Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

«Ποια είναι η σωστή στιγμή για να του κάτσω; Φαίνεται ώριμος σεξουαλικά και νιώθω πιτσιρίκα μπροστά του. Λες να ξενερώσει; Να μην κάνω καλό σεξ; Αν με βαρεθεί ή δεν τον ικανοποιήσω λες να ψάξει γι’ άλλη καλύτερη από εμένα; Δεν έχω μεγάλο στήθος. Μου ζήτησε στοματικό και δεν κατάφερα να τον κάνω να τελειώσει. Μήπως δεν το κάνω σωστά; Ν’ ανοίξω να δω πως το κάνουν στις τσόντες να πάρω μαθήματα; Μου ξεφεύγουν βογκητά κι αναστεναγμοί όταν πλησιάζω στην κορύφωση. Τι θα πει; Πόσο καλά πρέπει να σε ξέρει ο σύντροφος απ’ τη μέση και κάτω;». 

Ένας διαρκής αγώνας για ικανοποίηση, ηδονή και κορύφωση. Ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια πως το σεξ είναι απ’ τα σημαντικότερα στοιχεία σε μια σχέση. Χωρίς αυτό λένε δεν μπορεί να κρατηθεί με τίποτα.

«Δεν ήθελε σεξ την ώρα που του ζήτησα. Τον προκάλεσα όσο περισσότερο μπορούσα μα είπε πως έχει πονοκέφαλο, ότι είναι κουρασμένος. Δε με θέλει, δε με ποθεί πια όπως στην αρχή. Μήπως έχει βρει καμιά άλλη να τον ικανοποιεί, μήπως δε φτιάχνεται πλέον μαζί μου; Ή με βαρέθηκε και γι’ αυτό δεν το κάνουμε τόσο συχνά;».

«Δέκα τρόποι για σε θυμάται ως το καλύτερο σεξ της ζωή του», γράφει με μεγάλα γράμματα στο εξώφυλλό του ένα περιοδικό αυτό το μήνα. Το κοινό σας μέλλον εξαρτάται απ’ τη χημεία που έχετε στο κρεβάτι και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρατήσει η σχέση αν δεν ταιριάζετε εξαρχής στον τομέα αυτό. Ε, για να το λένε όλοι, δίκιο θα ‘χουν.

«Κι αν τελειώσω πρόωρα; Αν δεν την ικανοποιήσω και με κοιτάει με βλέμμα απορημένο, σαν να αναρωτιέται αν θα πάμε για δεύτερο γύρο ή αν οι ικανότητές μου φτάνουν ως εδώ; Αν κοιτάζει αδιάφορα το ταβάνι λες και δεν συμβαίνει κάτι; Πώς θα μείνω αξέχαστος και θα την κάνω να διαγράψει όλες τις προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες της αν δεν της αρέσω στο κρεβάτι; Δεν έχω γυμνασμένο σώμα, ούτε κοιλιακούς φέτες και να δεις που σίγουρα θα κοιτάζει με βλέμμα λάγνο τα καλλίγραμμα κορμιά άλλων. Τον έχω μεγάλο ή αρκετά μεγάλο, ώστε να ικανοποιηθεί ή μεγαλύτερο συγκριτικά με τους προηγούμενους που έχει δει;».

Αμφιβολίες για τον ανδρισμό και τη θηλυκότητα κυριαρχούν ανάμεσα στους χειρότερους φόβους πολλών ανθρώπων. Όλοι απεύχονται να τους τύχει. «Ουδείς αναντικατάστατος» σε μια δουλειά μιας κι όλοι είμαστε αναλώσιμοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην ουρά του ΟΑΕΔ περιμένοντας για την κάρτα ανεργίας. «Ουδείς αναντικατάστατος»και στη σχέση και εφόσον δεν πληρούμε τις προσδοκίες που έχουν για μας στο κρεβάτι θα απορριφθούμε;

«Αυτός τώρα είναι άντρας; Άντρας που δεν ξέρει να ικανοποιεί μια γυναίκα; Κόντεψε να τον φάει όταν τον έβαλε στον στόμα της, μόνο κομμάτι που δε μου έκοψε, δε θέλω να τον ξανακουμπήσει. Τι; Τελείωσε κιόλας; Μόνο τον εαυτό του σκέφτεται; Εγώ; Σαν αστερίας έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι και δεν κάνει τίποτα. Τι; Θα κοιμηθείς κιόλας τώρα; Αχ, που είναι εκείνος, που με ‘βαζε κάτω και ένιωθα γυναίκα, που μου ‘δινε να καταλάβω τι πάει να πει αρσενικό; Η γυναίκα πρέπει να ξέρει να κρατάει τον άντρα και δεν υπάρχει πιο αλάνθαστος τρόπος απ’ το να είναι καλή στο κρεβάτι».

Στο σημείο αυτό σεξολόγοι, σύμβουλοι γάμου και ψυχοθεραπευτές προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση, για να καταλήξουν πολλές φορές σε πορίσματα με ψυχολογικό υπόβαθρο, όπως η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτή την αυτοπεποίθηση που στερεοτυπικά καθορίζεται από τις τσόντες, μιας και εκεί είναι ο πρωταθλητής, το πρότυπο, το μέτρο σύγκρισης. Μάθαμε ότι το σεξ για να είναι καλό πρέπει συνδέεται με τον πόνο, τα προστυχόλογα, τις βίαιες χειρονομίες, αλλιώς είναι πολύ soft, ανεπαίσθητο, αδιάφορο. Αυτό είναι σήμερα το πρότυπο σεξουαλικής ικανοποίησης στις φαντασιώσεις μας.

Κι έτσι στους λογισμούς μας, θαρρούμε πως είμαστε ανίκανοι, ανεπαρκείς, πως κάτι μας λείπει. Πως εμείς δε θα συγκριθούμε ποτέ με το ιδεατό. Πόσο όμως ρεαλιστικό είναι αυτό το ιδεατό και κατά πόσο είναι αυτό που στην πραγματικότητα περιμένει το αντίθετο φύλο από μας στο κρεβάτι;

Αιτία για όλα αυτά μονάχα η λήθη. Ξεχνάμε τι είναι έρωτας, ίσως και να μην το μάθαμε ποτέ, να μην το ζήσαμε, να μη μας το δίδαξαν. Ο έρωτας, το σεξ -πες το όπως θες, δεν έχει σημασία- δεν έχει καμία σχέση με τη μονάδα. Αλλιώς γιατί να μην αυτοϊκανοποιούμαστε μόνοι μας, όταν θέλουμε να εκτονώσουμε τη σωματική ή και ψυχολογική μας ένταση ή γιατί να μην αρκούμαστε σε σεξ της μιας βραδιάς με ελκυστικούς παρτενέρ που επιλέξαμε καθαρά με κριτήριο το πόσο μας διεγείρει η εικόνα τους σεξουαλικά;

Αφήνουμε σήμερα την ψυχή να αποσχιστεί από το σώμα. Ο έρωτας και το σεξ αποτελεί μια απ’ τις πιο όμορφες πράξεις στη ζωή. Την ολοκλήρωση και την ενότητα δύο ψυχών δια μέσου των σωμάτων. Το σεξ δεν αποτελεί και δε θα ‘πρεπε να αποτελεί τον απώτερο στόχο. Δε θα πρεπε να θεωρείται νούμερο ένα κριτήριο για την ποιότητα της σχέσης. Αντίθετα θα έπρεπε να ΄ναι το μέσο για να επιτευχθεί το πάντρεμα, η ένωση των ψυχών. Κι όσο πιο κοντά αυτές οι ψυχές, τόσο καλύτερο το σεξ. Γιατί τον έρωτα δεν τον ενδιαφέρει μόνο η σωματική ικανοποίηση.

Το βασικό του συστατικό του καλού σεξ είναι η ψυχική ενότητα μεταξύ των εραστών. Εραστές, λέξη χωρίς στερητικό «α» μπροστά! Λέξη που κλονίζει και δονεί την ψυχή, δίνοντας την υπόσχεση της απόλυτης ολοκλήρωσης. Κι αν δεν υπάρχει πνευματικότητα μέσα σε όλο αυτό, δώρον άδωρον η σεξουαλική επαφή.

Γιατί όπως γράφει και ο Λειβαδίτης:
Οι εραστές είναι ακριβά, ένδοξα κύπελλα, όπου ο ένας πίνει τον άλλον.
Το πρωί πηγαίνουν σε ολοπόρφυρους, βασιλικούς δρόμους
και το βράδυ πλαγιάζουν σε κρεβάτια κι από θρύλους πιο βαθειά.
Κι αν καμιά φορά τους δεις να παραπατάνε
ή να παίρνουν μονοπάτια άγνωστα και μυθικά — μην ξαφνιαστείς,
γιατί οι εραστές είναι τυφλοί, με τα ωχρά τους βλέφαρα κλειστά
ο ένας απ’ τη λάμψη του άλλου. Οι εραστές δε βλέπουν,
μόνο αγγίζονται,
μα οι ρόγες των δακτύλων τους είναι τα ίδια τα πελώρια,
τα πάντα έκπληκτα, μάτια του Θεού.

Συντάκτης: Γιώργος Μαντάς
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.