paul1710

Πότε ήταν η τελευταία φορά που φλέρταρες; Πότε έπαιξε το ματάκι σου; Έτσι, για την τιμή των όπλων. Για να νιώσεις λίγο αυτή την ωραία αμηχανία, αυτό το κάψιμο στα μάγουλά σου. Όπως τότε, πίσω στα εφηβικά σου χρόνια, που κοκκίνιζες με το που ένιωθες ένα ζευγάρι μάτια καρφωμένα πάνω σου. Αυτή η γλυκιά αίσθηση που σου προκαλούν οι στιχομυθίες, όταν αντιλαμβάνεσαι πως ελλοχεύει το ενδιαφέρον του άλλου.

Κι όλο αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι όμορφο ή κι όχι, μπορεί και πουθενά. Εν ολίγοις, μπορεί η φάση να μείνει μονάχα στα λόγια. Να περιοριστείτε σε κάνα-δυο φιλοφρονήσεις, σε αμήχανες ματιές κι αυτό ήταν όλο. Γιατί και εδώ –όπως και σε πολλές άλλες καταστάσεις– σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Βγάλε πια απ’ το μυαλό σου αυτό το άγχος. Κάνε παιχνίδι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και ποτέ δεν ξέρεις.

Γιατί πρέπει, σώνει και ντε, να φλερτάρεις με απώτερο σκοπό να κάνεις σεξ ή σχέση με το άτομο που έχεις απέναντί σου; Στην τελική, δεν είναι όλοι για όλα. Κι εδώ που τα λέμε, το φλερτ είναι κάτι σαν τονωτική ένεση στην εξαντλημένη αυτοπεποίθησή σου μετά από μια δύσκολη μέρα.

Θυμήσου εκείνη τη φορά που είδες δυο μάτια να σε κοιτάζουν έντονα, καθώς γυρνούσες με το μετρό κομμάτια στο σπίτι σου. Έλα, παραδέξου το, ένιωσες ότι περνάει ακόμα η μπογιά σου, και το χάρηκες. Άσχετο αν απόρησες πώς κατάφερες να τραβήξεις την προσοχή κάποιου, ακόμα και μέσα στο μαύρο σου το χάλι.

Θυμήσου πόσο σου φτιάχνει τη μέρα εκείνο το πρωινό φλερτ στο μαγαζί που παίρνεις τον καφέ σου πηγαίνοντας στη δουλειά. Ναι, λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Αυτό το ανέβασμα, αυτό το boost που σου προκαλεί. Αυτή η ευφορία που αισθάνεσαι. Σαν να παίζεις βιντεοπαιχνίδι κι ο παίκτης σου να κερδίζει ενέργεια απ’ το πουθενά.

Και βέβαια κι εσύ, ο δεσμευμένος, έχεις δικαίωμα στο φλερτ. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σαν το ποδήλατο, ένα πράγμα. Κανείς δε λέει να προχωρήσει η φάση σε κάτι παραπάνω, γιατί εκεί θα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι για το τι δεν πάει καλά στη σχέση σου κι όχι γιατί κάποιος άλλος σε φλερτάρει. Το να σε κοζάρει, όμως, κάποιος δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι θέλει κάτι από εσένα. Απλά κοιτάζει κάτι που του αρέσει.

Κι εσύ νιώθεις καλύτερα και –εννοείται– δεν έχεις μάτια για άλλον άνθρωπο απ’ τη στιγμή που έχεις τη σχέση σου, αλλά, όσο να ‘ναι , γυρίζεις με άλλον αέρα σπίτι σου. Με ακμαίο ηθικό, έτοιμο για όλα, κι αποδέκτη όλης αυτής της ανανέωσής σου το ταίρι σου. Η αύρα σου γίνεται πιο δυναμική, πιο αποφασιστική και πιο αισθητή στο έτερον σου ήμισυ, που το ‘χεις σε εκτίμηση.

Κι εδώ που τα λέμε, εφόσον έχεις σχέση, γιατί δε δοκιμάζεις να φλερτάρεις το ταίρι σου; Να θυμηθείτε τις πρώτες στιγμές του έρωτά σας. Τη φλόγα που άναψε ο ένας στον άλλον με το βλέμμα. Τα πειράγματα που κάνατε. Σαν να γνωρίζεστε ξανά. Σίγουρα, ξέρετε το αποτέλεσμα, αλλά αν μη τι άλλο θα γελάσετε και θα ‘ρθετε ακόμα πιο κοντά.

Ναι, εντάξει, δε χρειάζεται να πας στον απέναντι καναπέ και να κοιτάζεις με ύφος κατακτητή το ταίρι σου. Μια πιασάρικη ατάκα, ένα πονηρό γελάκι, μια μυστηριώδης ματιά, ίσως και να σας θυμίσουν τις στιγμές του δικού σας φλερτ. Θα νιώσετε ξανά την αποδοχή του συντρόφου σας και –ιδανικά– θα αναζωπυρώσετε το πάθος μεταξύ σας.

Αυτό είναι το φλερτ. Η σαγηνευτική και παιχνιδιάρικη διάθεση. Η έξυπνη ατάκα, την κατάλληλη στιγμή, που είναι ικανή να δώσει φτερά στον αποδέκτη της. Το σημείο-σταθμός που γεφυρώνει τη σχέση δύο ανθρώπων. Σταμάτα να ασχολείσαι με το κινητό σου αυτά τα καλοκαιρινά βράδια που έρχονται. Κοίτα γύρω σου, γοήτευσε και μαγνήτισε ανθρώπους. Χωρίς, απαραίτητα, να ‘χεις στόχο να γίνει κάτι. Έτσι, για την αλητεία, για τη χαρά του παιχνιδιού…

 

Συντάκτης: Ναταλία Ελευθερίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Αυτή η συνταγή δεν παλιώνει ποτέ!

Αιφνιδίασέ τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο!