pillow7890

Ο χρόνος κυλά τόσο γρήγορα που κανείς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τις αλλαγές που φέρνει μαζί του. Κάθε φορά που οι δείκτες του ρολογιού κάνουν κύκλου,  εμφανίζονται στο προσκήνιο ανατροπές, άλλοτε ευχάριστες κι άλλοτε δυσάρεστες. Αυτή την περίοδο κάποιοι χώρισαν, κάποιοι ένιωσαν πολλά περισσότερα από κάθε άλλη φορά και κάποιοι άλλοι βρίσκονται στην αναζήτηση του έρωτα. Εφόσον ερωτευθεί κανείς την ίδια τη ζωή, επιθυμεί με σφοδρότητα να γνωρίσει τον έρωτα κι αυτό φυσικά δύναται να υλοποιηθεί μέσω του φλερτ. Το φλερτ, βέβαια, στις μέρες μας γίνεται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όχι τόσο δια ζώσης. Το όλο παιχνίδι του φλερτ εκτυλίσσεται διαδικτυακά και η ανησυχία εναπόκειται στο αν θα σε αφήσει στο λεγόμενο «διαβάστηκε».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γνωρίζεις κάποιον/α μέσω κοινής παρέας, από τη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού και φαίνεται να υπάρχει ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον. Με κάθε ευκαιρία επικοινωνείτε στα social και όλα δείχνουν πως πρόκειται να αναπτυχθεί κάτι μεταξύ σας, μιας κι έκανε το κλικ τέλος πάντων ο ένας στον άλλο. Κι ενώ όλα μοιάζουν να κυλάνε προς το καλύτερο, σε κυριεύει η ανησυχία μήπως ενοχλείς, μήπως δε λάβεις καμία απολύτως απάντηση. Από την άλλη, όμως, θες να το ζήσεις και να απολαύσεις τη διαδρομή, όσο κι αν διαρκέσει. Έτσι, αρχίζεις σταδιακά να αφήνεσαι και να αισθάνεσαι πως το κυνήγι του έρωτα ίσως ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ σκέφτεσαι πως είναι πιθανόν να καταφέρεις να αλιέψεις επιτέλους αυτόν τον θησαυρό. Όμως ξαφνικά σε αφήνει στο «διαβάστηκε». Αχ μ’ αυτό το «διαβάστηκε», τρομοκρατούνται όλοι όταν το δουν. Όταν, λοιπόν, βεβαιωθείς πως δε θα απαντηθεί μια ερώτησή σου ή δε θα σχολιαστεί μια πρότασή σου, πανικοβάλλεσαι. Ταλανίζεις το μυαλό σου αν έγραψες κάτι που δεν έπρεπε, αν μίλησες πολύ, αν εξέφρασες κάτι που παρερμηνεύθηκε ή παρεξηγήθηκε. Οι ίδιες σου οι σκέψεις σε μπλοκάρουν, εφόσον δε γνωρίζεις πώς να το χειριστείς.

Γενικά, υπάρχει η άποψη πως αν σε αφήσει το άτομο που σε ενδιαφέρει στο «διαβάστηκε» αυτό σηματοδοτεί την ανυπαρξία ενδιαφέροντος προς το άτομό σου. Όμως είναι έτσι τα πράγματα; Ευλόγως έχει αποκτήσει υπόσταση αυτή η άποψη ή επιτρέπουμε στον παραλογισμό να κορυφωθεί; Από τη μια, πράγματι είναι άσχημο να μιλάς με το πρόσωπο που σου έκανε το πολυπόθητο κλικ και να σε αγνοεί. Σίγουρα όλο και κάτι θα σημαίνει το «διαβάστηκε». Όμως περισσότερο θα έπρεπε να σε απασχολεί αν καθυστερεί πολύ να σου απαντά κι όχι απαραίτητα αν το είδε και δε σου απάντησε. Στο κάτω κάτω, άνθρωποι είμαστε όλο και ξεχνάμε. Μπορεί να το είδε και να πήγε να σου απαντήσει, αλλά να του απέσπασε κάτι άλλο την προσοχή και εν τέλει να ξεχάστηκε και να μη σου έστειλε. Από την άλλη μπορεί να μην ερχόταν στο άλλο πρόσωπο κάτι να πει ή να του ήρθε κάτι στο μυαλό, αλλά να ήταν κάπως πονηρό και να ήθελε να αποφύγει να το πάει στο ερωτικό από την πρώτη κουβέντα.

 

 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σε αφήνει κάποιος στο «διαβάστηκε», δε χωράει αμφιβολία πως πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για κάθε πιθανό σενάριο. Συνήθως, όμως, το «διαβάστηκε» είναι ισοδύναμο με κακά μαντάτα. Δηλώνει έμμεσα πως το άτομο που κρύβεται πίσω από τα μηνύματα δεν ενδιαφέρεται. Ίσως αποτελεί μια ένδειξη πως τελικά δε δέσατε, πως η χημεία που ένιωσες ότι υπήρχε μεταξύ σας εξανεμίστηκε. Το ερμηνεύεις πως είναι τρομερό που δε σου απάντησε, που σε «έγραψε» κανονικότατα και καίγεσαι. Θες να μάθεις τι συνέβη και τι ακριβώς έφταιξε, ώστε να οδήγησε στη μεταβολή της μεταξύ σας πορείας και επικοινωνίας. Αισθάνεσαι πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Είναι έτσι, όμως, τα πράγματα;

Το «διαβάστηκε» μπορεί εν τέλει να είναι και για καλό που υπάρχει. Σηματοδοτεί πως το ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο. Σε βοηθά να αποδεχτείς πως η άλλη πλευρά δε ψήνεται και τόσο να σε γνωρίσει καλύτερα. Γιατί σε ενοχλεί που σου το δείχνει μ’ αυτόν τον τρόπο πως είναι αλλού; Μήπως δεν μπορείς να διαχειριστείς την ειλικρίνεια; Βεβαίως και το «διαβάστηκε» δεν είναι και τόσο ωραίος τρόπος για να αποφύγεις κάποιον, αλλά δεν παύει να εκφράζει τη δική του δόση αλήθειας. Όσο έμμεσα κι αν προσπαθεί η άλλη μεριά να σε προϊδεάσει πως έχετε διαφορετικά «θέλω», λέει την αλήθεια του. Και όταν κάποιος είναι ειλικρινής να το εκτιμάς. Μ’ αυτόν τον τρόπο αναγκάζεσαι να σταματήσεις να πλάθεις σενάρια με το μυαλό σου και να αντικρίσεις την κατάσταση ως έχει. Συνειδητοποιώντας πως το κυνήγι του έρωτα θα ξεκινήσει ξανά, θα γίνει ξαφνικά πιο εύκολο για σένα να προχωρήσεις, να πας παραπέρα, να το πάρεις απόφαση και να πεις: «Τέρμα. Από σήμερα αλλάζω κεφάλαιο».

Καλύτερα να μείνεις στο «διαβάστηκε» και να προφυλάξεις τον εαυτό σου από το να δεθείς ψυχικά με κάποιον που αδιαφορεί. Είναι προτιμότερο να μη σου δίνει καθόλου σημασία παρά να προσποιείται, να σου απαντά σε όλα στο διαδίκτυο, μα να μη νιώθει τίποτα απολύτως για πάρτη σου. Άλλωστε, και στην ίδια τη ζωή οι μεγαλύτερες επιτυχίες σημειώνονται μετά από πολυάριθμες αποτυχίες. Κατ’ επέκταση, μετά απ’ το πρόσωπο που σε θέτει στο περιθώριο και δε σε βάζει στις προτεραιότητές του, έχεις πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις τον έρωτα, έναν άνθρωπο που θα σου προσφέρει την πιο ζεστή αγκαλιά, τα πιο φλογερά φιλιά, την πιο ηχηρή αγάπη. Αυτός ο άνθρωπος δε θα σε αφήνει στο «διαβάστηκε» παρά μόνο όταν θα έρχεται να σε συναντήσει από κοντά, επιλέγοντας να μη σου απαντήσει απρόσωπα πίσω από μια οθόνη.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.