογικό. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζει να τη μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό του με χρηματική αποζημίωση ύψους 100.000.000 δολαρίων; Μα φυσικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά αποσπάσματα όλον αυτό τον καιρό της δίκης, που στην αρχή θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών αλλά εν τέλει και μετά από απαίτηση της νομικής πλευράς του Depp, κάτι τέτοιο δεν τέθηκε σε εφαρμογή. Πέρα από τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές που έχει αν τον κόσμο ο εν λόγω ηθοποιός, φαίνεται ότι υποστηρίζεται θερμά δικαστικώς από τους James Franco, Orlando Bloom, Keira Knightly, Katy Perry, Angelina Jolie, όπως κι από την πρώην σύζυγό του Βανέσα Παραντί και πρώην σύντροφό του Winona Ryder. Συνεπώς μια δίκη σε δημόσια θέα αποτελεί μια ξεκάθαρη κίνηση marketing. Σημαντική θέση προς υπεράσπιση του Depp, πήραν με τις καταθέσεις τους η αδελφή του, ένας φίλος και μάνατζερ και η ψυχολόγος της Amber.

Όλοι μιλούσαν σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, για την κακοποίηση, όχι της ηθοποιού, αλλά του ηθοποιού από την πρώην σύζυγό του. Με αποδείξεις και μαρτυρίες ο ηθοποιός είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο για τραυματισμούς, άλλοτε ακίνδυνους κι άλλοτε πιο σοβαρούς, σε αντίθεση με την πρώην σύζυγο που μέχρι στιγμής πέφτει σε αντιφάσεις. Για άκρως εμμονική, χειριστική και μανιακή φιγούρα κάνει αναφορά η βοηθός επί χρόνια της ηθοποιού, Κέιτ Τζέιμς, καταθέτοντας πως έπεσε κι η ίδια θύμα της. Από τη μαρτυρία της αδελφής του, περιγράφεται μια περσόνα που ασκούσε συχνά ψυχολογικό πόλεμο στον Depp για τα κιλά, την ικανότητά του ως ηθοποιό αλλά και το ποιόν του χαρακτήρα του.

Η κ. Άντερσον κατέθεσε το οικογενειακό ιστορικό βίας τόσο της  Amber όσο και του Depp· έτσι πλέον γνωρίζουμε πως η Amber ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της και ο Depp ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από τη μητέρα του. Οι καταθέσεις ψυχολόγων και οι τοποθετήσεις των πλευρών κάνουν λόγο για αμοιβαία κακοποίηση και χειρισμό. Πυροδότησαν ο ένας τη βίαιη συμπεριφορά του άλλου, αναφέρουν οι ψυχολόγοι, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν αυτές οι τοποθετήσεις αποτελούν πειστήριο για το δικαστήριο ή αν οδηγούν κάπου.

Χθες είδαμε την πρώτη κατάθεση του Depp περιγράφοντας σκηνές που σίγουρα κανείς δε θα ήθελε να βιώσει εντός του γάμου του κι αναμένεται η εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά της αντιδικίας, καθώς και η σειρά της Amber να καταθέσει. Τι από όλα ισχύει, θα το μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα μετά το πέρας της δίκης και της αποφάσεως του δικαστηρίου, το οποίο θα διαρκέσει 7 εβδομάδες.

Τα συμπεράσματα πάντως για μένα είναι δυο. Πρώτον, κανένα είδος κακοποιητικής συμπεριφοράς δεν είναι αποδεκτό είτε γίνεται από άντρα, είτε από γυναικά και δεύτερον, όσο εμείς ασχολούμαστε με το πολύκροτο διαζύγιο στο οποίο εμπλέκεται μέχρι κι ο Έλον Μάσκ, η κοινή γνώμη παίρνει κεφάλια. Το ποιος θα φαγωθεί, θα το δείξει η ιστορία.

 

Πηγή φωτογραφίας 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελευθερία Νάκα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου