Article of the day: Η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου μιλάει για έρωτες που σε γεμίζουν ανασφάλειεςΔες εδώ!

san-na

Όπως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν, έτσι συμβαίνει και με όλα τα άσχημα. Όλα και όλοι παίρνουν τη δική τους τροπή και το καθετί φτάνει σε τελικό στάδιο, όσο κι αν φαινόταν το προηγούμενο στάδιο να ήταν σταθερό. Κάπως έτσι, από μια όμορφη σχέση κατέληξες να βρίσκεσαι μόνος. Από το «μαζί» επέλεξες τον δρόμο που γράφει «χώρια».

Ποιανού ήταν επιλογή κι απόφαση είναι ένα θέμα που το ξέρετε μονάχα εσείς οι δυο. Ακόμα κι αν ήταν από κοινού απόφαση να πάρετε χωριστούς δρόμους, γιατί το ταίρι σου -ή μάλλον το πρώην ταίρι σου- αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα; Για ποιο λόγο κάνει σαν να μην υπάρχεις; Kι εσένα αυτό γιατί σ’ ενοχλεί; Η απόφαση πάρθηκε κι αν ξέχασες την απόφαση που πήρατε, να στη θυμίσω εγώ· χωρίσατε!

Κυριεύεσαι από ένταση, βλέποντας πως το πρώην ταίρι σου διαγράφει όλα όσα ζήσατε. Ας μη γελιόμαστε και μεταξύ μας, ζήσατε πολλά μαζί. Περάσατε τόσες στιγμές ο ένας πλάι στον άλλον και μάθατε να αντιμετωπίζετε το κάθε πρόβλημα που προέκυπτε με μια αγκαλιά. Αναδύθηκαν στην επιφάνεια στοιχεία τόσο του δικού σου χαρακτήρα όσο και του άλλου ατόμου σ’ εκείνη τη σχέση, ανοιχτήκατε και μάθατε πολλά.

 

 

Αναλογίσου λοιπόν, πως επειδή βιώσατε τόσες πολλές στιγμές, είναι πιο εύκολο ο καθένας σας να δράσει, με τέτοιο τρόπο, ώστε να προξενήσει στον άλλον ενόχληση. Ξέρετε πολύ καλά κι οι δύο, τι αρέσει, τι απεχθάνεται, τι γοητεύει και τι αποστρέφει τον καθένα. Επομένως, μήπως το πρώην αμόρε σε αγνοεί επιτηδευμένα κι εσύ πέφτεις στην παγίδα; Μήπως κάνει πως δε σε βλέπει ή πως δε σε ξέρει, επειδή γνωρίζει πώς θα σε ενοχλήσει και πώς θα σε ταρακουνήσει;

Δεν υπάρχει λόγος να χαλιέσαι που σ’ αντιμετωπίζει μ’ αυτόν τον τρόπο -ή καλύτερα που δε σ’ αντιμετωπίζει-, μιας και διστάζει πια να σε αντικρίσει και να σε δει στα μάτια. Ίσως να μην το κάνει καν συνειδητά, αποβλέποντας να σε στενοχωρήσει και να σου προξενήσει ενόχληση. Ίσως να του βγαίνει ασυνείδητα, καθώς αν σε κοιτάξει ξανά μπορεί να συνειδητοποιήσει πως δε σε έχει ξεπεράσει ακόμη. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν να δρα έτσι, επειδή τρέφει αισθήματα για σένα. Όμως από τη στιγμή που το λήξατε οριστικά, το πρώην ταίρι σου χρειάζεται να αναζητήσει διαφόρους τρόπους και μεθόδους, μέσω των οποίων θα τα καταφέρει να πάει παρακάτω. Επιλέγει, λοιπόν, να κάνει πως δεν υπάρχεις, πως είσαι μια ξεθωριασμένη μορφή στο οπτικό του πεδίο, όχι γιατί δε θέλει να σου μιλήσει, αλλά επειδή έχει επίγνωση πως αν σου μιλήσει, θα ερωτευθεί και πάλι το καθετί που θα ηχήσει απ’ τα χείλη σου, το καθετί που του θυμίζει εσένα.

Αυτό που είχατε έφτασε στο τέλος του σωστά; Πήρατε την απόφαση να προχωρήσετε μπροστά, ακολουθώντας όμως διαφορετικούς δρόμους. Εάν το πρώην ταίρι σου θεωρεί πως ο μοναδικός τρόπος για να σε ξεπεράσει είναι να σε προσπερνά, όταν σε βλέπει, γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ; Είναι εγωιστικό εκ μέρους σου να θες να σου μιλά, λες και είστε δύο γνωστοί ή δύο απλοί φίλοι. Υπήρξατε κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό, αλλά αν σε ενοχλεί που σου συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο, τότε συνεπάγεται πως ούτε εσύ τον έχεις ξεπεράσει. Μην ξεχνάς λοιπόν πως χωρίσατε, ακριβώς επειδή μένατε στάσιμοι, δεν εξελισσόσασταν ούτε εκτός ούτε εντός της σχέσης σας, επειδή το μεταξύ σας τελείωσε, κουράστηκε, άλλαξε. Οπότε πιθανότατα αυτή η στάση να κάνει καλό και σε σένα

Όταν κάνει το πρώην ταίρι σου πως δεν είσαι παρόν σ’ ένα χώρο, σε αναστατώνει επειδή συγκρίνεις εσένα μ’ εκείνο και την πρόοδό σας μετά τον χωρισμό. Σε καταβάλλουν σκέψεις όπως «πώς μπόρεσε να με έχει ξεχάσει κι εγώ ακόμη να νοιάζομαι;». Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όμως κι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο καθένας αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά την όποια κατάσταση. Φυσικά, εσένα αυτό σ’ ενοχλεί γιατί θίγεσαι και σε κάνει να πιστεύεις πως όλα όσα περάσατε μαζί δε σήμαιναν τίποτα για εκείνον.

Συνήθισες στο να μιλάτε και τώρα πια όχι απλώς δεν ανταλλάζετε κουβέντες, αλλά ούτε καν ανταλλάζετε ματιές. Διερωτάσαι πώς γίνεται από την τόσο στενή σύνδεση να περάσατε στο άλλο άκρο. Σε κυριεύει η ανησυχία πως προχώρησε τόσο γρήγορα παρακάτω, ενώ εσύ όχι. Ανησυχείς πως και πάλι μένεις στάσιμος. Αλλά ξεχνάς πως το όλο ζήτημα είναι να είστε καλά κι ευτυχισμένοι -είτε χώρια, είτε μαζί.

Η αγάπη ορισμένες φορές νικάει τα πάντα και μερικές φορές απλώς χάνει. Φυσικά και υπάρχει πιθανότητα να τα ξαναβρείτε, αλλά μην ξεχνάς τους λόγους που σας οδήγησαν στον χωρισμό. Ακόμα και σ’ ένα πείραμα  δύο έντονα χημικά στοιχεία θα προκαλέσουν είτε έκρηξη είτε θα φέρουν αλλαγή χρώματος. Έτσι, ισχύει και μ’ εσάς. Ένα έντονο βλέμμα, μια γλυκιά κουβέντα είναι τα χημικά στοιχεία που όσο απομακρυσμένα κι αν είναι, θα δημιουργήσουν κάτι δυνατό. Αν θα υπάρξει φλόγα πάθους ή φωτιά που θα σε κάψει, είναι κάτι που θα το δεις εσύ!

Το πρώην ταίρι, προσπαθώντας να τηρήσει τα όσα συναποφασίσατε και επιδιώκοντας να συμπεριφέρεται ως πρώην κι όχι ως νυν, δε θέλει να έχετε επαφές, διότι έκανε μεγάλο αγώνα να σε θέσει στο περιθώριο -εκεί που πάντα σου έδινε προτεραιότητα. Δε σε πλησιάζει, με απώτερο σκοπό να μη σβήσει όλες τις μάχες που έδωσε, για να μάθει να παλεύει μόνος, δίχως εσένα στο πλευρό του. Ως άτομο που αγάπησε εκείνον τον άνθρωπο έχεις χρέος να τον βοηθήσεις να συνεχίσει τους αγώνες του και στην προκειμένη περίπτωση να υιοθετήσεις κι εσύ την ίδια τακτική, ώστε κανείς από τους δυο να μην αισθάνεται άσχημα με την «περιθωριοποίηση του μαζί».

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου