%ce%b319

Ο χρόνος στον έρωτα είναι σχετικός. Δεν υπάρχουν κανόνες και νόρμες. Το πώς θα εξελιχθεί η σχέση αφορά μόνο δύο, αυτούς που εμπλέκονται άμεσα σ’ αυτήν την ιστορία. Υπάρχουν αυτοί που δε νιώθουν έτοιμoι ποτέ να δεσμευτούν, αυτοί που θέλουν ένα άτομο για να μοιράζονται το χρόνο τους όποτε το επιθυμούν κι αυτοί που όταν το νιώσουν «σωστό» τα δίνουν όλα δίχως δεύτερες σκέψεις και φοβίες από τραύματα του παρελθόντος.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι επίσης διαφορετικά συναισθήματα σου βγάζει κι αυτός που κάθε φορά αποφασίζεις να δεσμευτείς. Τα βιώματά σου, τα λάθη σου, η κρίση σου που συνεχώς εξελίσσεται κι ωριμάζει, οι εμπειρίες που έζησες ή που θέλεις να ζήσεις, είναι μερικά από τα κριτήρια που σ’ οδηγούν στη λήψη των αποφάσεων για την εξέλιξη της σχέσης σου.

Συγκατοίκηση από τον πρώτο μήνα. Ακούγεται τρομακτικό; Υπάρχουν μερικοί λόγοι που σίγουρα αν το κάνεις θα βγεις κερδισμένος.

1. Είναι υπέροχο να ξυπνάς και να κοιμάσαι με τον άνθρωπο που είσαι ερωτευμένος. Το να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, όχι μόνο για σεξ, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι γουστάρετε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ που θέλετε να αισθάνεστε την ασφάλεια και τη ζεστασιά ο ένας του άλλου. Κι αυτός είναι από μόνος του ένας υπέροχος λόγος.

2. Το να σου δίνει ο άλλος τα κλειδιά του σπιτιού του από τόσο νωρίς είναι πολύ σημαντικό. Καταρχάς δε χρειάζεται να μπεις καν στη διαδικασία ν’ αναλύεις και να συζητάς το τι έχετε, γιατί η πράξη στην προκειμένη περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια για ερωτηματικά. Υπάρχει κάτι πιο υπέροχο;

3. Μπορείτε να φροντίζετε ο ένας τον άλλον ακόμα και τις ώρες που δε βρίσκεστε μαζί στον ίδιο χώρο. Ένα σημείωμα για να το δει όταν γυρίσει, ένα φαγητό που μπορεί να τον περιμένει μετά από μια κουραστική μέρα, είναι ικανά να φτιάξουν τη διάθεση κάποιου. Ξέρεις αυτά τα μικρά, καθημερινά πράγματα που όλοι μας ψάχνουμε;

4. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι το χώρο σου και τις στιγμές σου με τον άνθρωπο που αγαπάς. Δε χρειάζεται να περιμένεις πότε θα βρεθείτε, τι θα κάνετε ή όλα αυτά που αποτελούν πονοκέφαλο όταν δε μοιράζεσαι το σπίτι σου με τον άλλον.

5. Χτίζετε από πολύ νωρίς τους κανόνες και τις συνήθειες της σχέσης σας και της κοινής σας ζωής. Δεν υπάρχει σε μια συγκατοίκηση το εγώ, αλλά το εμείς. Σταματάς να σκέφτεσαι ατομικά αλλά συλλογικά κι αυτό μόνο να σου προσφέρει έχει.

6. Μαθαίνεις τον άλλον από την αρχή κι αυτό μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ χαμένο χρόνο κι απογοήτευση. Δεν υπάρχουν περιθώρια σε μια συγκατοίκηση κάποιος να κρυφτεί ή να προσποιηθεί κάτι. Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που έχεις ν’ αντιμετωπίσεις. Κι επειδή είναι η αρχή, σίγουρα μπορείς να διορθώσεις πολλά πράγματα ώστε να γίνει η συμβίωση μια αξέχαστη εμπειρία.

7. Το σεξ είναι κάτι που σίγουρα δε θα σου λείψει. Υπάρχουν ώρες της ημέρας που, αν μένατε χωριστά, δε θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε για να κάνετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα. Τώρα όμως;

8. Υπάρχει κάτι ωραιότερο από το να γυρνάς σπίτι και να ξέρεις ότι σε περιμένει μια ζέστη αγκαλιά; Είτε πέρασες μια ωραία μέρα είτε τη χειρότερη της ζωής σου, το να ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου είναι σπίτι ή θα γυρίσει σ’ αυτό κάποια στιγμή είναι η ωραιότερη και πιο ανακουφιστική αίσθηση για να αντιμετωπίσεις ό, τι μπορεί να προκύψει στη ζωή σου.

9. Δεν ξεροσταλιάζεις πάνω από τα τηλέφωνα. Ό, τι θέλεις να πεις, να κάνεις ή να ακούσεις είναι εκεί μπροστά σου, δίπλα σου. Γλιτώνεις έτσι όλη αυτήν την ταλαιπωρία που σε είχε κουράσει από τις προηγούμενες σχέσεις σου και τις ασυνεννοησίες ή τα νεύρα που μπορεί να δημιουργήσει μια μη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ σας.

10. Πιστεύεις στον έρωτα και στη δύναμη του, στους ανθρώπους, στις αγάπες τις παντοτινές κι αυτό από μόνο του είναι ο καλύτερος λόγος για να το κάνεις. Είσαι θαρραλέος και τολμηρός κι όλοι λατρεύουν όσους μπορούν να δείχνουν τα αισθήματά τους και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ή το παίζουν άνετοι και σκληροί. Congratulations!

Ό, τι κι αν σε έχει οδηγήσει στο να πάρεις μια τέτοια απόφαση έχει κάτι να σου διδάξει. Γιατί οι εμπειρίες που ζούμε είναι αυτές που μετράνε και μας διαμορφώνουν. Κι οι αποφάσεις που παίρνεις όταν είσαι ερωτευμένος, όσο λάθος κι αν φαίνονται ή ακούγονται στους άλλους, είναι αυτές που εμπεριέχουν το ρίσκο που μπορεί να σ’ οδηγήσουν στον πιο σωστό προορισμό. Σε μια ζωή χωρίς δεύτερες σκέψεις και «τι θα γινόταν αν» κι αυτό από μόνο του είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Enjoy it!

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!