Πολλές φορές τα καλά έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις. Και φυσικά όταν δεν τα περιμένεις. Έτσι έγινε και για το φίλο μας, το Μέλε.

Όταν έχεις βγει μόλις από μία σχέση είσαι ευάλωτος. Άλλος σε μικρό κι άλλος σε μεγάλο βαθμό. Θες να μιλήσεις σε κάποιον, να ξεχαστείς, να ηρεμήσεις. Θες να βρεις κάτι να γεμίσει το κενό που σου προκάλεσε ο χωρισμός. Ψάχνεις κάποιον να σε καταλάβει, να σου χτυπήσει τον ώμο, να σε πάρει μια αγκαλιά, να σου πει «όλα καλά θα πάνε». Τι πιο όμορφο, λοιπόν, από το να βρεις σε αυτή τη φάση της ζωής σου έναν άνθρωπο που νιώθει ακριβώς όπως νιώθεις κι εσύ. Κάποιον που έχει χωρίσει πρόσφατα -ακριβώς όπως εσύ. Δεν μπορείς να κρύψεις τον ενθουσιασμό σου. Αφήνεσαι σιγά σιγά σε αυτήν τη γνωριμία. Μαγεύεσαι από τις παρόμοιες εμπειρίες σας, από την ισορροπία αυτής της νέας σχέσης. Ο ένας ακούει τον άλλον, μοιράζεστε τις ιστορίες σας, δένεστε σταδιακά. Με τα πολλά ερωτεύεστε.

Δυστυχώς, στην περίπτωση του Μέλε, υπήρχε ένα εμπόδιο σε αυτόν τον έρωτα: η απόσταση. Απόσταση λόγω σπουδών, την οποία όμως τα δύο παιδιά αποφάσισαν από κοινού να παραβλέψουν. Εφόσον δέθηκαν με αυτόν τον τρόπο και έβλεπαν ότι ταιριάζουν, γιατί να τους χαλάσει τα σχέδια η απόσταση;

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μια όμορφη σχέση. Με συναντήσεις μόνο όποτε αυτό ήταν εφικτό. Με συναισθήματα όμως, η ένταση των οποίων κάλυπτε το κενό της απόστασης. Η σχέση από απόσταση είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Όταν συναντάς το έτερον ήμισυ μετά από καιρό, νιώθεις πόσο πολύ σου έλειψε. Δε σκέφτεσαι τίποτα άλλο, παρά μόνο πότε θα βρεθείτε σε ένα κρεβάτι οι δυο σας. Οι λίγες μέρες που είστε μαζί είναι αφιερωμένες σε σας. Σε κανέναν άλλον. Όλον τον καιρό που είστε χωριστά ανυπομονείς να βρεθείτε μαζί. Να χωθείτε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, να ανταλλάξετε μυρωδιές, χάδια, χαμόγελα, αγγίγματα. Να περνάτε ώρες ατέλειωτες στο κρεβάτι, να κάνετε όνειρα για το μέλλον, όνειρα που περιλαμβάνουν μόνο εσάς τους δυο.

Κι όταν ο χρόνος σας τελειώσει κι έρθει η ώρα του αποχωρισμού, έχετε γεμίσει και οι δύο μπαταρίες, έχετε φτιάξει κι άλλες όμορφες αναμνήσεις να σας συντροφεύουν όσο είστε μακριά ο ένας από τον άλλον.

Η σχέση από απόσταση απειλείται από πολλούς κινδύνους. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι η ανασφάλεια. Ανασφάλεια την οποία μπορεί να καλλιεργήσει κάλλιστα και πανεύκολα κάποιος τρίτος. Έτσι έγινε και στην περίπτωσή μας.

Ο άλλος είχε την πολυτέλεια να είναι κοντά. Να μην τον χωρίζουν χιλιόμετρα από το «στόχο» του. Έτσι άρχισε η περίοδος της φθοράς. Ο άγνωστος Χ καλλιέργησε στην κοπέλα τις ανασφάλειες ότι η σχέση της θα διαλυθεί. Την έπεισε ότι ο Μέλε δε θα είναι εκεί όταν τη χρειαστεί, ενώ αυτός θα είναι πάντα δίπλα της. Παράλληλα χρησιμοποίησε κάθε τρόπο και κάθε μέσον για να την εντυπωσιάσει. Η κοπέλα τσίμπησε. Χώρισε με το Μέλε και τα έφτιαξε με τον καινούριο.

Κι έτσι άρχισαν οι δικαιολογίες. Και τα μισόλογα. «Δεν αντέχω να είμαστε μακριά και να μη σε έχω», «Ίσως τα αισθήματά μου για σένα δεν ήταν τόσο δυνατά», «Πρέπει να με ξεχάσεις, να το δεχτείς, να προχωρήσεις τη ζωή σου, χωρίς εμένα».

Με αυτόν τον τρόπο έληξε άδοξα αυτή η όμορφη ιστορία. Επειδή ο ένας από τους δύο εραστές δεν είχε τη δύναμη να το παλέψει μέχρι τέλους. Επειδή οι φόβοι της κοπέλας δεν την άφησαν να ρισκάρει, παρά να επιλέξει το σταθερό και το σίγουρο.

 

Αυτή ήταν η ιστορία του Μέλε για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε τη δική σου ιστορία εδώ.

Συντάκτης: Γιώργος Πατούλης