Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

%ce%ba%ce%bf%ce%be%ce%b7%ce%b9%ce%b3%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%b9%ce%bb

Μοίρα, πεπρωμένο, γραφτό, μισά που ενώνονται και γίνονται ένα βάσει κάποιου παγκόσμιου σχεδίου. Το σύμπαν συνωμοτεί κι εσύ μετά από άπειρα άδεια βραδιά ή αποτυχημένες απόπειρες μιας εν δυνάμει μελλοντικής ευτυχίας, επιτέλους βρίσκεις αυτό που έψαχνες.

Αμοιβαίο, υπέροχο και πάνω από όλα πολλά υποσχόμενο. Κοινά θέλω, κοινή οπτική για το μέλλον, προσωπικά και συνολικά, κοινά γούστα και ξαφνικά τα δυο γίνονται ένα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ιδανικό, μελλοντικό σενάριο της ζωής και για τους δυο σας είναι εσείς, πιασμένοι χέρι χέρι, να αφηγείστε ο ένας στον άλλον τις καλύτερες και πιο σημαντικές στιγμές της κοινής σας ζωής και εκεί γεμάτοι ευτυχία με μια αναπνοή να φύγετε και οι δυο από τον αυτόν τον κόσμο που τόσα όμορφα σάς χάρισε.

Και τώρα τίτλοι τέλους, σήκω από τον καναπέ ή βάλε την επόμενη ταινία που θα επιλέξεις να δεις για να ταξιδέψεις λίγο σε ένα φανταστικό σενάριο και να ονειροπολήσεις. Γιατί αν δεν είσαι ανήλικος ή αν έχεις τριφτεί λίγο με τη ζωή τότε καταλαβαίνεις πως τα παραπάνω ούτε σαν παραμύθι δε στέκουν. Στην πραγματική ζωή ο καθένας μας αντιμετωπίζει τη δίκη του ροή και καθημερινότητα η οποία περιλαμβάνει άγχος, νεύρα, στρες, προσωπικά, οικογενειακά, επαγγελματικά προβλήματα, ψυχολογικά που σε βαράνε εκεί που δεν το περιμένεις, χωρίς αίτια κι αφορμή κι εσύ βρίσκεσαι να ψάχνεις πώς να μπαλώσεις παλιά τραύματα και πληγές αλλά να ζήσεις και λίγο.

Τώρα σκέψου το αυτό επί δύο. Συν το άγχος και το περιθώριο λάθους της πρώτης γνωριμίας, το ότι μπορεί δηλαδή αυτό που ζεις να είναι ενθουσιασμός ή παραπλάνηση ή απλώς κάτι επιπόλαιο. Κι ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σχέσης που έχεις δημιουργήσει και τους πλανήτες που ευθυγραμμίστηκαν για να βρεθείτε εσείς οι δυο, έρχεται η ώρα που συνειδητοποιείς τη σκληρή αλήθεια της πραγματικής ζωής.

Βρίσκεσαι τότε να αναρωτιέσαι γιατί η συνέχεια της κατά τ’ άλλα υπεροχής σχέσης ζωής που είχες δημιουργήσει μετά από τόση συνωμοσία όλων των ανώτερων δυνάμεων πήγε στράφι. Πώς γίνεται κι ενώ στις ταινίες όλοι καταλήγουν παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες της ζωής να είναι μαζί, εσύ βρέθηκες μόνος να κάνεις απολογισμούς και εικασίες. Μήπως δε φταις εσύ ή ο άλλος, απλώς δεν ήταν γραφτό να είστε εσείς οι δυο μαζί τελικά και είναι άλλος ο άνθρωπος που περιμένεις να έρθει στη ζωή σου;

Και κάπου εκεί καλό θα είναι για όλους μας να βάλουμε μια μεγάλη τελεία σε όλον αυτόν τον παραλογισμό. Μια τελεία που θα σηματοδοτήσει κι ένα γενικό restart στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή, τις σχέσεις σου και τον εαυτό σου γενικότερα. Οι ταινίες έχουν τη δυναμική τους σύμφωνοι, να τις βλέπεις για να ψυχαγωγηθείς. Μέχρι εκεί. Γιατί στην πραγματική ζωή και χωρίς μονταρισμένο υλικό ο κάθε ήρωας των ταινιών αυτών θα ήταν και αυτός ένας ακόμη άνθρωπος που τον έπνιγε η καθημερινότητα με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει. Καμία μοίρα, κανένα πεπρωμένο, κανένα σύμπαν. Επιλογές και τύχη, όχι από εκείνη που μοιράζουν -και καλά- τα τετράφυλλα τριφύλλια, αλλά η άλλη, εκείνη που λέει πως όλα είναι δράση-αντίδραση και μια τυχαία μετατόπιση μπορεί να δημιουργήσει μια ροπή.

Η μεγαλύτερη αλήθεια όσον αφορά τις σχέσεις είναι μία. Όποιος και να βρεθεί στο δρόμο σου, το πώς θα τον αντιμετωπίσεις και ποια θα είναι η κατάληξή σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς τους δυο. Τυχαία μετατόπιση η συνάντησή σας, που δημιουργεί μια ροπή, τη σχέση σας. Οι συνθήκες που επικρατούν στη ζωή σας και οι προσωπικές ανάγκες που έχει ο καθένας εκείνη τη χρονική στιγμή, θα διαμορφώσουν την πορεία. Όχι η μοίρα. Όχι τα άστρα. Οι επιλογές σας.

Δεν υπάρχει κανένας Θεός, κανένα σύμπαν και καμία καρμική δύναμη που μπορεί να σε κρατήσει μαζί με έναν άλλον άνθρωπο, αν εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις αρχικά αν τον θέλεις και μετέπειτα αν έχεις κάνει αρκετή δουλειά με τον εαυτό σου ώστε να μπορείς να συμβιώσεις και να μείνεις μαζί του. Η μοίρα σου είσαι εσυ και οι αποφάσεις που θα πάρεις για τη ζωή σου. Όλα τα αλλά είναι τυχαία γεγονότα που σε βοηθούν να κάνεις επιλογές. Το θέμα είναι αν αντέχεις να πάρεις και την ευθύνη τους.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου