Παυσίπονα. Υπάρχουν στο εμπόριο σε αφθονία, άλλα με ήπια δράση, άλλα πιο δυνατά, με διάφορους συνδυασμούς συστατικών αλλά και γεύσεων, όλα με έναν κοινό στόχο: να καταπραΰνουν κάθε είδους πόνο στο σώμα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες διάφορες, οι δοσολογίες ποικίλες και εκτός από τα χημικά υπάρχουν σε αφθονία και διάφορα φυτικά παυσίπονα για όσους θέλουν φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης, χωρίς να επιβαρύνουν επιπλέον τον οργανισμό τους.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μια πολύ καλή μέθοδος αντιμετώπισης των πόνων που μπορεί να μας βασανίζουν, πέρα από μια ευχάριστη εμπειρία, είναι ο οργασμός. Η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη που εκκρίνονται στον οργανισμό την ώρα ενός οργασμού, ακόμη καλύτερα αν αυτός είναι και καλός, εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος με θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στην ψυχολογία και τη διάθεση του ατόμου που τον βιώνει, όσο και στην ανακούφιση του οργανισμού από διάφορους πόνους που μπορεί να προκληθούν από πονοκεφάλους, κράμπες μέχρι και πόνους περιόδου.

Μέχρι εδώ καλά. Οι σωματικοί πόνοι είναι λίγο ως πολύ διαχειρίσιμοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ακόμη και μόνος σου αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση μπορείς εύκολα να συμβουλευτείς κάποιον εξιδανικευμένο γιατρό για να σε βοηθήσει και να σε ανακουφίσει. Τι γίνεται όμως όταν πονάς λίγο βαθύτερα εσωτερικά; Όταν ο πόνος που σου έχει προκληθεί δεν έχει συγκεκριμένα συμπτώματα ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο σώμα σου για να τον γιατρέψεις; Όταν πονάει η ψυχή σου ή η καρδιά σου, όταν το στομάχι σου γίνεται κόμπος απ’ τον πόνο, τι μπορεί να είναι αυτό που θα μπορέσει να σε ανακουφίσει και να σου δώσει τη λύση που ζητάς;

Εδώ είναι που έρχεται λοιπόν η ευεργετική ιδιότητα ενός καλού οργασμού για να λάβει την υπόσταση που της προσδίδουν. Στη ζεστασιά που μπορεί να σου προσφέρει η ένωση μ’ ένα άλλο σώμα, στην ευχαρίστηση που αντλείς όταν αγγίζεις μ’ οποιονδήποτε τρόπο το κορμί που ποθείς.

Κυρίως όμως σε εκείνα τα μοναδικά λεπτά που ανάμεσα σας δεν υπάρχει καμία απόσταση, κανένα εμπόδιο, καμία διαφορά που μπορεί να σας χωρίσει. Εκείνα τα μαγικά λεπτά που κλειδώνουν μέσα τους όλη την τρέλα, την αγάπη, τον έρωτα, την παραζάλη που δυο ερωτευμένα σώματα μόνο μπορούν να μοιραστούν με μοναδικό σκοπό να γιατρέψουν κάθε πληγή που μπορεί να έχει προκληθεί, είτε απ’ τους ίδιους είτε από τρίτους στο παρελθόν.

Ακόμη κι ο παραμικρός πόνος έχει κάποια αιτία, προκαλείται και εκδηλώνεται με κάποια αφορμή και έχει κάποια μέθοδο ίασης. Όσο δύσκολο είναι να τον παραβλέψεις ή να ζήσεις μ’ αυτόν, τόσο εύκολο είναι να τον απαλύνεις. Πολλές φορές κάτι τόσο απλό, όπως η σωματική επαφή με τον άνθρωπό σου, μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία σου. Είναι πολύ εύκολο να το βιώσεις, που είναι πραγματικά κρίμα ν’ αφήνεις το οτιδήποτε να το στερεί κι από σένα, αλλά κι απ’ το άτομο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου.

Γιατί η αγάπη και το μοίρασμα θα είναι πάντα τα καλύτερα γιατρικά. Για κάθε ον σ’ αυτόν τον πλανήτη, χωρίς να κάνει διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις. Απλή, αγνή, αυθεντική αγάπη και δυο σώματα ενωμένα πάντα θα είναι η καλύτερη συνταγή.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου